Joululahjaksi saamallaan kahvipannulla Hippi on päässyt nokikahvipuuhasteluissaan hyvään vauhtiin! Mutteripannu-espressosta ja puruisista pannukahveista nauttiva pitkätukka tykkää tujuista kahvikokemuksista, kun taas itse pitäydyn maitokahveissa ja juon mokat mustana vain pakon edessä.
Viime viikolla hämmennyin ihan kunnolla vilkaistessani vahingossa Hipin kahvipannuun.
Pannussa häämötti uskomaton liejukasa, jota nopealla vilkaisulla luulin aivoikseni (ollut vähän huonoja öitä viime aikoina) ja ehdin jo iloita jälleennäkemisestä, kunnes selvisi, ettei erikoismössö ollut silppuinen pääni. Kyseessä oli Hipin neworleansilainen (!!) tapa valmistaa kahvia pannussa.
Tietysti! Olisihan se pitänyt arvata.
Menneiden aikojen aikakapselissa asustava Hippi oli inspiroitunut luettuaan Steinbeckin romaanista hyvän kahvivinkin. New Orleansissa on (jos Steinbeckin taustoituksen todenperäisyyteen on uskominen) kuulemma tavattu heittää kahvipannuun kahvin joukkoon kananmunan kuoret ja valkuainen. Ilmeisesti kuoret poistavat kitkeryyttä ja valkuainen sitoo puruja joutumasta kaadettaessa kahvikuppiin.
Toipuessani pannussa näkemästäni aivomössöstä ja huutaessani Anna mun kaikki kestää! Hippi ryysti uutta, kuulemma äärimmäisen herkullista, kahvielämystään sen verran tyytyväisenä itseensä, että meinasin jälleen kieltää vanhemman kirjallisuuden talossamme. Liikaa vaikutteita!
Että eikun valkuaisia erottelemaan ja kokeilemaan, nam nam.
Ja hyviä kahvihetkiä sitten vaan.
Lue myös:
Kuulostaa hurjalta, mutta makunsa kullakin tietysti 🙂
http://westendmum.fi
Joo, itsekään en lähtenyt sitä maistamaan, tosin olin silloin myös kipeä. Ehkä seuraavalla kerralla otan kupillisen 🙂
Vanha kunnon kahvinselvike! Ennen muinoin selvikettä tehtiin Suomessakin paitsi munankuorista myös kalansuomuista tai -nahoista.
Että ole iloinen, ettei kahvipannussa ollut kuollutta lahnaa.
Toivottavasti Hippi ei huomaa tätä vinkkiä, muuten on ens viikolla kalakin siellä pannussa! AAAARGH!
Oi?! Kahvifriikki täälläkin, ja ois utelias, että heitetäänkö ne kaikki osat siis sinne kiehumaan purujen kanssa, vai vaiko sen kiehumisen jälkeen, kun ootellaan purujen laskeutumista?!
Pannukahvi on ♡ mutta, kuohukermaa se vaatii jotta on täydellinen!
Täytyy kysyä ja jakaa resepti 😉
Oi! Kiitos, mielellään lukisin niistä! :)))
Niin, eli kun kuuman veden sekaan on lisätty porot ja kun porot on pyörähtäneet, niin sen jälkeen pannuun on kaadettua valkuainen ja kuoret! 🙂