Nyssi Avotakka – Mistä sisustustrendit ihan oikeasti tulevat?

Huom! Seuraava materiaali saattaa olla tarpeellista toimittaessanne minua hoitoon foliohattu päässä. Huom: Hattuuni ei saa koskea!

Nyssi! Kaiken sekoilun ja salaliittoteorioiden viemänä tein pienen pesäeron Avotakkaan peruuttamalla kyseisen lehden tilauksen. Kuukausittainen hulluuteen suistuminen ei tehnyt hyvää mentaaliasioilleni, postilaatikkoreissuista alkoi tulla aivan liian kuumottavia.

Mutta tällä viikolla Helsingin duunireissulla jäi asemalla vähän liikaa aikaa ja heti tilaisuuden tullen ratkesin ensimmäisen kikkarin kohdalla ostamaan puolenhinnan houkutuksessa olevan Avotakan irtonumeron.

Ei kai nyt yksi kerta voi haitata. I can do this. Lehden kansi näytti viattomalta. Ei hätää. Voisin mukavasti katsella naapurin muijan kanssa kivoja ideoita tulevalle terassillemme.. Ei tarvetta foliohattuun, ei maanisia sekoteorioita, joiden mukaan Avotakka kyttäisi puskassamme ja matkisi upeita sisustusratkaisujani, jopa salaa lukisi ajatuksiani. Saa epäilemään, teenkö orjallisia trendiratkaisuja, jotka ovat ensi vuoden asuntomessuilla last seasonia. Kuka käskee ja ketä. Kuka on trendsetter ja kuka perävaunu..

Jep, pientä harhaa alkoi puskea, mutta alkuun kaikki _oli_ ihan hyvin.

Tarkemmin sanottuna sivulle neljäkymmentä asti, jolloin homma vähän räjähtikin silmille. TAAS.

HELVETTI!: konjakki on tämän hetken sohvatrendien ehdoton ykkönen. 

Uuden sohvamme jälkeen homma aikalailla paheni pahenemistaan.

Oli samanlaiset oranssit Aitio-laatikot, jotka kodinhoitovälikössämme odottavat asentamista. Toisen ostin Iittalasta tuliaisiksi viime vuonna palatessamme Aulangolta ja toinen löytyi Iittalan tehtäänmyymälän ale-laarista, koko väri kuulemma ollaan lopettamassa. Jep.

Oli Suomen Voimistelutuotteen puurenkaat valkoisissa liinoissa. Juuri samanlaiset asensimme maaliskuussa kattoomme.

Oli Artekin koivuisia tuoleja, pöytiä..

..oli kreisi alppiruusu! Kuten meilläkin.

Vielä yritin vähän rauhoitella itseäni, ehkä kaikki on vain sattumaa. Kyseessä kuitenkin on puutarhan ja sisustuksen ajattomia klassikoita. Hiljaa rypistin foliohattuni vaivihkaa takaisin laatikkoon,

kunnes sivulla satakuusi jouduin äkkiä kaivamaan hatun takaisin. Hulluus iski päälle kuin härkä.

Avotakassa iso juttu Toscanasta ja Firenzestä! Keskiaikaisista kaupungeista, kukkuloista, italialaisesta taiteesta.. Mitähän vittua.

Enpä tainnut olla ihan yksin Ponte Vecchiolla, vaan olen varmaan jo Helsinki-Vantaalla saanut Ei-ainakaan-Avotakan-toimitus -”salanimellä” kulkevan siiman perääni..

Samainen trendejä seuraava siima oli näköjään vainonnut perässäni myös paluureissulla Tampereelle asti, sillä viimeisillä sivuilla salaliittoteoriani päästäni ammentavasta Avotakasta sai vahvistuksen.

Juttu ”Mansesta”, Amurin työläismuseokorttelista, Tampereen entisajan puutalokortteleista. Puutaloromantiikka mainuttu! Että äkkiä hattu päähän. Lopulta toimittaja vielä paljasti entisajan Amurin sijaan kykkineensä tämän päivän Nekalassa:

..Kukin talo on erotettu naapurista palokujalla tai lauta-aidalla. Piha oli silti yhteistä aluetta, jossa mukulat kirmasivat, naisväki teki askareitaan ja miehet sauhuttelivat (!!!).

OK.

Että jos joku vielä miettii, mistä kaikki uusimmat trendit ja muotivirtaukset tulevat, niin voin kertoa:

 

Sekoipäistä helatorstaita vaan kaikille!

 

Lue myös: 

Mitä minä edellä, sitä Avotakka perässä

Trendien musta hevonen roskalavalta päivää

Säilytyslaatikko-Gate

Kun Lena Dunhamkin matkii

Design meets reality

 

Manaajakuva: Warner Bros

Share

4 kommenttia

 1. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Ne loput tulee sit multa. Mutta tämä vaatii myös korkeampaa teknologiaa kuin kameravakoilun, nimittäin ajatusten lukemista. Suuri osa sisustushurahduksistani ei jostain syystä/onneksi pääse koskaan toteutusasteelle.

  Olen ollut edelläkävijä ainakin takavuosien sinisessä ja 50-luku-trendissä. Nykytrendeistä en enää osaa sanoa, koska en enää lue sisustuslehtiä. Ja miks pitäiskään – luenhan Asikaista, josta kaikki niiden ideat ovat peräisin. Hah.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahaha, kyllä sunkin nyt kannattaa äkkiä väsätä folihattu!! 🙂

 2. Tweety Blue kirjoitti: Vastaa

  Jotenkin veikkaan, että sinua trendsetterien setteriä pyydetään seuraavaksi Avotakan päätoimittajaksi. Pääsisivät nimittäin helpommalla, jos antaisivat sun kirjoittaa jutut ihan itse, silloin ei tarvitsisi turvautua meedioiden apuun ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NIINPÄ! 😀 Koko lehti oli mun juttujen mukaan toimitettu – TAAS 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.