Tilille vitun viljelystä

Nyssi! Appiukoltani saama suora palaute on aiheuttanut keskustelua niin blogin puolella kuin livenäkin. Teksteihin liittyvän palautteen: Miksi tälläistä on edes kirjoitettu! voin ymmärtää helposti, usein vanhoja juttujani lukiessani itsellänikin lyö tyhjää, että mitähän helvettiä olen taas maanisena meinannut.

Mutta kielenkäytöstä lähdin puolustuskannalle. Ei kai sanan säiläni blogin puolella täysin kelvotonta ole, vaikka puhuessani välillä ihan rantarosvona päästelenkin. (Kuulemma on!) Ajattelin kielenkäyttöni atk:ssa olevan vielä kohtuuden rajoissa. En (yleensä) kiroile lasten kuullen, joten on ollut luontevaa pitää blogi temmellyskenttänä, jolla saa tarvittaessa vähän päästellä höyryjä. Lasten saamisen jälkeen muutenkin moni hauska asia on pannassa, joten älkää nyt viekö kiroiluakin. Kiroilu on välillä niin ihanaa ja vapauttavaa (ja aliarvostettua!)

Olen ajatellut blogissani vilahtavien kirosanojen lähinnä sisältyvän julkaisemiini vuoropuheluihin, joissa on varmasti muutama vittu vilahtanut. Koittakaapa itse pitää puheet maltillisena toisen unohdettua KAIKKI tavarat 400 kilometrin päähän mummolaan, räjäytettyä vessanpöntön, hävittäneen polkupyöräni viidettä kertaa, jätettyä viemättä lapsen nimen maistraattiin tai ehdottaessa jalkapallokenttää Artekin ruokailuryhmän tilalle.

Kuka saatanan puritaani-jeesus-viilipytty pystyisi siinä tilanteessa pitämään turpansa kii. Niinkö rakas, unohditko _kaikki_ tavarat Savoon? No voi..

…ei?

…hitsi?

…himskatti?

Ei se toimi niin! Säästellessä sihinä menee väärään suuntaan, joka saattaa aiheuttaa vakavaa nipo-reppanuutta.

Eilen kiroiluaiheen ympärillä nousi puheeksi myös, tulisiko kiroilu blogin puolella lopettaa ja viaton kysymykseni, onko helvettikin kirosana, eikö sitäkään saa käyttää? paljasti moukkuuteni laajuuden. En aio lopettaa kiroilua, tämä on minun blogini ja minähän noidun, jos kettukarkkien pujottaminen ilmapalloihin ei puoliyhdeltä yöllä onnistu tai jos sattuu huvittamaan.

Myönnän kuitenkin, ettei noitumiseni ole hyvien tapojen mukaista ja huono tapani saattaa ärsyttää ja pahimmassa tapauksessa loukata, siksipä asetan itseni sanoista vastuuseen perinteisen

KIROILUPURKIN AVULLA!

Joudun maksamaan kaikista tämän vuoden postauksistani löytyvistä kirosanoista 1 e / kpl. Maksu peritään myös takautuvasti, eli alkaen tammikuusta 2017. Kiroilupurkkiin kertynyt potti laitetaan Nenäpäiväkeräykseen.

Nenäpäivä auttaa maailman lapsia hankkien varoja yhdeksän järjestön pitkäkestoisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa. Nenäpäivän keräystuotolla järjestöt edistävät lasten koulutusta ja turvaa, vahvistavat perheiden ja yhteisöjen asemaa sekä tekevät työtä lasten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Ja kuten sanoin, ajattelin, että lukuunottamatta pyörääni liittyviä vuoropuheluja en ole kiroillut atk:ssa, mutta lupauduttuani haasteeseen laskin nyt alkuun kaikki kuukauden takaiset ärräpääni.

23 blogipostausta sisälsivät seuraavia säädyttömyyksiä:

saatanan saatana, vitun, vittu-kirja, vittuuntuneena, helvetisti, perkeleen perkele, paskiasarki, vittua, vittu, saatanan sade 

Vuoropuheluissa: Vittu, vittu, vitun, vittu, ei saatana

= yhteensä 17 euroa. *TSI TSING!*

Saa nähdä, kuinka iso potti kertyy laskettuani kaikki vuoden 2017 postaukseni. Ja toki blogipostaukseni jatkuvat saippuaa säästelemättä Nenäpäivään 10.11. asti, jolloin kiroilupurkin saldo siirretään parempaan tarkoitukseen. Toivon, etten haasteaikana joudu Hesoihin granolalle tai Hipille määrätä kolmatta polvileikkausta. Ja huom! Purkkihaaste koskee vain blogia, en minäkään mikään jeesus tai miljonääri ole, vielä.

LUKIJAHAASTE KIROILUPURKKI

Haastan lukijat purkkihaasteeseen mukaan. Kaikki kotona tai työpaikoilla noitujat, pistäkää muutaman viikon ajaksi pöydälle kiroilupurkki, johon jokaisesta ärräpäästä maksetaan ennalta sovittu summa, joka 10.11. lahjoitetaan Nenäpäivä -keräykseen.

Nenäpäivän sivuilta löytyy myös muita hyviä vinkkejä osallistua Nenäpäivään, jos ei ole kielenkäytöllisiä issueita.

Pienemmätkin lahjoitukset ovat merkittäviä:

 • 5 € Viljelykoulutuksessa perhe saa tietoa viljelystä, paremman toimeentulon ja monipuolisempaa ruokaa.
 • 10 € Pieni kasvimaa 4 kotitaloudelle tai lukutaito lapselle tai koulutarvikkeet 3 lapselle tai syntymärekisteröinti lapselle tai 2 käsienpesupistettä koulujen vessoihin tai pestävät kuukautissuojat 10 tytölle tai terveydenhoitajan koulutus silpomisen terveydellisistä vaikutuksista

Kaunopuheista keskiviikkoa kaikille! Mennään eteenpäin.

PS. Anna hyvän kiertää!

Share

20 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  No ei oo helvetti melkein edes kirosana… Joudutko maksamaan myös kommenttien kirosanoista? En kirjoita enempää.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   En joudu.. KAI!. Ei mullakaan rahat ihan kaikkeen riitä! 😀

 2. Essukka kirjoitti: Vastaa

  Kyllä siinä kaikki autenttisuus katoaa jos aletaan käytyjä keskusteluja sensuroimaan. Helvetti on paikka jonne tiukkapipot joutuvat, ei kirosana.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahhhahahaaaahhhahaaa!!!!! 😀 😀

 3. Hoolee kirjoitti: Vastaa

  Jos helvetti kerran mainitaan useampaan otteeseen raamatussa, niin ei se kyllä ole kirosana. Jos sen kirjoittaa isolla, niin sehän on paikannimi.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Selkee paikan nimi, kiitos vinkistä 😀

 4. anonyymi järvine kirjoitti: Vastaa

  Voi sinuu. No mä tykkään kuitenki sun blogista, jos yhtään lohduttaa ku kaikki muut suo vaan haukkuu. EI haukku haavaa tee!

  ps. Mun pieni ihana (nyt jo 4-vuotias) pellavapäinen tyttöni 2-vuotiaana kuiskasi hellällä äänellä mun sylissä iltahalin yhteydessä pimeässä huoneessa ”vittusaatana”. Kiroilen yhä, mutta nykyään huonolla omatunnolla.

  t.anonyymi järvis

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Lohduttaa se, paljon vittusaatana! <3

 5. Ymmärrän! kirjoitti: Vastaa

  Neljä lasta ja oman elämän.hippi aviomiehenä.
  Lähden haasteeseen, mutta euron sijasta lähden ehkä sentillä.
  Vetoan tuohon en minäkään vielä jeesys tai mikään miljonääri ole-lauseeseen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Pienelläkin keräyssummalla saadaan paljon hyvää aikaan! <3

 6. Essi kirjoitti: Vastaa

  Helvetin huikea keksintö! Hah, siitäs saitte nipottajat. Kerrankin sadattelu on hyvästä ja ainoastaan joku täys raakalainen voi olla eri mieltä, vitun viljelyllä hyvinvointia huono-osaisille. Itse en kyllä opiskelijan tuloillani uskalla ottaa haastetta vastaan mutta ehdottomasti heti kun muistutan edes etäisesti miljonääriä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Siitäs saitte, aina paras kommentti! <3

 7. Puumis kirjoitti: Vastaa

  Siis ihan vitun hyvä idea! (Tsi-tsing)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Vittu en kyllä ala teidänkin lateluista maksamaan 😀

 8. hanna kirjoitti: Vastaa

  Ei kiroilu kokonaan pahasta ole, mutta kyllähän kaikki varmaan myöntää, ettei se kovin kaunista tai muita kohtaan kohteliasta ole. Ei oikein sivistynyttäkään, jos nyt tällä erää on kovinkaan in olla sivistynyt. Sivusta jos kuuntelee ihan tavallista, ei siis mitenkään edes tuohtunutta, puheenpartta, jossa joka toinen sana on se veellä alkava, niin kyllä korviin sattuu. Joskus pääsee silti itseltäkin ”ruma sana” kuten lapsena sanottiin.

  Nostan kuvitteellisen hattuni korkealle Nenäpäiväkeräyksen johdosta! Mahtavaa, kun lähdet blogin kautta mukaan hyväntekeväisyysproggiksiin. 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, ei ole sivistynyttä eikä kaunista, mutta välillä vähän helpottavaa… :/

   Ja kyllä, on mukavaa kun täällä on mainio lukijasakki, niin täällä on kiva nostaa hyväntekeväisyysjuttuja esille!

 9. Katja kirjoitti: Vastaa

  Älä nyt saatana tällasta lanseeraa! Olen ollut ihan helvetin tyytyväinen että joku muukin käyttää blogimaailmassa normaalia kieltä.

  Ps. Luulin ensin otsikosta, että tämä liittyy jollain kierolla tavalla Me too -kampanjaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahaahaha! Jotenkin voisin kuvitella sun blogin puolella myös purkin olevan puoliksi täynnä ihan vaan hetken selaamisen jälkeen 😀

 10. Luin äsken Neiti Nimettömän tekstin hänen miehensä ja Hipin samanlaisuudesta ja nauroin ääneen. Nyt luin tämän ja hirnun täällä ihan hysteerisenä 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei, ihanaa, kun tulit vinkkaamaan tästä! Menin heti lukemaan, se oli ihan huippu!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.