Tervetuloa synnytystalkoisiin!

Lämpimästi tervetuloa kaikille tänne synnytystalkoisiin!

Mukava nähdä, että teitä on saapunut näinkin paljon paikalle, sillä kuulin, ettei viestini olisi mennyt aiemmin perille. Onneksi lopulta tajusimme käyttää sanaa ”talkoot”, jonka avulla saimme kutsun _kiteytymään_ ja kiinnittämään huomionne. Ja heti täällä on näin paljon innokkaita naisia kantamassa kortta kekoon, aivan huikeeta. Itseasiassa emme ole näin hedelmällistä talkooporukkaa nähneet sitten 50-luvun! Mahtavaa.

No niin. Muuan äij…muuan porukka onkin jo tehnyt vähän alkuvalmisteluja, joiden siivittäminä talkoot saadaan mukavasti käyntiin. Jatkuvien yt-neuvottelujen ja epävarmojen pätkäduunien lisäksi teille on valmiiksi muun muassa saksittu palkkoja, lapsilisiä, koulutuksesta ja ai niin, tosiaan viimeisimpänä tuota asumislisää vähän sorvattiin siihen suuntaan, että jos joku opiskeleva talkoolainen asuu avopuolison kanssa, voi hän elää puolisonsa elättämänä. Esimerkiksi 50-luvulla tälläiset kotiäitien elättämishommat havaittiin kivoiksi ratkaisuiksi.

Sitten vähän lasten oikeuksiakin on tuossa jo tasoiteltu valmiiksi viistämällä varhaiskasvatuksen puolelta. Työttömien ja muiden kotona olevien talkoolaisten lapsilla on jatkossa huonommat mahdollisuudet päivittäiseen varhaiskasvatukseen, mutta aina voitte jatkaa talkoita, kun olette siellä kotona jo valmiiksi. Teitä saattaa muutenkin vähän epäilyttää lapsienne vieminen päiväkotiin, sillä valmisteluporukka vähän suurensi ryhmäkokoja samalla. Mutta hei fiksut pärjää vähän isommassakin porukassa. Ja kappas, täällä näkyykin olevan muutama kasvatus- ja hoitohenkilöstöön kuuluva nuori nainen paikalla. Tekin vapauduitte juuri sopivasti töiltänne talkoisiin, mahtavaa!

Synnytyssaleja on myös vähennetty, jotta synnyttäminen olisi jatkossa turvallisempaa. Monta pienempää synnytysosastoa suljettiin ihan jopa ”vaarallisena”, ihan lasten etu mielessä. On huomattavasti turvallisempaa synnyttää esimerkiksi motarin varressa – ja muuten motareita on onneksi tehty koko ajan lisää, Tampereellakin tehtiin tunneli, jota pitkin pääsee nopeasti vaikka synnyttämään, uutta putkeen vaan! Heh heh.

Niin, mihinkäs jäimmekään, ai niin mahdollisuuksien mukaan, jos ehtii, saattaa ambulanssiin saada kätilön mukaan. Siinä on sekin hyvä puoli, että saapumalla talkoisiin ambulanssilla, pääsee kätevästi jonon ohi, sillä viime vuosien harvalukuisempikin talkooväki meinaa tötöillä ruuhkan aikaiseksi synnystyssalien odotushuoneisiin. Toki mahdolliseen synnytystalkooruuhkaan on varauduttu: viime vuosina on synnyttäjille tehty tilaa vähentämällä sairaalan henkilökuntaa, imetysneuvojia, pelkopoleja ja ai niin, myös neuvola- ja mielenterveyspalveluita. Joten kyllä siellä pitäisi riittää tilaa ihan uudelle suurelle ikäluokalle! Ja mites se sanonta meneekään, saunassa on tilaa!

No niin – tässä kun katsomme tätä tulevaisuuden maisemaa, niin näyttää mukavasti kirkastuvan, taitaakin päivän mittaan valua lisää innokasta porukkaa tänne yhteisiin talkoisiin, nyt kun viesti on vihdoinkin saatu muotoiltua oikein, että menee kaikille jakeluun! Ihan on sellaista suuren ikäluokan tunnelmaa ja tulevaisuuden meininkiä täällä! Mahtavaa!

Ennen kuin ponnistamme talkoot käyntiin, voimme tässä yhdessä ottaa talkoiden alkumaljan:

– Neljäs isänmaalle!

LUE MYÖS:

Isilehmät on vittu töissä!

IHan pari kelaa, et jengin syntyvyys kehittyis positiivisesti

KUUNTELE:

keskustelumme Let´s vauvatalkoot Mamma rimpuilee -podcastissa.

 

Share

17 kommenttia

 1. Tsubu kirjoitti: Vastaa

  Jes! Varo vaan, ne pyytää sua kohta puheita kirjottamaan.?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sekin vielä!

 2. heidi kirjoitti: Vastaa

  ? niinnoh, juuri näinhän tämä menee… Ei paljoo tulevaisuus naurata..Töitä ei saa ja opiskeluun ei ole rahhoo, tauko talkoilustakin ois ihan jeppis. Kyllä ennen oli paremmin!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No ei naurata, ei <3

 3. Ruukin Akka kirjoitti: Vastaa

  Vittu. Lähen näyttään Sipilälle mun tilinauhaa (abauttiarallaa 30 v.n… ikälisillä). Eläköön ja kasvattakoon ja olkoon uskonnollisessa lahkossa. Quit or pro NO T. Kaikkien vittutyötätekevienäitienäiti

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sepä! Kaikkienäiti.

 4. GW kirjoitti: Vastaa

  Kyllä minä teen neljännen isänmaalle jos Asikaine niin toivoo! p.s. Erityismaininta ”uutta putkeen” -letkautuksesta, nerokas!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   haha, kiitos 😀 Mahtavaa, että oot talkoissa mukana messissä!

 5. EmilliaMaria kirjoitti: Vastaa

  Hemputti ku en seurannu somea alkuviikosta juurikaan, oli mm. kaksi enterorokkopotilasta kotona, niin ei vaan ehtinyt ja keskiviikkona tehtiin sit sterilisaatio ja kun lääkäri kysyi että ymmärränkö asian lopullisuuden, niin ois edes VINKANNUT että Herra Rinne pyytelee kaikkia naisia synnytystalkoisiin niin oisin sanonu että ei sittenkään, teen vielä ainakin kaksi tai kaksitoista, kansantalous nousuun jeejee.
  Just tuossa tuskailin että ois kiva tehdä vähän iltapäivystyshommia tuurauksena työpaikalla (ihan oman mielenterveydenkin vuoksi ettei tarttis olla aina kotona vaan), mutta kun kukaan ei keksi miten se on mahdollista kun oon hoitovapaalla ja jos on hoitovapaalla niin ei silloin voi olla töissä satunnaisestikaan. Että semmosia joustavia urapolkuja ja perhe-elämän ja työn yhteensovittamista.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Onneksi nämä talkoot ei mennyt sulta ohi!!

 6. Notowler kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Kyllä! Ja voisko lisätä puheeseen vielä jonkun ”ainahan te lapsettomuudesta kärsivät voitte adoptoida (ulkomailta, niin nuppiluku kasvaa kuitenkin), tai sit hei hommaatte koiran ja lakkaatte ressaamasta ja alatte opiskella sanskriittia, niin heti ootte sit raskaana, mun siskon enon naapurillekin kävi tälleen ja sit tekin pääsette mukaan näihin mahtaviin talkoisiin! Yritystä nyt tytöt muttei liikaa ettei tuu ressiä! Jee!”

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No sekin sopisi tähän kyllä 🙁

 7. Hanna kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kutsusta näillä talkooeduilla olen tottakai mukana <3 <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hienoa, tervetuloa! <3

 8. Sitkun kirjoitti: Vastaa

  Saako näissä talkoissa makkaraa ja jaffaa? Jos ei, niin sit en osallistu… Eiku, oonkin raskaana, damn.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No vähän saa, mutta ei liikaa, ettei mene epäterveelliseksi!

   ps. ONNEKSI OLKOON <3

 9. KT kirjoitti: Vastaa

  Sit niiden lasten kanssa on parempi pysyi pois ihmisten ilmoilta, ne kun kaikenlaista häiriötä aiheuttavat.
  Meteliä, sotkua ja pahimmillaan saattaa näkyä vaikka tissi!
  Ps. Uutta putkeen voisi olla joku Synnytystalkoiden Tampereen alajaosto ?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.