Blogien klassikkopostaukset

Bloggaaja kertoo blogin olevan työtä -postaus

Bloggaaja kirjoittaa, kuinka blogin tekeminen, etenkin ammattimaisesti, on kovaa työtä. Postauksessa kerrotaan bloggaajaduunin saattavan vaikuttaa kevyeltä kuoharin litkimiseltä tai lastenvaatteiden valokuvaamiselta, mutta tosiasiassa kyseessä on aikaa vievä ja vaativa duuni. Postauksessa bloggaaja luettelee kyseisen viikon tapaamisiaan, läppärin ääressä vietettyjä työtuntejaan sekä kertoo juuri aamulla yrittäneensä kuvata granolaa päivän valossa, jota Suomessa ei ole. Postauksessa kerrotaan sopimuksesta portaalin kanssa (valoittamatta sopimuksen luonteesta oikeastaan yhtään mitään), luetellaan monia yhteistöitä ja kerrotaan, että toki muutenkin pitää kirjoittaa monia tekstejä, jottei koko blogi muuttuisi vain yhteistöiksi, joita kuitenkin palavasta haluastaan haluaa paljon tehdä. Kuvassa näkyy bloggaajan työpöytä, jolla läppärin lisäksi on kalenteri, kahvikuppi ja muistilehtiö.

Bloggaaja perustelee kaupallisia yhteistöitään -postaus

Bloggaaja kertoo tekevänsä blogissaan kaupallisia yhteistöitä omasta vapaasta tahdostaan, samalla kuitenkin vähän rivien välissä muistutellen, että toki hänenkin on jostain leipänsä revittävä ja mainosyhteistöistä saa palkkaa. Että eihän tätä kaikkea voi ilman palkkaa kirjoittaa? Samalla bloggaaja kuitenkin vakuuttaa valikoivansa blogin henkeen sopivia yhteistöitä ja kuorintasukkia, joista olisi muutenkin todella kiinnostunut ja muistuttaa vielä kirjoittavansa blogia aivan muista syistä kuin rahasta. Postauksessa saatetaan kerrata, kuinka monta yhteistyöpostausta suhteessa tavallisiin postauksiin blogissa viimeisen puolen vuoden aikana on, jottei kukaan luulisi kaupallisten yhteistöiden vallanneen koko blogia. Lukujen jälkeen ei mikään jää kenellekään epäselväksi.

Bloggaaja kertoo blogin olevan hänelle tärkeä -postaus

Bloggaaja kertoo kirjoittavansa blogia omista lähtökohdistaan ja rakkaudesta lajiin. Iltaharrastuksena alkaneesta pienestä blogista onkin yhtäkkiä kasvanut suuri (hui kauhistus) ja samalla blogista on tullut bloggaajalle tärkeä paikka käsitellä elämäänsä ja järjestellä ajatuksiaan. Blogi on vienyt häntä aivan ihmeellisiin paikkoihin, kuten kylpylään ja gaalaan. Hän on myös saanut paljon uusia ystäviä, joita on tavannut jopa elävässä elämässäkin. Bloggaaja kertoo postauksessa, että tietysti pitäisi blogia, vaikkei kukaan lukisikaan, sillä hän rakastaa kirjoittamista. Siksi huomenna on luvassa puuro-ohje, jonka bloggaaja kirjoittaa saatuaan lapset nukkumaan.

Bloggaaja luettelee lukijamääriään -postaus

Vaikka bloggaaja kirjoittaa blogia muutenkin kuin lukijoiden tai rahan takia, ei mikään kuitenkaan olisi mahdollista ilman lukijoita, joiden määrä on yllättänyt bloggaajan aivan totaalisesti. Bloggaaja on nyt päättänyt ihan informaatiosyistä jakaa luvun kaikille, postaus vaatii sitä ja se luku on 47 830 uniikkia / viikkokävijää!  Postauksessa bloggaaja myös avaa Google Analyticksistä nappaamiensa lukujen merkitystä. Että nyt ei puhuta yksittäisistä sivulatauksista, vaan ihan yksittäisistä ihmisistä, jos kaikki 47 830 lukijaa eivät ihan heti tajunneet, kuinka suuresta määrästä ihan oikeasti on kyse. Bloggaaja on yllättänyt suuresta seuraajamäärästä ja haluaa kiittää kaikkia 47 830 lukijaansa, joita ilman koko blogia ei olisi, vaikka rakkaudesta kirjoittamiseen kirjoittaa (katso kohta 3). Kiitos kaikille siellä ruudun toisella puolella!

Bloggaaja jauhaa ihmeshittiä portaaleista -postaus

Bloggaajalla on suuria uutisia, joista hän ei ole saanut hiiskua, mutta epäilee monen varmasti huomanneen jotain olevan tekeillä (Ei ole, ellei ole kuullut blogigaalan vessassa suhisevia portaalijuoruja)! Bloggaaja on vaihtamassa portaalia, jonka olemassaolosta 47 830 lukijasta ei ole tiennyt kuin 830. Loput eivät ihan tiedä, mikä portaali oikeastaan on tai mitä sen vaihtaminen merkitsee, mutta selkeästi kyseessä on suuri, pidempään varjeltu salaisuus, jonka bloggaaja on vihdoin saanut paljastaa. Homma vaikuttaa mullistavan bloggaajan koko elämän ja blogiinkin on tulossa kivoja uudistuksia. Postauksessa bloggaaja ei kerro, miksi vaihtaa portaalisopimustaan uuteen, menikö edellisen portaalin kanssa sukset ristiin tai mitä parempaa uusi mainostoimisto on tarjonnut. Nyt on vaan aika mennä. Kiitos yhteisestä matkasta, haikealtahan tämä nyt tuntuu, mutta nyt on aika mennä eteenpäin. Jokainen loppu avaa oven johonkin uuteen ja blaa blaa blaa. Toivottavasti kaikki lukijat seuraavat mukana. Muistakaa uusi osoite. Uudet tuulet puhaltavat! Kiitos kaikille! (Lukijalle edelleen epäselvää, mikä se portaali olikaan.)

Bloggaaja on perustanut yrityksen -postaus

Bloggaaja on tehnyt toisenkin suuren päätöksen elämässään ja päättänyt perustaa oman yrityksen. (Eli toiminimen, jolla laskuttaa portaalia pyörittävää mainostoimistoa tai lehtitaloa ja muita asiakkaita.) Bloggaaja päivittelee, miten tulee selviämään kaikista yrityselämän haasteista, mutta toteaa samalla aina olleensa oman tiensä kulkija, jolta ei hommat lopu. Pitää vaan luottaa, vaikka jännittää. Nyt hän saa itse päättää tekemisistään ja aikaa jää blogille enemmän. Kaikki on todella jännittävää! Postauksen kuvissa on läppäri, kalenteri sekä mahdollisesti käyntikortit, joiden puhelinnumero on peitetty kuulakärkikynällä. (Postauksen kuva voi olla samasta setistä kohdan 1 kuvan kanssa)

Bloggaaja meinaa saada burn outin -postaus

Bloggaaja kirjoittaa, kuinka hänen elämänsä on ollut festareista ja kokkareista huolimatta -sekä niiden takia- todella kiireistä ja rankkaa. Aika haipakkaa on menty ja onhan bloggaaja jo aikaisemmin kertonut ammattibloggauksen olevan rankkaa ja kiireistä duunia, jota tehdään yötä myöten (katso kohta 1). Nyt bloggaaja on tiedostanut, että myös kivojen asioiden tekemisestä saattaa väsyä. Bloggaaja on avoimena, hän pelkää pian sairastuvansa burn outiin. Onneksi kaikesta huolimatta hän jaksaa kuitenkin päivittäin kirjoittaa blogiinsa postauksia, kirjoittaminen auttaa bloggaajaa käsittelemään mentaalikeloja.

Bloggaaja opettelee sanomaan ei! -postaus

Sairastuttuaan melkein burn outiin ja pidettyään kahdesta neljään päivään taukoa blogin päivittämisessä, bloggaaja kirjoittaa voimaannuttavan postauksen, jossa hän avoimesti kertoo, millaiselta väsyminen on tuntunut. Vahvakin voi väsyä. Mukavienkin asioiden tekemisessä liika voi todella olla liikaa. Nyt bloggaaja on päättänyt opetella sanomaan myös ei. Kaikkiin tilaisuuksiin ei ole pakko mennä ja kaikkiin mielenkiintoisiin tarjouksiin ei pysty tarttumaan, ein kanssa on vain opeteltava elämään. On pakko opetella ottamaan vähän iisimmin, jotta kuukauden jatkunut flunssakin hellittää, mutta älkää pelätkö, blogi ei ole katoamassa mihinkään.

..Se päivittyy aina vaan samaan tahtiin.

Uudestaan ja uudestaan.

Huomenna kerron taas lisää! Kiitos, kun luette! Onpa teitä paljon!

Lue myös:

Diippei keloi blogitauolta

Blogin käsikirjoitustiimi paljastunut

My life as a blogger

Share

65 kommenttia

 1. Paljon blogeja lukeva kirjoitti: Vastaa

  Tunnistin kaikki kohdat! ? Heh, tämä oli osuva.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   😀

 2. Kaarina kirjoitti: Vastaa

  Haha, tämä oli hyvä! 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JEE! 😀

 3. Naks kirjoitti: Vastaa

  ”Bloggaaja kertoo postauksessa, että tietysti pitäisi blogia, vaikkei kukaan lukisikaan, sillä hän rakastaa kirjoittamista. Siksi huomenna on luvassa puuro-ohje, jonka bloggaaja kirjoittaa saatuaan lapset nukkumaan.” Aaahhahaha, tää oli kyllä paras! 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sellasta se on munkin touhu 😛

 4. Postaus tallenettu tulevaisuutta varten. Siis, jos joskus pääsen tuohon tilanteeseen tai loppuu omat aiheet 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä nää saattaa tulla ihan luonnostaankin, kun aika on kypsä! ;D

 5. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  I love You <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 6. Katariina kirjoitti: Vastaa

  Ihana oot Maiju, asiallista!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3 :)

 7. Sini kirjoitti: Vastaa

  Hhahahhaah parasta ikinä! En vaan kestä miten hyvä tää sun blogi on!!! Mahtavaa! <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No huh huh, kiitos 😀

 8. Piiku kirjoitti: Vastaa

  Aivan mahtavaa!!! Puuttuu vain sama asu neljästä (hyvin lievästi) erilaisesta kuvakulmasta ja duckface.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Pitää muistaa tehdä sellanen postaus ihan erikseen!

 9. maarge kirjoitti: Vastaa

  Hahahah ihan loistavaa, oli pakko nauraa ääneen! 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   😀

 10. Taija kirjoitti: Vastaa

  Aivan loistavasti kiteytetty – ja nää kaikki pitää niin paikkansa! Lisäisin listaan vielä kiitollisuuspostauksen, jossa bloggaaja kertoo olevansa kiitollinen kaikesta upeasta elämässään ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Totta, se kuuluisi tähän vielä ehdottomasti mukaan!

 11. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Kyllä taas helpottuu elämä, kun muita blogeja kuin Asikaista ei tarvi lukea! Aikaa säästyy niin mielettömästi, että melkein voisi oman blogin perustaa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahaahaha! Anna mennä! Omat blogit kaikille halukkaille!

 12. ”Postauksessa bloggaaja ei kerro, miksi vaihtaa portaalisopimustaan uuteen, menikö edellisen portaalin kanssa sukset ristiin tai mitä parempaa uusi mainostoimisto on tarjonnut. Nyt on vaan aika mennä.”

  MUTTA muutama kuukausi tän jälkeen (tai kun vaitiolovelvollisuus päättyy), avataan hanat ja kirjoitetaan kunnon kilometripostaus siitä, kuinka kulisseissa kuohui. <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ahahahahhhahaaaa!

   Erittäin hyvin sanottu siellä! <3

 13. Seijahannele kirjoitti: Vastaa

  Mainio kirjoitus 🙂
  Onneksi eksyin blogiisi (seuraan hyvin harvoja blogeja, koska mainitsemasi postaukset ovat kyllästyttävän jokapäiväisiä tai kysymyksessä on – yllätys yllätys – yhteistyöpostaus.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hyvä, että eksyit, mutta et säästy täälläkään näiltä klassikoilta, etkä yhteistöiltäkään ;D

 14. Hanna kirjoitti: Vastaa

  ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   😀

 15. Mrs T kirjoitti: Vastaa

  Olen jälleen kerran mykkänä ihailusta, miten voit olla niin hyvä tässä, pelkkää lovee!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahaha 😀

 16. Gw kirjoitti: Vastaa

  Granola mainittu! Oot kyllä hauska muija. Melkein hauskempi kuin minä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Älä ikinä myönnä kenenkään voivan olla hauskempi kuin sinä!

 17. Supersanna kirjoitti: Vastaa

  Hihii ? Hullu (blogi)maailma!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niinpä 😀

 18. Jasu kirjoitti: Vastaa

  Mää niin tykkään näistä sun jutuista! Repesin jälleen!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mää tykkään näistä kommenteista <3

 19. Linda kirjoitti: Vastaa

  Erinomaisen syväluotaavaa!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   !! DIIPPII KELAA, I KNOW!

 20. Maija kirjoitti: Vastaa

  Aahhahhhaaaa! Aivan mahtava, tunnistin jokaisen!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee!

 21. Rilo kirjoitti: Vastaa

  Ahhahhaa loistavaa!

  Kannattaa myös muistaa, että bloggaus on niin kovaa työtä myös siksi että se on yksinäistä! Kotona työskentely ei oo helppoo koska pyykit houkuttelee. Lukijat on tärkeitä ja rakkaita ja niille järkätään kivoja arvontoja yhdessä PR-toimiston kanssa, mutta ei kuitenkaan ihan niiiin tärkeitä että niiden kanssa ehtisi vuorovaikuttaa kommenttiboksissa. Ja instassa olevat seuraajat on toki tärkeämpiä koska sillon voi sanoo olevansa influensseri. Kehitysehdotuksia ja kritiikkiä ei ammattibloggaajan tarvitse lukijoiltaan huomioida. Onneks!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Totta! YKSINÄISYYS unohtui!! Olen selkeesti influenssannut liian seurallisissa tunnelmissa.

 22. Lirahti kirjoitti: Vastaa

  Pissit housussa, AI LUAJA!!!!
  😀 😀 😀
  Eihän tätä kykene enää lukemaan ilman Tenaa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Nyssi varovasti siälä!

 23. Stiku kirjoitti: Vastaa

  Päivän makeimmat naurut, kiitos niistä ????

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JEE! JEE! 😀

 24. Heidi kirjoitti: Vastaa

  Ihan paras,ja niin osuva!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 25. jepuli kirjoitti: Vastaa

  Toivottavasti kaikki bloggaajat lukee tän! 😉 😉 😀 Erityisesti tuo ”bloggaaja vaihtaa portaalia” -postaus on yksi ärsyttävimmistä! Se on niin naurettavan turha tälläisen ei-itse-bloggaavan lukijan näkökulmasta. Ja esitellään aina isona paljastuksena, mutta tosiaan avaamatta lainkaan että miksi. 😀 😀 Ja sit toi ”bloggaaja väsyy, on lähellä burnoutia, opettelee sanomaan ei” on postauskierre joka joissakin blogeissa toistuu jatkuvasti…..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, uskon, että se on ärsyttävää!!

   täälläkin on käyty uskomaton portaalivaihtomainostus, (jotta kaikki lukijat löytäisivät uuteen osoitteeseen), ja onneksi ainakin osa lukijoistani kesti kaiken siihen liittyvän kirjoittelun, mutta aika irrallisia asioitahan ne oikeesti lukijoille on. (Ja lukijoille täällä kuitenkin kirjoitellaan).

   TSEK TSEK:
   http://www.asikaine.fi/muuttouutisia/
   http://www.asikaine.fi/blogimuutosta/

   EI oo helppoo hei, mutta määhän oon sanonu, ettei oo helppoo tää!

 26. S kirjoitti: Vastaa

  ?? Täältä kommenttiboksista puuttuu toistaiseksi se klassikkokommentti eli jonkunhan nyt pitäisi vetää herne palkoa myöten nenäänsä, kun tällasta meet kirjoittaan ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo totta, ei tää kyllä oo klassikko ilman raivokommenttia!

 27. T kirjoitti: Vastaa

  Kommenttini ensimmäistä kertaa ikinä mihinkään blogiin, tässä tulee: Asikaine, OLET HELMI.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee, hyvä ensimmäinen kommentti tämä! Arvostan!!!

 28. Andie kirjoitti: Vastaa

  Sää oot esim: paras!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NO esim kiitooos!!!

 29. Haha ?? Tunnistin itseni muutamasta kohdasta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sama! (itseasiassa tunnistan itseni aika monistakin kohdista…;D

 30. Essi kirjoitti: Vastaa

  Törkeen hyvä, en kestä!! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos ja kumarrus <3

 31. mumppara kirjoitti: Vastaa

  Asikaisella on hyvät hoksottimet ja sana hallussa. Ja kaikki tyylilajit luontuu. ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hah, kiitos <3 <3

 32. Mahtavaa! Sulla on sana hallussa 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos ihanasta kommentista!!

 33. […] Off topic: alkoi naurattamaan hieman tuo aloitukseni, sillä mieleeni tuli tämä teksi Blogien klassikkopostaukset. Eipä siitä sen enempää, käykää lukemassa. ? Takaisin aiheeseen; tänään ajattelin […]

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.