Kesä 2017

Kesän ensimmäiset päivät olemme viettäneet lähinnä vain Nekalassa, mutta hyvällä meiningillä.

Keskeneräinen vierashuoneemme on kaaottisuudesta huolimatta iloksemme houkutellut luoksemme pieniä ja suurempia kesäretkeilijöitä. Muutenkin kavereita on lapannut grillailemassa ja kahvilla hyvään tahtiin. Naapurin muijien kanssa olemme istuneet iltaa maailmaa parantaen sekä terassia suunnitellen (todella!! maltillisesti).

Lapset ovat nauttineet kiireettömistä päivistä ja auringosta. Välillä lähdemme aamupalan jälkeen ulos, siirrymme pihahommista lähipuistoon, josta valumme muutaman talon päässä asuvan ystävän pihaan, josta palaamme lopulta vasta nukkumaanmenoaikaan. Lounaat ja illalliset on syöty pihan väliaikaisessa pöydässä.

Tänä kesänä olen Pojan uuden harrastuksen myötä aloittanut myös aktiivisen kentän laidalla seisoskelun. Kantapään kautta tuli opittua tarkistamaan selän pelinumero ennen pelipaidan pukemista lapsen päälle. Palauttaessani numerolla 69 varustettua pelipaitaa tuli huomattua, että on mahdollista tuntea itsensä muiden vanhempien katseiden alla sekä nipoksi että vähän pervoksi yhtäaikaa. Eiku tää koko on ihan ok..mutta tää numero ei ny oo hyvä. No se nyt vaan ei oo.. Saanks mää nyvvaa toise paidan!?

Festarikesän starttasin viikonloppuna Nekalan tunnelmallisesta Railofestivaalista sekä notskijatkoista ja Hippi osallistui sen verran spontaanisti Nuku taivasalla -teemapäivään, että saavuttuaan aamulla kotiin nukkui aamupäivän kellarissa.

Olemme todella nauttineet omasta pihasta ja naapuruston kanssa hengailusta. Naapurin muijan kanssa teimme Rauta-Otraan perinteisen kukkien hakureissun, mutta osa kukkapenkkiä ympäröivistä kivistä on vielä etsimättä ja raahaamatta. Muistan edelleen pihassamme ahkeroineen kivimiehen ehdotuksen tuoda meille noin viisikymppiä maksavan säkin isoja kiviä, johon naapurin muijan kanssa totesimme, ettemme kyllä ala isoista kivistä maksaa (ikään kuin se viisikymppinen olisi koko pihan kaivuubudjetissa ollut kamelinselän katkaiseva kivi).

Budjetista puheenollen. Ikäväkseni kesäni menee enemmän tai vähemmän töitä säätäessä ja automme on rikki, mutta yritämme silti jotenkin repäistä ainakin pari kivaa kotimaan retkeä.

Lisäksi suunnitteilla on puuhastella mahdollisimman paljon kivoja koko perheen kesäjuttuja Tampereella  (aijon muuten postata perheille Tampereen matkailuvinkkejä, saa huikata ehdotuksia hauskoista kesätekemisistä ja menoista perheille täällä päin!)

Tänään sadepäivämme huipentui uimahalliretkeen, joka viivästyi Pikkuveljen uimavaippojen kadottua mystisesti, jonka jälkeen matkaan tuli mutkia Hipin unohdettua uimakassinsa kotiin. Käytyämme uimavaippaostoksilla, haettuamme unohtuneen uikkarikassin ja auottuani asiasta päätäni, karma odotti naistenpukuhuoneessa huomatessani  unohtaneeni kokonaan pakata oman uikkarini, jonka seurauksena hilluin allasosastolla kolme kokoa liian isossa vuokrauikkarissa, jossa oli bling bling -timantteja enemmän kuin vaatekaapissani yhteensä.

Hippi ei edes huomannut bling-asuani tai tilaisuuttaan vahingoniloon, sillä pitkätukka oli aivan liian keskittynyt kerta toisensa jälkeen rikkomaan jokaisen lapsen ennätyksen liukumäen laskuvauhtia mittaavassa sekuntikellossa. Noni nyt se taas nollattiin, mie meen tekkeen sinne taas uuven ennätyksen.

Tällä viikolla lähdemme varmaan mökille ja mummolaan. Odotamme innolla myös heinäkuuta ja pääsyä kaksin festareille pitkästä aikaa, itseasiassa taidamme juhlia siellä vuosipäiväämme..emme tosin meinaa muistaa, monta vuotta tänä kesänä napsahtaa, kaksitoista vai yksitoista?

Jotenkin tuntuu, että kesästä 2017 on tulossa ihan hyvä, ehkä jopa tosi hauska!

Toivottavasti myös muilla! Ihanaa kesää!

Lue myös:

Retkellä Vartiosaaressa

Vuosipäivä

Juhannuskuvina

Share

11 kommenttia

 1. Lukija, joka päivä kirjoitti: Vastaa

  Rakasta tätä sun blogia!

  1. Ellu kirjoitti: Vastaa

   Sama!!

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JEE! kiitos 🙂 JEEE

 2. kati kirjoitti: Vastaa

  Toi ihana Morrison on taas kuvissa! Tykkään siitä niin!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on ihana, määkin tykkään siitä! 😀

 3. Meeri kirjoitti: Vastaa

  Haha! Se ja nuo muut, taas aikasta kivannäkösiä miehiä..kelpais mullekin tollaset kesäjuhlat! ??

  Hyvää kesää Asikaine! Toivottavasti et pidä blogista kesätaukoa tai ainakaan ihan hirveen pitkää!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahaha! Onhan ne, pitää välittää terveiset 🙂

   Ja en ainakaan oo ainakaan toistaiseksi suunnitellu kesälle blogitaukoa, toki voi olla, että päivitystahti kesällä välillä harvempi..

 4. Essi kirjoitti: Vastaa

  Käykää Ikaalisten kylpylässä. Jos nalletalo on out niin biitsit, vaijerirata ja pomppuvuoret nyt on aina in..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, hyvä vinkki!! Ja nalletalo kiinnostaa myös! 🙂

 5. Henni kirjoitti: Vastaa

  Minä pläjäytin tuonne oman blogin puolelle pitkän listan (ehkä melkein sata) Tampereen seudun kohteista lapsiperheille, kurkkaa löytyisikö sieltä jotain idean tynkää 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei jee, menenkin heti katsomaan! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.