Vitun 2018

Parin päivän tuttavuuden perusteella vuosi 2018 on helvetin ärsyttävä tai sillä on kanssani eriävä näkemys huumorista. Vuoden ensimmäisen tunnin aikana kaksi perheestämme oksensi eri kerroksissa yhden vielä keräillessä itseään kahden päivän oksennustaudin jäljiltä. Jep – ei pidä ikinä mainita ääneen meidän olleen lähes koko vuoden terveenä tai muutakaan ajattelematonta shittiä, josta kohtalo saa kimmokkeen, että Hei noille tonne Nekalaan äkkiä vielä koko porukalle joku päiviä kestävä noro tai muu hyvä detox-rutto. Jol´ terveys on se terveytensä kätkeköön!

Vieläkin ihmetyttää, miten pieni ihminen voi manaajatyyppisesti kerralla splätteristi oksentaa seinän, tyynyn, peiton, lakanat, petauspatjan, lattian, yöpaitansa, yöhousunsa, toisen sukkansa ja tukkansa täyteen. No, lahjansa kaikilla ja näitä käy. Kolmantena päivänä nousimme kaikki kuolleista ja menimme koko porukka saunaan ryhdistäytymään. Meillä on pesukone ja roskis, ei jäädä yrjöön makaamaan, kyllä tämä tästä. Se oli vain oksennustauti, joka ei ole mitään verrattuna..

..esimerkiksi Muumitaloon, jonka Pikkuveli sai joulupukilta!

*Tähän väliin joulupukilla on tarve kertoa ko. talon maksaneen 80 euroa.

Sen lisäksi, että Muumitalon kynnen kokoisista piperrysastioista, romahtavista portaista (ne vaan lipsuu pois paikoiltaan kaataen kaiken!!) ja käsiin katkeavista huonekaluista puolet hukkuivat mummolaan (hyvästi!), kahdeksankymmenen euron arvoisen talon mukana meille muuttaneet Myy, Nipsu ja Nuuskamuikkunen eivät pysy pystyssä!

Kaatumatautinen kolmikko pilaa kaikki pystyyn piperretyt kivat kahvikutsut, kopsahtelevat alas kerros kerrallaan, horjahtelevat sinne tänne kaataen kaikki muut mukanaan niin, että jokainen kiva leikki päättyy lopulta huutoraivareihin (yleensä omiini). Yhtään liioittelematta laatutalon mukana saapunut Myy kaatuu naamalleen, vaikka yrittäisin asettaa nutturapään pinseteillä vatupassilla tasoitetulle pöydälle. AAAAARGH!

*Tähän(kin) väliin joulupukilla on tarve puhua summasta kahdeksankymmntä euroa.

Viimeinen mielenterveyteni riekale katkesi viikonloppuna, kun perus kaatuilukahvikutsujen tiimellyksessä Hemulilta irtosi pää. Ei saatana. Hemulin pää -episodin + kolmen päivän vastentahtoisen mehupaaston seurauksena saatoin lähestyä muumitalon valmistajaa vähän samalla kulmalla, jolla aikoinaan kerroin A-lehtien mediamyynnille pyyhkiväni perseeni eräästä blogiyhteistyöstä saamallani palkkiolla.

*Tässä välissä joulupukki ei todellakaan voi pitää turpaansa kiinni ja haluaa mainita olleensa raskaana ja kyyristyy vakiokysymyksen äärelle, miksi ihmeessä mainostajat eivät halua tehdä sisältöyhteistyötä hänen blogissaan, vaikka joulupukki osaa niin ihanasti sisustuksesta ja perhearjesta kirjoittaa. 

No, näitä käy. Meillä on kuumaliimaa ja roskis, ei jäädä leviävän muumitalon portaisiin rageemaan. Muutaman muumin puuttuminen laaksosta ei ole niin vakava asia ja vuoden 2018 alkaneen suunnan voi vielä kääntää. Muutetaan omaa asennetta, lakataan pyyhkimästä persettä asioilla, ajatellaan positiivisesti. Vielä olisi hyvää aikaa tehdä lomasta ja vuoden ekoista päivistä hyviä!

Ehdotin Hipille spontaania äkkilähtöä rantalomalle! Nyt ehtisimme vielä hyvin katkaista pimeän vuodenajan ja tehdä haaveilemani reissun ennen töiden alkamista. Loskan keskeltä aurinkoon, uima-altaalle lataamaan akkuja ennen kevään kiireiden alkamista.

– Ööh ku emmie, kummie emmie..ööh siis ai nyt lähettäis johonki..

– No, nii!!?

– Nii mutta kummyö..

– Meillähän on tässä välissä vielä melkein kaks viikkoa vapaata!

– Nii, mutta kummeillä on se studio sitten niin..

– NIIN?

– Niin miun pittää käyä reeneissä..enne sitä..

– !?!?!?!?

– Nii emmie oikeesti voi nyt lähtee..

– !!?!?!?

– …

– AI ETTÄ ME EI KOKO PERHE VOIDA LOMALLA LÄHTEÄ KIVALLE AURINKOMATKALLE SUN VITUN BÄNDIN TAKIA??

– No, niin..no. Sori.

– !!?!?!?!?!

– Mutta voijaaha myö täällä tehä kaikkee kivvaa yhesä.

Niin. Aivan.

Seuraavana päivänä luistelimme lasten kanssa pimeässä sulalla kentällä. Luistimien terät upposivat loskaan ja Pikkuveljen hanskat olivat läpimärät ekan maalin jälkeen. Perus.

*Tähän väliin joulupukki haluaa kieriä itsesäälissä ja kertoa, kuinka edes naapurin muijat eivät halua tavata joulupukkia tartuntariskin takia, ja että olo on edelleen vähän huono, eikä pitsa tai punaviinikään maistu.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

 

Lue myös:

Jaarittelua kuluneesta vuodesta

Share

40 kommenttia

 1. Jullu kirjoitti: Vastaa

  Sää oot niin paras! Sun vastoinkäymisetkin saa mut nauraan kippurassa, kun kirjotat niin hyvin.

  (Ja ohhoh, miten noi muumijutut voi olla noin huonolaatusia?!)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ite oot paras! ;D

 2. Ninneri kirjoitti: Vastaa

  Siis maksaako se muumitalo nykyään ihan oikeesti 80 EUROA?!?!?!?!??! Joo, siinä meni kummilapsen synttärilahja, onneks en ollu ehtiny vielä luvata mitään.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, vittu SPECIAL EDITION!

 3. Iida kirjoitti: Vastaa

  Ei helevetti ? nousujohteista uutta vuotta 2018! ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   KIITOS <3 😀

 4. Rinja kirjoitti: Vastaa

  Auttaisikohan kaatumatautiin sinitarra? Meillä on pikkuesineet (kuten eräskin Pikku-Myy) sinitarralla kiinni, ettei kissat niitä kaatele kulkiessaan. Pysyisi rappusetkin paikoillaan, ellei niitäkin liimaa kiinni 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, joku vastaava systeemi on keksittävä niihin portaisiin ja oikeestaan kaikkiin muihinkin osiin.

 5. Meri kirjoitti: Vastaa

  Raskaana??? Onnea pukille!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Huom! Pukki OLI raskaana silloin 3 vuotta sitten, jolloin tuo edellinen perse-episodi oli ? ei nyt.. 🙂

 6. Puutaloholisti kirjoitti: Vastaa

  Apua, hirnun holtittomasti tuota kuvaa, jossa isompi (oletan) tenava naama lumikinoksessa. Asennossa ja olemuksessa näen enempi Asikaisen itsensä fiilikset – vaikka nyt keskusteluun miksei perhe pääse etelän lämpöön 😀 😀 Ja onhan siinä perheellä sitä kivaa tekemistä ihan kotimaassa!

  Jaksaa jaksaa… ei ku koita kestää – jotenkin, en tiiä miten, osta toinen Marttti Syrjä -neule tai jotain mitä kovin haluat. Materia aina joskus auttaa ja tuo onnea – toisin itsekin pääsääntöisesti väitän ja onhan se niin – mutta siis jotain semmosta, jota oikeasti kovin haluat ja et oikein raaskisi, mut nyt kyl voit kun Hipin levy on lämpöä tärkeämpi.

  Huoh… hyvät on neuvot, sori.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Eikun just hyvät neuvot on..MUTTA SAATANAN OSTOLAKKOKIN ON MENOSSA VIELÄ PUOLI VUOTTA! Mutta ehdottomasti jotain materiaalista lohtua vähän kaipaisin 😀

 7. Meeretti kirjoitti: Vastaa

  Meille tuli mitä ilmeisemmin tuo samainen muumitalo, ihan kenenkään toivomatta. On kyllä paskaa laatua. Eivät pysy pystyssä, rikkoutuvat, Nipsu näyttää kummitukselta tai nistiltä ja ne portaat, mitä vit..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, siis oli kyllä megapettymys! Ja se oli meillä vielä toisen lapsen suurin joululahjatoive, jota on odottanut jostain elokuusta asti.

   Jipii.

   Ja se Nipsu, voi huoh.

 8. Pieta kirjoitti: Vastaa

  Sää oot vaan niin ihana! Kiitos tästäkin kerrasta, jolloin omat murheet jäävät hetkeksi muistamatta. Puss!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahah! Puss och kram!

 9. Kata kirjoitti: Vastaa

  Tuo muumitalo on uskomattoman huono! Verrattuna siihen ensimmäiseen muumitaloon ja muihin muumihörpäkkeihin, muumilaaksossa oltu joku 10kertaa, kun lapset on tehty pitkällä aikavälillä.. mutta kaiken kaikkiaankaikista leluista ja vielä hintaan kohden on muumitalo, muumilaiva sekä muumisirkus, joka oli kestävin sen ensimmäisen muumitalo 1-3vuotiaille tarkoitetun lelun jälkeen. Se on kestän kolme lasta ja serkkujen kierroksen. ,,Muumilaiva ?,, ei pysynyt kasassa ym..

  Mutta nyt parempaa vuotta 2018, jos oksentelu oli hyvä alku tälle vuodelle☺?,, nyt se on kärsitty,,,,

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No joo, kun oon joskus leikkinyt ilmeisesti ”sillä vanhalla” jossain ja muistelin sen olleen kiva lelu.
   Tämä on jotain ihan muuta settiä..argh!

   Hyvää tätä vuotta sinne myös <3

 10. Janina kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa, että jollain muullakin on ”2018, paras vuosi ikinä” alkanut nätisti sanottuna päin pyllyä. Tunnen oloni erittäin suomalaiseksi nauttiessani toisten yhtäläisestä kärsimyksestä :D. Ehkä tämä tästä taas, puoli vuotta kesään jne.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hyvä, että tästä riittää jollekin NAUTINTOA 😀

   Ja kyllä tämä tästä taas <3

 11. vp kirjoitti: Vastaa

  Voinyvvittu. Tsemiä. <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos <3

 12. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Jos ne o kännis, vähä venähtäny välipäivät ja uudet vuodet. Kyl ne siitä sitte ku taas saavat arjen kulmasta kiinni. Ne muumit meinaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Siltä kyllä pahasti vaikuttaa 😀 😀

 13. Oliver kirjoitti: Vastaa

  Meillä sama Muumitalo. Kyseinen kolmikko ei meilläkään pysy pystyssä ja hemulilta on irronnut pää 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HELVETTI IHAN OIKEESTI! Siis vaikuttikin siltä, ettei ollut mikään maanantaikappale vaan ihan oikeesti huonoa tekoa KAIKKI siinä laatikossa!!
   Tsemppiä sinne!!

 14. Laurasss kirjoitti: Vastaa

  Moomin Charactershan pitää itseänsä jonakin laatubrändinä mukamasten! Pistäkää nakut isolla joukolla valitusta menehmän! Oikeasti!

  Asikaiselle tsempit saatana <3 <3 <3 <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, laitoin sinnekin jo palautetta….

   Kiitos tsempeistä <3 tulee tarpeeseen!!

 15. Ida kirjoitti: Vastaa

  Tuosta muumitalosta ei oo kokemusta, mutta muistan lapsena leikkineeni vastaavalla muumilaivalla, joka myös oli ehkä uskomattomin, kusisin paskahökötys ikinä. Hämärät muistikuvani noista laivaleikeistä koostuvat lähinnä siitä kolinasta joka syntyi, kun muumit tavaroineen lentelevät iloisesti ympäriinsä milloin sinkoilevien portaiden tieltä, milloin ihan omia aikojaan. Kirurgisella huolellisuudella laivan kannelle aseteltu tuoli saattoi aiheuttaa koko saatanan roskan romahtamisen. Ei voi käsittää, miksi noista tehdään noin huonoja!! Kirjoituksesi perusteella ei oo sitten 90-luvun laatu parantunut piiruakaan. Ja näköjään myös sisälläni triggeröityi joku kunnon muumitraumakilari!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Vitun kusiset paskahökötykset ihan oikeesti!!! Nyt talon ”yhdessä pitävät” (eivät koskaan pysynyt yhdessä) mutterit on kadonnu ja saan aina jonkun paniikkikohtauksen, kun edes yritän olla siinä muumileikissä mukana. PASKAAAAAAAAA!!

 16. Anni kirjoitti: Vastaa

  Apua 😀 Ei saisi nauraa toisen ahdingolle, mutta nyt ei voinut mitään. Ja melkein jo hävettää, kun yleensä oon pystynyt näitä juttuja lukemaan avokonttorissakin ihan nou problem, mutta nyt päästin sellaisen yksittäisen ”TYRSK!!!!!” -äänen Hemulin pään kohdalla. Sain nielaistua huutonaurukohtauksen ja yskittyä vähän päälle, mutta nyt en taida enää uskaltaa lukea tuota persejuttua… Oot huippu!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha! Hemulin irtopää on kieltämättä jo alkanut saada koomisia piirteitä, kun olen päässyt ensiraivoista jotenkin eteenpäin..( + odotan ehjää Hemulia saapuvaksi postissa..)
   😀

 17. Mrs T kirjoitti: Vastaa

  Edelleen oot paras ikinä kuvaamaan kirjallisesti ihan mitä vaan, ei mulla muuta. En muista koska olisin viimeksi nauranut näin älyttömästi.. Parempaa vuoden jatkoa teidän perheelle 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihanasti sanottu <3 KIITOS! Ja kiitos lukemisesta!! 🙂

 18. Karrie kirjoitti: Vastaa

  En kestä! Kiitos tästä(kin)! *itun muumit!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   ÄLÄPÄ!

 19. myy kirjoitti: Vastaa

  Kyllä on näköjään laatu tullut reippaasti alas tässä mökissä… Oma taloni jonka olen saanut siis ööö 20 vuotta sitten on edelleen loistavassa kunnossa vaikka sillä on vuosien saatossa leikkinyt omat kolme mukulaa ja muutama muu. Siinä versiossa hemulilla on muuten irtopää 😀 ja pöydät on kasattavia niin ei noin napsahtele poikki. Että jos tulee kirppareilla vastaan tuollainen vanhempi mökki niin uskallan suositella sellaisen hankkimista.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JOo, sitä on moni kommentoinut sekä täällä että ihan livenä kaveripiirissä. Myös vanhat hahmot on ilmeisesti kestäneet paremmin ja pysyneet pystyssä 🙁
   Hinta toki oli kohonnut… BUU!

 20. Heya kirjoitti: Vastaa

  Anteeksi, mutta tämä oli kaikkien aikojen paras postaus!!! Todella kovaa kamaa siis, voitti jopa ”Se nyt vaan räjähti” -episodinkin. 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, se räjähdys oli kylla aika kova – eli tää tosiaan pyörii kovassa sarjassa 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.