Nyt paljastan sellaisen perunareseptin, että naapurin muijalta tippuu Hesen ranskispussi kädestä. Herkullisten lohkoperunoiden salaisuus on korppujauho, joka tekee perunoihin hieman leivitetyn rapsakan pinnan. Helppoa, halpaa ja maukasta.
Rapeat lohkoperunat
Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot isoon kulhoon.
Kaada perunoiden päälle rypsiöljyä, suolaa, pippuria, persiljaa, valkosipulia ja muita mieleen juolahtavia mausteita. Ripottele päälle korppujauhoja kourallinen.
Pyörittele perunat öljy-mausteseoksessa. Kaada pellille ja paista grillivastuksella parikymmentä minuuttia noin 200 asteessa (vähän uunista riippuen, mutta rapeaksi ja rusehtavaksi)
Suosittelen tekemään ison pellillisen, koska rapeisiin lohkoihin tulee himo ja dipin kanssa pottuja on kiva napsia pitkin päivää.
Dipiksi sopii esimerkiksi Poppiksen valkosipulimajoneesi tai vegaaninen Majonen.
Herkullista viikonloppua!
Katso myös herkullinen perunaohje patatas bravas.
Morjesta pöytään! Kannatti vilkaista hakukoneen tuloksia, koska nyt lähtee kokeiluun korppujauhotetut lohkopotut. Kiitokset siis ohjeesta! Tammelan torilla uuniin pääsee dyykkipotut ja -lohipalanen 😀
Jes, kuulostaa hyvältä! Hyviä pottuiluja sinne ny si vaan!
Oli vaan pakko kertoa et just kirjoitin googleen asikaine rapea peruna 😀
Rypsiöljyä??!
Oliiviöljyä tietenkin, jos haluaa laatua ja hyvää terveyttä.. ja voita 🙂