Paljaat nilkat on nyt niin out!

Kaupallinen yhteistyö: Sidoste

Nyssi! Jonnet eivät ehkä tiedä kahta sukkaa repivää terrieriä, mutta kaikille kävyille muille legendaarinen koiralogo tuntuu olevan tuttu. Itse olen taapertanut kotimaisen Sidosteen sukissa jo seurakunnan kerhossa ja nyt käyn Koivistonkylän tehtaanmyymälästä ostamassa samaisia luottosukkia omalle perheelleni. Jarrusukkia, pörrösukkia, villasukkia, jalitsusukkia, tukisukkia, urheilusukkia… You name it. Terrieribrändiltä löytyy kaikki varpaanlämmittimet.

Tamperelainen perheyritys Sidoste on valmistanut sukkia Koivistonkylässä jo vuodesta 1945. Eli lähituotannosta on kyse ja, jos ihan tarkkoja ollaan, sukkien tuotanto on joskus ollut kotiamme jopa vielä vähän lähempänä, sillä aikoinaan Sidoste aloitti sukkien valmistuksen eräässä omakotitalossa Nekalan ruotsalaiskylässä. Eikä meiltä kyllä pitkä matka ole myöskään Koikkariin, jossa vanha sukkatehdas toimii edelleen.

Käytyäni viime tammikuun pakkasilla Sidosteen tehtaanmyymälässä sukkaostoksilla laitoin hetken mielijohteesta yritykselle meiliä ja kyselin, mikä meininki vanhalla sukkabrändillä on. Sain pian ystävällisen vastauksen, jossa kerrottiin luottosukkien lisäksi sukkalafkalla olevan uudistuksia tulossa.

Viime kuussa sainkin taas ilahduttavan viestiä Sidosteelta ja pääsin jopa ihan tehtaalle tutustumaan kotimaisten sukkien valmistukseen sekä tuleviin tuotteisiin. Mahtavaa! Suhasin pyörällä Koikkarin tehtaalle, jota nykyisin pyörittää alkuperäisen perustajan pojanpojanpoika. Perheyritys toimii nyt jo neljännessä polvessa.

Tästä pojanpojanpojanpolvi-hommasta on itseasiassa ollut vähän epäselvyyttä. Otimme eilen kunnon matsin Hipin siskon kanssa, onko neljännen polven edustaja pojanpojanpojanpoika vai pojanpojanpoika. Natoni ei ollut saanut edes takkia päältään, kun jo vanhoina kunnon kälä-ämminä huusimme eteisessä ei kusse on pojanpojanpojanpoika… -Mutta kummie sanon, että se on pojanpojanpoika! -Eikä oo, kusse on pojanpojanpojanpoi…

Valitettavasti natoni saattoi tällä kertaa olla oikeassa. Mainittakoon, että edellinen vastaava vääntömme, jolloin riitelimme koko illan Lahden Torvessa siitä, onko Suomi geneettisesti sekoittunut vai ei, päättyi minun oikeassa olemiseen (=voitto!) Hesarin Kuukausiliitteen tehtyä aiheesta kolmen aukeaman jutun, jossa todettiin Suomen edelleen olevan geneettisesti maantieteellisesti jakaantunut. HAH! Sanoinhan, että tunnistan kaikki savonlinnalaiset ja kotkalaiset naamasta.

Tilanne on siis nyt 1-1.

Jep, pieni sivuraide, mutta sori siitä ja nyt takaisin sukkabisnekseen ja pojanpojanpoikaan, joka oli kattanut viinerit ja kaneliässät terrierin kuvilla varustettuun vanhaan neukkariin. Ässäpipareita on kuulemma aina tarjottu Sidosteen kaikissa palavereissa. Arvostan.

Muutenkin Sidosteella vallitsi huipputunnelma all the way. Retrojen toimistojen seinillä on mustavalkoisia valokuvia tehtaan vuosista, legendaarisen koiralogon ensimmäisiä vedoksia sekä 50-luvun arvokkaita tilauskirjeitä kehyksissä. Arvoisa herra, tilaisimme Stockmannin vaateosastolle 60 paria.. Menneen ajan saattoi aistia neukkarin kauniista kahvikupeista ja patinoituneista huonekaluista, joiden historian havinan iloisesti rikkoivat hyllyille asetellut uudet sukkarivistöt ja hienot hupparit. Värikkäitä jarrusukkia, tuttuja pörrösukkia, kauniita villasukkia, pehmeitä puuvillasukkia, turvallisia tukisukkia, perus arkisukkia sekä koiralogoilla varustettuja uusia cooleja Signature-sukkia,

aivan sairaan hienoja! Wau!

Sidosteen uusia Signature-sukkia on monessa eri värissä, mm. vaaleanpunaisena ja keltaisena ja Sidoste-signeerauksen lisäksi mallistosta löytyy myös sydäntäni lämmittävät TAMPERE-sukat, jotka ovat kuulemma jo nyt uuden verkkokaupan uskomaton hittituote. En ihmettele! Tänä talvena kukaan ei enää kuljeskele nilkat paljaana!

Kunhan olimme pojanpojanpojan kanssa ensin ihastelleet Tampere-sukkia sekä selvittäneet, valmistaako Sidoste pelisukat Tapparalle vai Ilvekselle (vain Ilvekselle! Jep, only in TRE!), pääsin tehdaskierrokselle tutustumaan sukkien valmistusprosessiin ja tapaamaan työntekijöitä, joista vanhimmat ovat työskennelleet Sidosteella yli 30 vuotta.

Sidosteen sukkia tosiaan valmistetaan edelleen Koikkarissa alusta loppuun asti, langoista laatikkoon. Hyvän laadun lisäksi kotimaisuus, ympäristö ja vastuullinen tuotanto on perheyritykselle sydämen asia.

Hyvä Sidoste!

Sukkia neulovia sukkakoneita valvova herra verkkaisesti totesi, ettei paljon parane menettää hermojaan monimutkaisten koneiden joskus mennessä jumiin. Katseltuani pienillä neuloilla satoja lankoja raksuttavia ja sukkia sylkeviä koneita totesin äijällä olevan yliluonnollisia lahjoja. Not normal.

Pääsin myös näkemään, mikä on ollut pojanpojanpojan, eli nykyisen toimarin, lempikone lapsena sekä miten prosessissa levälangalla yhteen kursitut (ettei pari häviä matkalla) villasukat erotetaan toisistaan. Vedellä erityisen lavuaarin äärellä. Silkkaa sukkataikuutta.

Sukkaprosessiin tutustumisen lisäksi tapasin kierroksella myös tuotantopäällikön, joka juuri parhaillaan käsin tarkisti sukkien laatua ja ehkä myös lajitteli niitä pareihin (!!? jep, lisää yliluonnollisia tamperelaisia) ja lopulta pääsin varastolle pönkimään kaikenlaisia laatikoita sekä sovittamaan vähän uutuuksia, joita on nyt Sidosteen vasta-avatussa verkkokaupassa.

Sukkien lisäksi Sidosteella on nyt nimittäin myös omat paita- ja pipomallistot! Whaat! Pojanpojanpoika on pistänyt pöhisemään ihan kunnolla. Sidosteen tyylikkäät koirahupparit, colleget ja teepparit tehdään yhteistyössä kotimaisen Pure Wasten kanssa, joka valmistaa kankaat 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Ajattomat paitamallit sopivat kaikenikäisille ja puolisille.

Sidosteen uudet merinovillapipot puolestaan tehdään Kivatin tehtaalla Tampereella. Muodikasta kotimaista laatupipaa on söpönä vaaleanpunaisena, klassikko punaisena sekä tietysti perus mustana. Pehmeitä laatutuotteita.

Ja tietysti Sidoste panostaa edelleen pääasiassa sukkiin. Uudessa mallistossa on makeiden Signature-sukkien lisäksi myös kierrätyspuuvillasta valmistettua perus unisex käyttösukkaa ja kaikenlaisia sukkauutuuksia on tulossa niin verkkokauppaan kuin myös markettien hyllyille.

Olen vaikuttunut vanhan perheyrityksen tarinasta, lämpimästä vastaanotosta, kaneliässistä, tehtaalla tapaamistani ihmisistä sekä vanhan sukkabrändin rohkeudesta kulkea Koikkarissa kohti uutta. Ja valmistaa pelisukkia _vain_ Ilvekselle (vaikka kuulemma myös Tapparan maalivahdilla on nähty Sidosteen sukat!).

Töttöröö! ALEKOODI! Sain lukijoilleni jaettavaksi alekoodin Sidosteen uuteen verkkokauppaan. Koodilla ASIKAINE15 saa nyt 15% alennuksen verkkokaupan tuotteista. Koodi on voimassa 30.11. asti.

Jos on nilkat tai pää jäässä, suosittelen tutustumaan vastuullisesti hienoja käyttövaatteita valmistavaan tamperelaiseen brändiin. Ja eikös sukkapaketit jouluna ole ihan klassikko, niitä tarvii aina ja ne voivat olla myös ihan sairaan hienoja ja laadukkaita!

Raikasta pakkaspäivää kaikille!

 

HUOM EDIT!! Ja juuri saamani tiedon mukaan Sidosteen toimari Janne Tamminenhan on Sidosteen perustajan pojantyttärenpoika. Että sillä lailla! Että muuten meni hyvin. Että 1-0 mulle, edelleen.

 

Kuvat mustista Tampere-sukista: Sidoste

Share

38 kommenttia

 1. Naapurikylästä kirjoitti: Vastaa

  Hei ihan mahtava juttu, että tehdas toimii vieläkin Suomessa. Mullakin oli aina lapsena sidosteen sukat, niin jotenkin lämmittää mieltä tällänen. Ja hienoja uusia tuotteita, pitääkin ehkä vähän päivittää sukkakoria.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Eikö olekin, tämä on ihan huippujuttu ja nuo sukat on niin hienojakin! 🙂 Suosittelen!

 2. Sukkaseppä kirjoitti: Vastaa

  Aivan fantastisen mahtava yhteistyöpostaus! 😀
  Haluun todellakin tuon hupparin ja aion ostaa myös joulupakettiin parit Tampere-sukat, ihan koska on niin hianot (ja poikaystävä asuu siälä). Saitko selville miten sidosteen sukat voi olla lähes samanhintaisia loppukäyttäjälle marketin hyllyssä kuin Kiinassa tehdyt??? Sitä olen monesti ihmetellyt!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei, ihanaa kiitos paljon palautteesta! Oon itekin ollut tästä tosi innoissani. Nyssi poikkikselle ehdottomasti heti Tampere-sukat!

   Ja hinta-asia ei muilta osin ole selvinnyt, kuin että tarkkaan saa kotimaiset vaatebrändit myyntihintoja laskea, jotta yritys kannattaa! 🙂

 3. heipsan kirjoitti: Vastaa

  Nyt oli kyllä taiten tehty yhteistyöpostaus! Kiitos, mukava oli lukea ja parit sukatkin menivät tilaukseen. 😀 Kiva kuulla Sidosteen uudistuneesta ilmeestä ja vastuullisesta toimintatavasta.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos palautteesta, tulipa hyvä mieli tästä!

   ja mahtava kuulla, että sukat ovat lähteneet liikkeelle! Jes!

 4. Hienoa että Sidoste uusiutuu.Toivoisin kuitenkin että ei aina painoteta että kaikki sukat tehdään Suomessa.Osa Sidosteen sukista on jo vuosia tuotu ulkomailta.Asian voisi rehellisesti kertoa.

  1. Hei,

   Kiitos viestistäsi.

   Sidosteen tuomat sukat, sukkahousut ja avokassukat eivät ole salaisuus. Niitä on vuosien aikana tuotu sellaisissa tuoteryhmissä, jossa valmistus Suomessa on ollut kannattamatonta.

   Laatimani strategian mukaan olemme (2014-2018) systemaattisesti luopuneet ja vähentäneet tuontituoteryhmistä keskittyen Suomessa valmistettuihin laadukkaisiin tuotteisiin ja erikoistuotteisiin. Tuontisukkien osuus on omana aikanani laskenut yli puolet ja tulee olemaan tänä vuonna alle 20% myynnistä.

   Tulevana vuonna myynti painottuu entistä enemmän kotimaisiin laatutuotteisiin ja neulontamäärät ovat kasvussa. Tästä merkkinä ensi viikolla hakuun tulee kaksi uutta neulojan paikkaa.

   Vastailen mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin.

   Ystävällisin terveisin

   Janne Tamminen
   pojantyttärenpoika

   Sidoste Oy
   toimitusjohtaja

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos huomiostasi Entinen Sidosteen Neuloja! Itse en tiennyt pienen osan tuotteista tulevan tuontina, korjasin nyt vielä vähän tekstiäni.

   Mulle on varmasti kerrottu Sidosteella asiat ihan rehellisesti, tämä tietokatkos on todennäköisesti ollut vaan musta johtuva, uutta asiaa kun tuli tehdasvierailulla aika paljon.
   Kiitos myös Jannelle asian selvennyksestä!

 5. E.P. kirjoitti: Vastaa

  Tää oli Asikaine taas ihan nenä päähän hoidettu yhteistyöpostaus, että oli ihan pakko heti tilata sukat! Myös siksi, että ovat hienot mutta myös, koska tälläisiä tarinoita ja työllistäjiä pitäisi olla lisää.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jes, hei kiitos palautteesta, huippua kuulla, että tykkäsit. Ja on kyllä hianoja sukkia, näistä kertoo mielellään ;D

 6. Maria kirjoitti: Vastaa

  Kyllä oot aina niin luonnollinen ja freessi kuvissa! Ja kivasti kirjotettu taas. Harkitsen sukkapakettia pukin konttiin, mutta en osaa päättää väriä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei ihanaa kiitos paljon. Kylläpäs ilahdutti. Olin tullut suoraan uimasta ennen näitä kuvia. Siitä ehkä freessiys 😉

 7. Tiipu kirjoitti: Vastaa

  Voikohan tuota alekoodia käyttää myymälässä? Asun siinä lähellä ja pitänyt pitkään käydä siellä. Nyt tuli hyvä töytäisy lähteä käymään ja samalla hankkia parit joululahjat 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kysyn asiaa ja palaan asap! Pelkään, ettei kaikkia näitä uusia tuotteita välttämättä ole tehtaanmyymälän valikoimissa, mutta tsekkaan asian 🙂

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HEI jee! Sovimme juuri pojantyttärenpojan kanssa, että tuo alekoodi käy myös Sidosteen tehtaanmyymälässä ensi viikon ajan. Myymälä on ensi viikolla siis auki ma-ke klo 13-18.

   Mutta huomio! Myymälässä ei välttämättä ole ihan kaikkia uuden malliston tuotteita. Pipoja on. Paitoja ja sukkia myös, mutta niistä vähän satunnaisia.

   1. Tiipu kirjoitti: Vastaa

    No hei mahtavaa, meen käymään siellä alkuviikosta!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     Jes, hyvä hyvä!

 8. Laakster kirjoitti: Vastaa

  No voi morjes! Nyt oli kyllä oivallinen yhteistyöpostaus. En todellakaan tienny, että Tampereella on edelleen tekstiiliteollisuutta. Ja vielä sukkia! Nyt lähtee Tampere-sukat pukinkonttiin koko suvulle, myös niille, jotka on erehtyny syntymään Porissa. Kiitos!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, porilaisia odottaa siis ihan mahtavat lahjat!! 🙂

   Kiitos palautteesta, mukava kuulla, että Sidoste ja uudet tuotteet kiinnostaa!

 9. saana999 kirjoitti: Vastaa

  Ihana postaus, just tällasista yhteistöistä ja paikallisista toimijoista on kiva lukea! Ja sie oot aina niin kauniskii:3 Jurppii vähän täällä toisella puolella maapalloa, kun ei ole tsäänssejä tilata alekoodilla, mutta pitää palatessa tehdä visiitti tehtaalle.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee, itekin oon ollu tästä tosi innoissani. Jo sillon tammikuussa, kun laitoin Sidosteelle viestiä, tuntui, että lähitoimijoista kertoisi niin mielellään. Enkä edes vielä tiennyt kaikista uudistuksista, joita heillä silloin oli tekeillä.

   Kiitos palautteesta ja hyvää marraskuuta sinne toiselle puolen palloa!

 10. Anna kirjoitti: Vastaa

  Onkohan nyt etsijävika vai eikö tuolla kaupassa ole lasten sukkia ollenkaan? ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Verkkokaupassa ei ole nyt vielä kuin vain nämä uusien mallistojen tuotteet, eli lasten tuotteita ei siellä vielä ole.

   Niitä on kyllä tulossa myöhemmin!

 11. Sukkapukka kirjoitti: Vastaa

  Sikahienot noi tampere-sukat! Ja myös toi pipo. Mullakin taitaa mennä tilaukseen!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jes! Ne on kyllä hienoja!

 12. espoolainen sukankuluttaja kirjoitti: Vastaa

  Ihan mahtava postaus, tuli aivan pakottava tarve ostaa nimenomaan Sidoste-sukkia seuraavaksi! 🙂 Vastuullinen meininki ja hyvät pöhinät, me like!
  (not to mention, mainion yhteistyökumppaninkin osasivat valita =D)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hienoa hei, nimenomaan, Sidosteen vastuullista meininkiä kannattaa kyllä mielellään. Ja tässä yhteistyössä on kautta matkan ollut kyllä hyvä meininki 🙂

 13. ex-tamperelainen kirjoitti: Vastaa

  Hyvin promottu!! Seuraavilla sukkakaupoilla ostan Sidosteen sukkia :). Tuen erittain mielellani vastuullista Suomalaista yrittajaa. Kierratysmateriaaleista iso plussa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hyvä, juuri näin! 🙂

 14. Päivi kirjoitti: Vastaa

  Loistava postaus ja mahtavaa kun promoat paikallista yritystä! Itse ihan perustamperelaisena kävin ensimmäistä (!) kertaa tehtaanmyymälässä tänä syksynä ja ihmettelen, miksi en ole saanut itseäni sinne aiemmin! Joo, valikoima on rajallinen joltain osin, mutta niin hyvä mieli tuli. Jatkossa ostan vain tamperelaisia sukkia!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se on kyllä sellainen salainen helmi se myymälä. Ite käyn tasaisesti siellä, hyvä valikoima ja on kiva kannattaa lähialueen yritystä.

   Huomasithan, että alekoodi käy tällä viikolla myös tehtaanmyymälässä?

 15. Ullis kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa, että Sidoste-sukka elää ja voi hyvin! Muistan jo lapsuudestani (viitisenkymmentä vuotta sitten!!) telkkarista mainoksen, josta on jäänyt mieleen Sidostesukka kestää- slogan ja ne sukkia repivät terrierit. Ja muistan, kuinka siskoni kanssa leikimme sukasta tappelevia koiria ja huutelimme: ” sirostesukka kestää!!! Hienoa Sirostesukka!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha! Mahtavaa!
   Ja joo, sitä mainosta on moni muistellut, se on selvästi jäänyt hyvin mieleen. Hyvä Siroste!

 16. Saara kirjoitti: Vastaa

  Mahtava yhteistyö! Itse vanhana Muotialan muijana oon mennyt Sidosteen ohi monesti, mutten ole tajunnut vierailla.

  Hienot uudet sivut ja tuotteet firmalla! Arvostan myös kovin kotimaisuutta ja vastuullista tatsia. Taitaa suomalainen sukka löytää meilläkin tiensä pukinkonttiin.

  Papukaijamerkki myös Valkoisesta perjantaista! Tänään nettisivujen tuotteet ovat +50÷ ja myynti menee Taysille. Tämä ylitti jopa oman uutiskynnykseni, ja oli pakko jakaa ilosanomaa omassa Facebookissa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei, alekoodi käy vielä tämän viikon ajan myös tehtaanmyymälässä, jos nyt satut siellä poikkeamaan 🙂

   Ja kyllä, oli ihan mahtava tuo Sidosteen valkoinen perjantai!!

 17. Anne kirjoitti: Vastaa

  Ihan paras yhteistyöpostaus!

  Muistan kyllä nämä lapsuudesta, mutta sen jälkeen onkin jäänyt unohduksiin. Hienoa uudistumista ja upeita tuotteita! Olen jo jonkin aikaan ihastellut näitä, ja nyt kun laitoit tuon alekoodin, niin ehkä vihdoin pitää myös tilata sen kanssa. 🙂

  Ja mahtava myös tuo Black Friday -juttu. Arvostan!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos palautteesta, kiva kuulla 🙂

   Ja kyllä, ihan huippu oli tuo Black Friday -homma Sidosteella, hyvä veto!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.