Kesä alkaa Huvilla

Kaupallinen yhteistyö: Juomavinkki.fi

Kuten viime viikolla jo rohkeasti julistin, kesä on vihdoin virallisesti täällä. Päikyn kevätjuhlat on vietetty, poikien ja Hipin kesäloma on alkanut ja viime viikonloppuna pidimme naapureiden kanssa myös perinteiset grillikauden avajaisjuhlat.

Joka vuosi omenapuiden kukkiessa naapurustomme herää eloon. Puutalojen ovet ovat auki pitkin päivää, puutarhoissa läpsytellään varvassandaaleissa kastelukannujen, multasäkkien ja krokettipelien kanssa.

Pensasaidoissa käy vilinä lasten juostessa pihasta pihaan, grilleistä leijailee herkullisia tuoksuja. Kauempaa kantautuu kattorempan päättäväinen naputus, toisessa pihassa makoillaan aurinkovarjon alla selailemassa sanomalehteä. (Se ei tosin ole meidän piha. Meidän pihassa kimitetään, ettei kukkapenkkiin saa potkia palloa, kielletään mullan syöminen sekä pakotetaan pukemaan vaatteet takaisin päälle.)

Aamulla voi hörpätä kahvit naapurin muijan puutarhakeinussa ja illalla voi kukkia kastellessa ja leluja kerätessä höpötellä kuulumisia naapureiden kanssa tai paistaa koko porukalle makkarat iltapalaksi.

Rakastan naapurustoamme kesällä!

Viikonloppuna kannoimme jälleen kellarista pitkän pöydän omenapuiden alle ja lämmitimme pihamme molemmat pallogrillit. Naapurin muijan kanssa kiikutimme pihaan kilpaa grillattavaa grillien kuumetessa.

Grilleissä valmistui kasvisvartaita, maisseja, pihvejä sekä tietysti maggaraa! Grillailujen lisäksi juhlissamme oli tarjolla myös ranskalaisia, miniburgereita, salaattia, juustoja sekä naapurin muijan jälkkäriksi leipomia ihania mokkapaloja. Hyvät kestit jälleen!

Juhlien ohjelmassa oli totuttuun tapaan kaikkien suosikkihuvia: pantomiimia! Tällä kertaa nerokkaiden esitysten parasta antia oli Jättiläinen, joka painelee kaukosäädintä, jota emme monista yrityksistä huolimatta arvanneet. Ehkä se johtui siitä, että kaukosäädin huusi ja jättiläinen (joka itseasiassa oli kaukosäädintä pienempi) hakkasi vain yhtä kaukosäätimen nappulaa täysin mielipuolisena. Tai ehkä vika oli vain arvaajien tyhmyydessä ja mielikuvituksen puutteessa.

Porukalla syödessä saa aina aikaan juhlafiiliksen, vaikkei yhteisillä illallisilla edes erikoisempaa juhlan aihetta olisi.

Tällä kertaa tosin nostimme maljat kesälle, joka toki on ihan varteenotettava juhlan aihe! Tärkeänä olin valmistellut tarjoiluiksi myös kesäiset alkudrinksut. Tai valmistellut ja valmistellut, oikeastaan oioin drinksun sekoitteluvaiheessa aika huolella..

Tarjosin grilliporukallemme Nekalan kesäkauden alkumaljoiksi kuplivaa Huvilla-boolia, joka on valmista nautittavaksi sellaisenaan.

Viinipohjaisessa Huvilla-juomassa maistuu jo valmiiksi minttu, sitruuna ja mansikka, mutta lisäsin kesäjuomiimme vielä makua ja näköä tuoreilla mintuilla, marjoilla ja sitruunalla sekä tietysti isoilla jääpaloilla.

Maailman söpöimmät kesädrinksuni herättivät huvitusta grilliporukassamme, mutta saivat myös paljon hyvää palautetta raikkaudestaan. Punaiset lasit tyhjenivät nopeasti grillien ympärillä hääriessä. Naapurin muija suunnitteli Huvillasta myös kirpeämpää sangria-reseptiä. Mahtava kesäjuoma.

Alkosta saatava Huvilla-booli on kätevä ja kiva alkumalja- tai booliratkaisu esimerkiksi juhannuskekkereihin, piknikille, polttareille tai muihin kesän juhliin. Annosmäärä on helppo laskea ja kupliva juoma sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan vaikka kuoharilaseista. Että suosittelen!

Railakkaasti ja söpösti polkaisimme Nekalan kesän käyntiin. Iltamme jatkui vaaleanpunaisen talon portailla sen verran myöhään, että lopulta yön viiletessä piti kaivaa toppatakit esille.

Mutta se on kesä ny. Että kippis vaan kaikille!

 

 

Share

8 kommenttia

 1. Kade kirjoitti: Vastaa

  Oon kateudesta vihree tolle teijän naapurustojengille 🙁 !!
  Ja maistuis mulle kai tollanen juomakin, mutta ennen kaikkee ku ois piha ja kiva ympäristö. Aamulla naapuri mulkas säikähtäneenä,kun morjestin hississä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No joo, tää naapurusto on kyllä parhautta, etenkin kesällä <3 <3

   Ja voi ei sun hissinaapuria, jatka morjestusta vaan, kyllä joskus osuu joku kohdalle, joka ilahtuu ja toivottavasti osaa sen näyttääkin!

 2. Meilläkin on ihana naapurusto. Se on tosin viiden kerrostalon kompleksi, mutta sisäpihalla on leikkipuisto, puutarhakalusto ja grillinkin saa kannettua tarvittaessa pihalle. Harmi, kun Suomen kesä on niin lyhyt, ettei pihasta ehditä nauttia riittävästi.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kivat naapurit on parhautta! Silloin saa extempore tehtyä porukalla kaikkea kivaa, kun lähellä on mukavia tyyppejä.

   Ja me ainakin ollaan kesällä pihassa koko vuoden edestä. (JOS EI SADA KOKO KESÄÄ..!!!)

 3. Tea kirjoitti: Vastaa

  Ihania kesäkuvia!! Pitääpä itekin kaivaa esiin vanhoja juomalaseja, näyttää jotenkin hienolta.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, hei kiitos, nuo lasit on ihanat!

   Ostin ehkä 13 kpl(!?) kierrätyskeskuksesta erilaisia vanhoja laseja, kun meidän kartiot ja Marimekon sukat makkaralla -lasit on melkein kaikki rikki (en tajua tätä sakkia!). Maksoi yhteensä 4 euroa koko satsi ja on tosi kauniita ja kivoja!

 4. Emmäkestä kirjoitti: Vastaa

  Nyssi! Näin Hipin kaupassa peliasu päällä sukkasillaan! Oli se se. Se on siis olemassa oikeesti??

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha. Tietääkseni se on olemassa, ihana kuulla että muutkin näkee sen, ettei oikeesti oo vaan oman mielikuvitukseni tuotetta.

   Ehkä se oli pelin jälkeinen kauppareissu, tuli nimittäin pelistä sukkasilleen ja kommentoi antaneensa kenkänsä jollekin, jolla ei ollu kenkiä. WTF? En ees kyselly enempää…

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.