Sneak peek uudelle terassillemme

Huh huh! Terkkuja vaan kesäkeitaalta! Ihan pakko jo vähän fiilistellä pihamme uutta terassia -jopa kesähuonetta- joka alkaa olla jo takaseinässä kasvavia viherköynnöksiä vaille valmis. Noh -kaikki aikanaan ja kerron myöhemmin vielä vaihe vaiheelta noin kolme vuotta kestäneestä terdeprokkiksesta, mutta nyt jo pakko vähän fiilistellä uutta suosikki chillailupaikkaamme!

Alkuunhan vastustin minkäänlaisen kiinteän katoksen rakentamista puutarhaamme, mutta viime vuonna grillatessani neljättätoista kertaa vesisateessa ja kyyryillessämme joka ilta vakkarijengillämme kylmillä portailla pihan ainoassa minikatoksessa…aloin taipua ajatukseen isommasta terassista, jopa osittain lasitetusta terassista, jolla voisi istua iltaa vielä syysmyrskyissäkin. Toki taipumiseeni tarvittiin noin neljä vuotta ja ainakin neljä pikkumukia jägermeisteria, mutta tänä iltana laittaessani lyhtyjä kauniin kesähuoneemme kattoon, olin aika iloisella tuulella.

Viime keväänä bongasimme naapurin muijan kanssa ihan sattumalta Terassitehtaan liukuovia Nekalan Rauta-Otran Pihapäivillä ja niihin tykästyttyämme alkoi melko hidas suunnittelu, jossa jahkasimme lasitettujen seinien määrää, tolppien korkeutta, pation materiaaleja ja ja ja… Ketterän tamperelaisen Terassitehtaan kanssa lopulta myös toteutimme aika ison osan koko projektista ja olihan siinä kaikenlaista kattoremonttia appiukon kanssa, naapuriporukan maalaustalkoita ja mitäs kaikkea sohvan änkemistä autoon..

Aika monta reissua teimme naapurin muijan kanssa Nekalan Rauta-Otraan hankkimaan terassisohvaa, maalia, kattohuopia, ruuveja, kukkia ja vaikka mitä. Viimeksi tänään pyöräilin Otraan ostamaan haaveilemani boho-lyhdyt, joiden alle aijon tänä iltana istua odottamaan iltahämärää (ja hyttysiä!) ja fiilistellä joka puolella pursuavia omenapuun kukkia, tuoksuvia sireeneitä, herkkää kirsikkapuutamme, nupulla olevaa kreisiä alppiruusua ja ihan vaan uskomatonta kesää, joka tuli puskista.

Niin ihanaa! Ja ihana terassikin, uskomaton vaaleanpunainen keidas, joka on täydellinen lepuutuspaikka ja oikeastaan ainoa varjo Nekalan kuumimmassa pihassa.

Hyvää kannatti odottaa neljä vuotta, nyt jo kutina, että tulen viettämään aika hauskoja ja tunnelmallisia iltoja rakkaiden ihmisten kanssa tämän kiinteän kattorakenteen alla. Palaan rakennusvaiheisiin vielä tarkemmin, nyt pakko ottaa lasi punkkua ja mennä ulos sohvalle retkottamaan.

Mikä ihana kesäyö.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Lue myös:

Lasitettu terassi – terassin rakentamisesta

Share

8 kommenttia

 1. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Tää on kyllä ihan TÄYDELLINEN!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin on!!

 2. Tsubu kirjoitti: Vastaa

  Ihana on! Onnea kauniista keitaasta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos <3 Tulehan käymään!

 3. Mrs T kirjoitti: Vastaa

  On kyllä upee, sietääkin nauttia nyt ihan kybällä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos! niin nautitaankin! 🙂

 4. Iida kirjoitti: Vastaa

  Mistä tollaisen söpösen rottinkituolin sais? Ja siis aivan ihana terassi!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on kirppislöytö, ostin sen Koikkarin Prisman kirppikseltä kympillä ja on kyllä ihana! Niitä näkee itseasiassa aika usein kirpputoreilla, jos ei ihan pränikkää etsi -kannattaa vähän kierrellä 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.