Kotimaan matkavinkkejä perheille

Vielä on kesää jäljellä, joten laitan kesäreissuja tuumaileville muutaman vinkin omista kotimaan retkistämme. Toki iso osa vinkeistä sopii ihan kaiken ikäisille roadtrippailijoille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos vaikka ihan päiväseltään haluaa Tampereen lähellä kunnon metsäretkelle, suosittelen Birgitan polkua Lempäälässä. Hyvät retkeilymaastot ja nuotiopaikat vaikka perheen pienempienkin kanssa retkeilyyn! Lempäälästä löytyvät myös Ideaparkin Lasten kulttuurikeskus PiiPoo ja Funpark.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsingin lähistöllä suosittelen luontoreissua ihastuttavaan Vartiosaareen, jossa luontopolun lisäksi löytyy paljon muutakin. Helsingissä on tietysti vaikka mitä puuhaa, Lintsi, Korkeasaari, ihanat maauimalat, näyttelyt.. Alkuvuodesta poikkesimme Luonnontieteellisessä museossa, suosittelen sitä myös lämpimästi!

P4130103.JPG

Viime vuonna Helsingin reissulta palatessamme poikkesimme tiedekeskus Heurekassa, jossa viihdyimme mainiosti koko porukka, vaikka Pikkuveli olikin vielä reippaasti alle vuoden.

Helsingistä Tampereelle ajeleville suosittelen kohteeksi myös Hämeenlinnaa! Linnan lisäksi Hämeenlinnassa kannattaa poiketa Aulangolla kylpylässä, jonka yhteydessä on myös minigolf-rata sekä koko perheen seikkailupuisto Hugo-park.

P5200166

Suunnittelimme tänä vuonna jälleen reissua Muumimaailmaan, jossa viimeksi kävimme odottaessani Pikkuveljeä aika viimeisilläni. Turussa suosittelen myös vuokraamaan veneen, jolla pääsee itse huristelemaan Aurajokea. Venevuokrausta pyörittävältä Lånalta saa tilattua veneisiin myös ruokia ja juomia!

P3210038.JPG

Ikaalisissa olemme poikenneet ihastuttavassa Ti-Ti Nallen talossa ja samalla reissulla voi poiketa myös viereisessä Ikaalisten kylpylässä ja alueelta löytyy myös hiekkaranta, jossa on vesipuistotyyppisesti pomppukumpua ja tramppaa!

Tämän kesän hauskalla Pälkäneen roadtripillämme vierailimme Syrjysen Strutsitilalla, ihastuttavassa Keltaisessa talossa, Niitty-Seppälän Kotieläinpuistossa sekä uimarannalla. Ensi reissulla aijomme tarkistaa myös Suttisen tilan, jonne kuulemma aukeaa vielä tänä kesänä maissilabyrintti. Ensi kerralle jää myös vierailu Rönnvikin viinitilalle, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja herkulliselta kohteelta..

Kiva kotieläinpuisto polkuautoratoineen ja tramppoineen on myös Sastamalasta löytyvä Kiviniityn kotieläinpuisto. Sastamalassa on myös Herra Hakkaraisen talo, josta olen kuullut kovasti kehuja, mutta jossa emme vielä ole päässeet käymään. Ehkäpä vielä tänä kesänä ehtisi tehdä päiväretken Sastamalaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jottei ihan pyörisi Pirkanmaan ympärillä, lämmöllä suosittelen myös roadtrippiä itään, Punkaharjun kauniisiin maisemiin. Kauniin harjumaiseman ja ihastuttavan Valtionhotellin lisäksi seudulta löytyy esimerkiksi Luston Metsämuseo, vesi- ja puuhapuisto Kesämaa sekä kreisi Parikkalan Patsaspuisto (jossa voi käydä myös yöllä, jolloin halutessaan saa retkeensä sopivan kauhuelementin). Lähistöllä on myös leirintäalue!

Savonlinnassa kannattaa tietysti nauttia Oopperajuhlien tarjonnasta, käydä Olavinlinnassa, Pikkukakkosen puistossa, ravintola Huvilassa syömässä tai keikalla, Saimaalla suppailemassa, Sulosaaressa lettukahvilassa tai retkeilemässä.

Ja tietysti paras kotimaan lomakohde on mielestäni Tampere, josta tuottaa suuria vaikeuksia koostaa yhtään mitään, sillä rakkaassa kotikaupungissani suositeltavia kohteita on enemmän kuin kukaan jaksaisi kahlata läpi!

Joka tapauksessa myös Tampereen reissuvinkkejä on pian luvassa.

Ihanaa keskiviikkoa!

 

Lue myös:

Strutsipotkuja ja peikkoja Pälkäneellä

 

Share

4 kommenttia

 1. SuperSanna kirjoitti: Vastaa

  Odotan Tampere vinkkejä! Me käydään aina vaan Ikeassa ja American Dinerissa ja just puhuttiin, että mitenkä ei saada siitä kaupungista oikein mitään irti 🙂 Tai kerran käytiin myös Finlaysonin Työläismuseossa (olikohan sen niminen) ja etenkin se alakerran tehtaan konehuone teki todella suuren vaikutuksen, upea paikka!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jes, tällä viikolla pukkaa Tampere-vinkkiä! MUkava kuulla, että niitä kaivataan. Odotellessa (sitä, että itse odotan, että saan postaukseeni vielä PUPU-KAHVILASTA VALOKUVAN) voisi vilkaista vaikka kollegani blogia, jossa on mainioita vinkkejä myös:
   http://www.mutsiavautuu.com/2017/07/satumainen-tampere-lasten-kanssa.html

 2. Reetta kirjoitti: Vastaa

  Lisää Tampere-vinkkejä odotellessa! 🙂 Jos suuntaatte jossain vaiheessa kohti pohjoista, niin hyviä retkikohteita lasten kanssa Rovaniemen ja Kuusamon alueelle löytyy osoitteesta http://psykologiyrittaa.blogspot.fi/

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee, pian niitä tulee, tällä viikolla 🙂

   Ja kiitos vinkeistä! Menenkin heti tarkistamaan! Kuusamo olisi saapumislistalla lähivuosina. Olen viettänyt siellä lapsuuskesiä serkkuni luona…

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.