Askeleen edellä kesää

 

Eilen aamulla ajelihdimme poikien kanssa pyörälenkiltä kauppareissulle, josta ajelihdimme Iides-markkinoille, joilta ajelihdimme leikkipuistoon, josta vahingossa ajelihdimme ystäviemme pihaan grillaamaan, leikkimään ja kahvittelemaan, jonka jälkeen ajelihdimme omaan pihaamme vasta joskus iltapalan aikaan. Hippi kaatoi naapuripihasta puun, lapset jatkoivat leikkejään naapureiden lasten kanssa ja itse valuin istuskelemaan naapurin muijan kanssa terassillemme. Leijuimme koko sunnuntain lämpöisen virran kuljettamana paikasta seuraavaan. Söimme lounaaksi lättyjä ja mansikoita, päivälliseksi maissia, makkaraa ja jätskiä. Täydellinen kesäpäivä, joita on ollut monta.

Kesä tuli puskista, mutta kerrankin olemme hypänneet sen kyytiin.

Yleensä olemme paritalonaapureidemme kanssa alkaneet joskus toukokuun lopussa melko verkkaisesti suunnitella esimerkiksi yhteisiä piha- tai terassiremppoja  ja toteutukset ovat lopulta siirtyneet seuraavaan kesään tai heinäkuun lopulle tai syys/lokakuun räntäsateisiin, kuten esimerkiksi terassin kattotalkoot viime vuonna… Mutta nyt kiipeilimme koko sakki tikkailla sutimassa terassiimme homemuljua ja maalia jo ennen äitienpäivää ja istuimme iltaa valmiilla terassilla jo ennen omenapuiden kukkia. Ihan että ähäkutti!

Kukkiakin olimme naapurin muijan kanssa käyneet ostamassa, jopa ennen maalaushommia ja Hipin kanssa saimme pihapuoliskomme siivottua talviroinasta ennen toukokuuta! Whaaat! Yleensä olen vielä juhannusviikolla istuskellut rattikelkan päällä viinin äärellä miettimässä, pitäisikö ehkä joskus irroittaa jouluvalot pensasaidasta. MUTTA nyt lumikolat, polttopuuhöskät, pressut ja kaikki hertsinpertterinvertterit oli kannettu niin rivakasti kellariin, että jopa pihasta roudattujen talviroinien alta herännyt myyräkin hieroi silmiään ihan että mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu!!!?  (Hertsinpertterivertterioinan määrän voi tsekata esimerkiksi tästä videosta, kyllä siinä myyräkin hämmentyy.)

LAJITTELIMME JOPA TALVIVAATTEET KELLARIIN! EI OLE TAPAHTUNUT KOSKAAN!

Grillailut ja puutarha-aamupalat on myös startattu reippaasti ja terden ylimääräisestä kattopalasta kyhätyn väliaikaisen puutarhapöydän ympärillä on jo nyt vedetty monet grilliherkut, aamupalat, viinit ja kestitetty ystäviä ja sukulaisia. Pihassa on pidetty Euroviisu-valvomoa, täytetty uima-allasta, pelattu jalkapalloa, nypitty rikkaruohoja, leikitty lisääntyvää piilohippaa, pistettä, floor is laavaa, hypitty trampalla, kaatuiltu, puhalleltu saippuakuplia, heitelty vesi-ilmapalloja, leikitty vesisotaa, istuskeltu aurinkotuoleissa syömässä jätskiä. Hämärtyvissä kesäilloissa olemme istuneet naapureiden kanssa kippistämässä skumpalla tai höpisemässä lasillisella.

Talviturkit on heitetty ja uimareissuja on tehty useampia niin Rauhikseen kuin Peltsuunkin, eli Lappeenrantaan, kuten lapseni haluavat Peltolammin uimarantaa nimittää. Olemme pyöräilleet Ahlmannille ja ympäri Nekalaa ristiin rastiin. Olen huudellut edessä ajavalle 5-vuotiaalle tarkkoja komentoja ja Pikkuveli on hymyillyt tarakallani huutaen Tämä se vasta on elämää! Tämä on onnenpäivä, kun menemme katsomaan lehmiä! Olemme viiletelleet fiiliksen mukaan sinne tänne. Tehneet retken Helsinkiin ja loikoilleet Tervasaaressa rannoilla ja syöneet jätskiä. Saatamme jopa mennä Särkänniemeen ennen gaudeamus igiturin kajahdusta!

On ollut ihanaa ja hei, kesä ja gaudeamus ovat oikeastaan vasta tulossa. Niin! Ihan että ähäkutti ja myyrälleki tiaroks vaa! PARASTA!

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

Lue myös:

Paritalo – Vaikein asumismuoto?

Kesä 2017

Oletko koskaan

Kotimaan matkavinkkejä perheille

Share

2 kommenttia

  1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

    Tyks, tyks!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Tyks!! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.