Best of 2018

Nyssi! HYVÄÄ TÄTÄ VUOTTA! Vaikka meikä kyllä vähän vielä pyörii viime vuoden tunnelmissa. Kohta tosin harpon hangen läpi keskustaan ostamaan vuoden 2019 kalenterin ja päivitän menoni sekä itseni tähän vuoteen. Sitä ennen perinteisesti vilkaistaan vielä blogivuotta 2018, joka oli aika hieno!

Ensinnäkin tuhat miljoonaa kiitosta kaikille lukijoille, joita on melko helvetisti! Mahtavaa, että juttuni jaksavat edelleen kiinnostaa. KIITOS LUKEMISESTA JA TSEMPISTÄ! Isoon porukkaan mahtuu aina jos jonkinlaista kimittäjää ja kenottajaa ja se on ihan suotavaakin, mutta pakko ihmetellä, että sivuillani vallitsee aina paras pössis. Se on uskomatonta. Kommentteja tulee välillä jopa enemmän kuin ehdin niihin reagoimaan (KIITOS!). Iloitsen niistä kaikista ihan tosi paljon ja juurikin lukijapalautteesta saan eniten riemua ja pontta kirjoittamiseen! Yritän aina myös vastailla kaikkiin kommentteihin ja viesteihin, jos en heti niin ainakin jossain vaiheessa.

Viime vuonna blogini myös palkittiin ensimmäistä kertaa Inspiration Blog Awardseissa. Voitin ilahduttavan Vuoden tarinankertoja -palkinnon Hesoissa hienossa gaalassa, jossa en itse sattumoisin ollut paikalla, sillä oli..ööh vähän ”muuta”!? (=Yritin juuri päästä Sannin bileistä Viluselta Nekalan kautta Tampereen keskustaan taksilla ja se oli ihan todella hankalaa, koska olin aika sekaisin ja taksikuski meinasi heittää Messukylässä ulos. JEP: Miksi helvetissä taksi oli Messukylässä, jos Viluselta oltiin menossa NEKALAN KAUTTA Klubille?? Edelleen vahvasti sitä mieltä, että teema kannatti ottaa taksikuskin kanssa puheekshi.)

Mutta joka tapauksessa. Vaikka en näiden äärimmäisen tärkeiden logistiikkakiireiden takia päässyt gaalaan, olen todella iloinen ja ylpeä voitostani! Jes!

Ja tietysti aina on (erityisesti itselleni) mielenkiintoista tarkistaa, mitkä aiheet tai kirjoitukseni ovat nousseet luetuimmiksi. Viime vuonna suosituimpia postauksia latausten perusteella ovat olleet..

Naapurin muijan koskettava vieraskynäkirjoitus Miltä oman lapsen sairastuminen tuntuu? on ollut vuoden luetuin. Postaus julkaistiin helmikuussa kansainvälisenä lasten syövän päivänä, jonka tarkoitus on levittää tietoutta lasten syöpäsairauksista ja sekä nostaa esille vakavan sairauden vaikutuksia koko perheeseen ja lähipiiriin. Postauksen sivulatauksista kertynyt tuotto meni suoraan Sylva Ry:lle. Näinpä. Suosituin teksteistäni ei ole edes omani!!! Siinä teille Vuoden tarinankertoja.

Seuraavaksi isoimmat hitit sai hetken mielijohteesta kirjoittamani avautuminen rakkaasta kotikaupungistani: Nyssi Tampere oikeesti hei!

Myös avautumiseni vanhempainvapaiden jakautumisesta on ollut viime vuoden kestohitti: Isilehmät on vittu töissä! Aihe on lähellä sydäntäni ja olen jatkanut siitä avautumista pitkin vuotta. Edelleen -se, että kaikki saavat itse päättää vapaansa, EI OLE TODELLISTA TASA-ARVOA, eikä tasa-arvoa edistävää toimintaa: Isien vanhempainvapaiden käyttö (huimat 1-3%) ei ole noussut sitten vuoden 1995. Sitten ihmetellään naisten heikkoa urakehitystä, palkkoja, eläkettä, pätkäduuneja, vaikeuksia saada töitä, naisyrittäjien vaikeuksia, kotiin jumahtamista.. Ok, anteeksi pieni avautumissivuraide, menee tunteisiin. DET GLIDER IN.

Seuraava suursuosion saanut postaus kertoo vaikeuksistani saada lapseni jalkapalloturnaukseen: Taisteluni -Miten helvetissä tämä voi olla näin vaikeaa?

Myös muutama reseptipostaus pitää sinnikkäästi paikkansa suosituimmissa. Rapeat lohkoperunat sekä Hullun hyvät härkispihvit keräävät tasaisesti klikkejä. Pitääkin taas tänä vuonna panostaa resepteihin, juuri suunnittelin pyytäväni naapurin muijan ohjeen herkullisiin kukkakaaliwingseihin, joita hän juuri kiikutti pöytään uuden vuoden kekkereissämme.

Amnestylle tekemäni kaupallinen yhteistyö Hyvää naistenpäivää! Tuliko tulppaaneja vai turpaan? nousi myös top kymppiin. HYVÄ! Sain kamppiksesta paljon tärkeää ja koskettavaa palautetta. Toivon myös tälle vuodelle merkityksellisiä yhteistöitä!

Hipin kanssa käymäni keskustelut, kuten esimerkiksi No miks se minnuu haittais?, Sukurasite, Kolmas lapsi ja Erään riidan anatomia, ovat olleet suosittuja ja oikeastaan myös kaikki valokuvat rakkaasta muusastani ovat aina varmoja hittejä, toivottavasti saan jakaa tyylikkäitä asukuvia myös tänä vuonna.

Myös seuraavia ns. vinkkipostauksia on luettu ahkerasti:

Miten selvitä yhdessä pikkulapsiajasta?

Mahtavia Tampere-vinkkejä lapsiperheille

Iho kesäkuntoon ja täsmähoito finneille

Yleisesti kaikenlaiset taistelut, törttöilyt ja avautumiset ovat olleet suosittuja. En tiedä, toivonko niitä erityisesti lisää, mutta ei niiltä varmaan voida välttyäkään. Ja mitäs muuta onkaan luvassa tälle vuodelle? Toivottavasti ainakin positiivinen meininki lukijoiden kanssa ja asiallinen keskustelu- ja kommentointikulttuuri jatkuu, se on varmaan kaikista suurin toive! Toivon myös, että arkiset juttuni ja perus avautumiseni jaksavat vielä kiinnostaa ja innostaa.

Ja tietysti toivon, että myös mainostajia kiinnostaa blogini jälleen tänä vuonna, jotta saan lohkaistua sopivasti työaikaa myös tälle rakkaalle sivutyölleni. Ainakin yhteistyöni luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodellyn kanssa jatkuu, jes! Ja toivottavasti jatkossa tulee myös muita hienoja kumppanuuksia.

Kaupallisissa kamppiksissa yritän yleensä valita kiinnostavia näkökulmia ja sopivia yhteistyöyrityksiä. Viime vuonna sain mukavaa palautetta myös kaupallisista postauksista, esimerkiksi tamperelaiselle Sidosteelle tekemästäni yhteistyöstä tuli paljon positiivista palautetta niin lukijoilta kuin myös Sidosteen pojantyttärenpojalta! Jee!

Tämän missaamassani gaalassa näytetyn kiitosvideoni myötä, vielä kiitokset viime blogivuodesta kaikille! Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvää tätä vuotta! Nyt mennään eteenpäin!

 

Share

4 kommenttia

 1. Tiinamumma kirjoitti: Vastaa

  Metromatkat sujuvat mukavasti blogia lukiessa ? missä muuten Totuusmummo on? Toivottavasti voi hyvin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   KIITOS lukemisesta!! <3
   Totuusmummo on edelleen kuvioissa, juuri viimeisenä ennen lomalle kurvaamista pudotimme kortin hänen postilaatikkoon:) Kohta kun alkaa luistelukausi, toivottavasti näemme häntä taas enemmän. Hän on kentän laidalla vakkarikannustaja.

 2. Petra kirjoitti: Vastaa

  Noihan on ihan peräkkäin, isilehmät ja det glider in, Asikaine on ollut liekeissä! Klassikoita molemmat! PS. Tuleeko Asikaine-kirja 2019? Pretty please? (Mä toivon että tästä lähtee sellanen hirvee someilmiö, että kaikki kysyy että koska se tulee ja näin se on pakko tehdä)

 3. Petra kirjoitti: Vastaa

  Siis jalkapallotaistelu ja isilehmät piti sanoa!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.