Nyssi! Illallinen kauppahallissa on mahdollinen

Kerran Berliinin reissullamme Hippi halusi ehdottomasti lähes satavuotiseen länsi-berliiniläiseen kauppahalliin lounaalle. Pitkätukka oli bongannut ikonisen Rogacki-kauppahallin Antony Bourdainin Berliinin jaksosta, jossa Bourdain juo olutta ja vaikuttuneena fiilistelee kauppahallin vanhanajan tunnelmaa. Niinpä suuntasimme berliiniläisten ystäviemme kanssa Rogackiin lounaalle.

Vilkas kauppahalli elävine kaloineen ja huutavine berliner schnauzeineen meinasi ensin olla aamukuuteen juhlineille matkalaisille vähän liikaa, mutta lopulta löysimme tungoksen keskeltä uskomattoman osteritiskin ja pistimme haisemaan. Pieni pystypöytä, valkoviiniä ja ostereita. Se Judithin, Peterin ja Hipin kanssa vietetty merisuolainen aamupäivä on jäänyt mieleeni ikuisesti.

Ja sitä olen myös kaivannut.

Valitettavasti vastaavia huuruisia halliosteritilaisuuksia ei Suomessa, etenkään sisämaassa, ole tullut turhan usein vastaan, joten oi sitä onnen määrää, kun muutama viikko sitten Industry Awards -gaalan jälkeisenä päivänä huomasin Tampereen perinteisen Kauppahallin 4Vuodenajassa olevan ostereita tarjolla. Parasta! Unelmien täyttymys.

Ja sittenhän me nautiskelimme ja fiilistelimme harvinaista herkkua ja kansainvälistä tunnelmaa ihan kunnolla. 4Vuodenaikaa on muutenkin hallin lemppariravintolani. Mutkaton ja tunnelmallinen pystypöytämesta, mutta tinkimätön tarjoiluissaan. Täydellinen paikka istahtaa herkulliselle lounaalle ja lasilliselle katselemaan hallin vilskettä.

Itseasiassa toivoisin saavani 4Vuodenajalta samanlaisen ostereiden saapumisilmoituspalvelun kuin Tompalla on Kauppahallin Juustosoppiin, joka aina lähettää Tompalle henkilökohtaisen viestin tuoreen burrata-kuorman saavuttua tiskille. Sitä kautta olen itsekin päässyt välillä osalliseksi Juustosopin burratalastista!

Mahtavaa palvelua, niin kuin hallissa yleensä on.

Nyt hallissa asiointi saa lisää ulottuvuuksia ja halliin pääsee välillä myös illalliselle, kun huomenna Tampereen Kauppahallissa starttaavat ilahduttavat Iltahallit. Huomisesta lähtien kauppahalli palvelee joka kuun ensimmäinen perjantai poikkeuksellisesti klo 20.00 saakka. Hallin kaupat ja ravintolat ovat siis iltaan asti auki ja lisäksi Iltahalleissa on luvassa myös erikoisohjelmaa.

Huomenna esimerkiksi ohjelmassa on hallin Flinda Juomapuotin kapakan avajaiset! Luvassa on oluen maistelua ja huomisesta eteenpäin alkaa aika, jolloin Flinda anniskelee aina kauppahallin aukioloaikojen puitteissa. Erikoisoluihin perehtynyt liike saa uusia ulottovuuksia, kun paikan päälle saa istahtaa maistelemaan.

Nygrenillä on tietysti tiskissä monenlaista herkkua, kuten aina. Itse testailin viime viikolla Nygrenin gini-siikaa, joka oli ehkä parasta kalaa, jota olen hetkeen maistanut. Olenhan suuri graavisiian sekä ginin ystävä, joten pakko ehkä mennä hakemaan raikasta ja suolasta siikasettiä pian lisää. Lisäksi suosittelen Nygrenin tiskiltä katkarapuherkkua ja uusia sushia-bokseja.

Hallin uudessa MBakeryn myymälässä on huomenna ohjelmassa odotettu kakkubuffa klo 12-18. Kakkubuffassa saa valita vitriinistä kolme kakkupalaa, jonka jälkeen herkuttelua voi jatkaa niin paljon kuin mieli tekee! Kakkubuffaan kuuluu kakkujen kera kahvi ja hinta on 13e / hlö.

Myös kauppahallin muut kahvilat ja ravintolat, kuten burgereistaan tunnettu Ohana ja lähiruokaravintola Leo sekä monet muut ovat huomenna myöhempään auki. Halliin kannattaa siis viikonlopun ruokaostosten lisäksi tulla illalliselle ja oluelle.

Suosittelen lämpimästi saapumaan hallin humuun! Iltahallin tarkan ohjelman ja infot näkee tapahtuman Facebook-ryhmästä.

Lue myös:

Nährään hallin markkinoilla!

*postaus liittyy Kauppahallin pelastustalkoisiin, joissa olen blogin kautta mukana!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.