Mää haluun mitä sulla on – keskiviikkokohtaus

Käytyäni sinkkuystäväni kanssa baarissa vakuutuin sinkuilla olevan paljon hauskempaa, vaikken kotimatkalla taksissa keksinyt Milonoffien (ihan sama, kuka niistä) pokaamisen lisäksi muita sinkkuutta edellyttäviä tarpeita. Silti sinkkuilu tuntui huomattavasti paremmalta kuin pitkäaikainen susivaimous.

Toki kadehdin samalla myös kaikkia naimisissa olevia _oikeita_ vaimoja.

Kuunneltuani kylpylän pukuhuoneessa seiskaluokkalaisten tyttöjen vatvomista kaveriporukkansa ongelmista, halusin takaisin yläasteelle. Flanellipaidassa ruskeaa(!!) kajalia grungehuulissa säkättämään, kuka matkii ja kenet kutsutaan mihinkin. Pukkarikeskustelussa ilmeni juuri sellaisia pointteja, joissa haluaisin olla enemmän inessä: Hiukset on niinku vaan hiukset! ja Hei me kaikki ollaan niiku synnytty alasti anyway ja Knalli tai hattu sillain niiku muuttaa koko ihmisen olemuksen

Ystäväni kerrottua opinnoistaan halusin heti kipeästi luennolle yliopistoon, vaikka sekä yliopisto-opintoni että ylemmät AMK-opintoni ovat joka kerta saaneet diagnosoimaan itselläni ainakin keskittymishäiriön, lukihäiriön, hahmotushäiriön, yleisen tyhmyyden, sisälukutaidottomuuden, ymmärtämättömyyden _samalla_ kun mielestäni voisin itse pitää kaikki luennot ei-niin-helvetin-tylsästi, mikäli silmien pyörittely -kiireiltäni mitenkään joutaisin (lukuunottamatta kielioppiluentoja, joilla lopulta oikeasti diagnosoitiin lukihäiriöni).

Naapurin muijalla on hienompi olkkari ja salaoja, työkaverin sushiannos näytti herkullisemmalta, Hipin tukka on omaani paksumpi, lumi on aidan takana valkoisempaa (meidän pihapenkkaan joku heitti tuhkakupin), lukiolaisilla on aivan parasta täydellisine tulevaisuuksineen, Avotakassa jonkun randomin remontti oli ihan helvetin valmis (niin varmaan) ja pakkasessa duuniin pyöräillessäni olin kateellinen kuin ampiainen keskustassa asusteleville makoistelijoille sekä töihin autoileville paskiaisille. No v****  tööttäile siinä, mää saan tässä taluttaa ja kaatuilla!

Järjetöntä sekoilua taas. Tarvisin lumesta tehdyn kypärän rauhoittamaan savuavia ajatuksiani. Nyt lappua silmiltä keskivaikean mää-haluun-sitä-tätä- kohtauksen taittamiseksi.

Rauhoitutaan. Kaikki on ihan hyvin.

Rauha.

DSC_0633.JPG

Missään ole yhtään vihreämpää

ja hiukset on niinku vaan hiukset!

 

Ihan omiin asioihinsa tyytyväistä keskiviikkoa!

 

 

Share

23 kommenttia

 1. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Ja miesten hiukset on _aina_ paksummat. (Miksi ne ei sitten kaikki kasvata niitä ja nauti naistensakin puolesta?)

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jonain yönä leikkaan ne ja teen itselleni lisäkkeet!

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Siis sulla lukihäiriö? Anteeksi mitä? Tämä on yksi harvoja blogeja, joita luen, koska tämä on niin huippuhyvin kirjoitettu. Nautin teksteistäsi paljon, nauran usein ääneen!

 4. vieno kaino kirjoitti: Vastaa

  Ehkä Hippi voisi pitää hiuksiaan jollain nutturalla aina välillä 🙂
  Siitä kampauksesta olisi kiva nähdä vaikka oma postauksensa.
  Olen tykännyt teidän asukuvista ja muutenkin blogisi on tosi kiva.

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  🙂 Ikävä tuottaa pettymys, mutta ei se kyllä voi..

  Oon joskus ruikuttanutkin kokeilemaan nutturaa, mutta ei ei ei..ei lähe! (Joskus harvoin virallisemmissa tilaisuuksissa on saattanut olla nuttura, mutta tosi harvoin, eikä hän itse tykkää siitä ja avaa tukkansa heti jonkun muun juhlavieraan löysätessä kravattia)

  Kiitos kivasta kommentista, kivaa että luet blogiani! 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha! se ei kai vaikuta niin paljon äidinkielessä, paitsi jonkinlaisena virhesokeutena ja hahmotushäiriönä, mutta muita kieliä ja kielioppia opetellessani huomaan itsekin jonkun palikan puuttuvan. 

  ..itse löydän täältä blogista aina viliseviä kirjoitusvirheitä ja höttöisiä lauseita, mutta KIITOS kehuista 😉 Mukava kuulla, että luet! <3

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Pssst. tässä postauksessa on nuttura! (ja huulipunaa)

  http://www.lily.fi/blogit/asikaine/halloween-ruuhkaa

 8. Mimimii kirjoitti: Vastaa

  No entäs kun joillain on ihana puutalo ja me asutaan vaan pällissä rivari kaksiossa? Me ei yritetä lapsia vielä hetkeen ja kaikilla muilla on niin ihania ja söpöjä muksuja! Miks mä en voi asua Tampereella ja miks mulla ei oo minkäänlaista murretta??
  Eli siis muru, samat fiilikset täällä! 😉 Ihana blogi, keep up the good work!

 9. kade kirjoitti: Vastaa

  Ja mä oon sulle kade! ;).
  Oon kyllä kuvitellu aina tehneeni sen valinnan jonka itse oon halunnu, ja periaatteessa ihan tyytyväinen kaikkeen omaan. Ja on mulla oma ”hippikin”, mutta en osaa suhtautua siihen noin kuin sinä, pelkällä rakkaudella, vaan yritän vääntää sitä johonkin muottiin, ja se ei tietenkään onnistu. Blogistasi ammennan siis ennenkaikkea tuota, muotittomuuden hyväksymistä ja yleistä seesteisyyttä 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentistasi ja ihana kuulla, että ammennat täällä seestettä;D

  Vastaan nyt ihan rehellisesti täältä seesteisyyden (!!?!) _kulissin_ takaa, etten kyllä aina osaa suhtautua todellakaan pelkällä rakkaudella, olla vaatimatta ”normaalikäyttäytymistä”, ottaa rennosti kaikissa asioissa jne. En blogissani yritä antaa mitään valheellista kuvaa, mutta haluan kirjoitella positiivisemmista asioista, opetella ajattelemaan rennommin ja näkemään asioissa myönteisiä puolia. Välillä toki avaudun ärsyttävistä kahvikupeista ja hukkuneista avaimista, koska ne on arkisia pieniä murheita, joista kirjoittelemalla en loukkaa tai mene henkilökohtaisuuksiin. En halua kirjoittaa niistä astetta vakavammista matseista, mitä täälläkin välillä käydään..

  Ja joo, oon myös vuosien varrella oppinut ja opetellut(!!!) ottamaan rennommin.

  Osittain sen takia, että samoista asioista nalkutukset ja muotittamisyritykset yms on monien vuosien väsytystaisteluissa todettu turhaksi ja törkeäksi..

  Viime vuosina elämässä on myös käynyt niin isoja asioita, pysäyttäviä murheita ja suuria iloja, että ne on jotenkin laittaneet polvilleen kaiken edessä ja oikeasti on tullut ajateltua, mikä on tärkeää ja miten haluaa hetkellisen elämänsä elää ja mistä kulmasta katsoa.

  Myös se, että kun puoli taloa on rempassa, pikkuinen purkaa kaikki laatikot lattioille ja heittelee mustikat seinälle ja yksi on hukannut avaimet ja pyörii marketissa kalsareillaan ja itse olet kaatanut työkoneeseen viinit, niin tilanne vaan on se sama, kävin siitä hulluna skitsoamaan ja stressaamaan tai menin naapurin pihaan muijien kanssa viinille. Hei ollaan kaikki kuitenkin terveenä ja pulloon jäi vielä vähän!

  Ei sitä aina niin ajattele, mutta kyllä täällä ihan normi arkiongelmista väännetään, kaikki mun mäkätys ei vaan näyttäydy täällä. (varmaan näkyisi, jos Hippi kertoisi tätä tarinaa. Itsestäni on vaan niin helppo editoida tänne jokseenkin seesteinen muija, hah)

  Tulipas pitkä vastaus. Jos jaksoit lukea tänne, niin ei tarvi olla kade ja kaikkea hyvää sulle ja hipille (toivottavasti ei ole sama, hah ha ha haa) ! Kyllä se siitä! <3

   

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kivasta kommentista 🙂 Heti sain kateuden aihetta sinne suuntaan:…teillä on varmaan teidän asunnossa patterit, ehkä jopa valmis koti ja vähemmän ulkoseiniä! Te saatte lapsettomina vapaasti joka ilta mennä kaksin ulos tai lähteä kaksin festareille ja matkoille ilman lapsenvahtisäätöä…

  Näin se aina menee… 😉

 12. veeraveera kirjoitti: Vastaa

  Tää sinun blogi on ihan samperin hauska! keväällä Tampereelle muuttaessani pitää varmaan muuttaa Nekalaan ja koittaa pyrkiä naapurin muijaksi naapurin muijan paikalle 😀

  ps. samaistuin niin sun yliopisto-kokemuksiin ja tähän keskivaikeaan kaiken-hamuamis-kohtaukseen. Kiitos näistä teksteistä! 🙂

 13. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Mitääh?Mä taas just tykkään tästä blogista, kun musta tää ei niin yhtään vaikuta seesteiseltä vaan kuvat ja mun mielestä kyllä jututkin on sellaisia ”todentuntuisia”. Vähän rempallaan talo ja herääminen harmittaa ja niin edelleen..mä just tykkään, kun ei vaikuta sellaselta seesteiselta sisustuslehden kuvilta ja elämänohjeiden jakelulta, eikä oo sitä paskaa keittiöfilosofiaa, mitä nykyään kaikki bloggarit huokailee leikkokukkiensa ääressä. vaan sellasta oikeeta elämää ja sitten hyviä vitsailuja. Ei seesteelle!
  Suvaitsevaisuus täällä munkin mielestä tulee ihan ilm ilman sellasta valistusta että hei annetaan kaikkien kukkia omalla tavallaan ja hoitaa lapsiaan miten haluaa tajuatteko te kaikki

 14. Mimimii kirjoitti: Vastaa

  Aivan, totta kaikki mitä sanoit 😀
  Mutta aina kun joku sanoo ”pysähdy ja nauti tästä hetkestä, siitä mitäs sinulla on” tekis mieli avata oma pääkoppa tälle henkilölle näytille ja vaan sanoa että ei onnistu näillä haaveiluilla!

 15. kade kirjoitti: Vastaa

  Heh, seesteisyyden voi näemmä käsittää niin monella tapaa 🙂
  Ymmärrän tietysti, että blogitekstiin suodatetaan sisältö (tai luojan kiitos useimmiten ainakin ;)), eikä tekstejä ylipäätäänkään kirjoiteta kun se huutoraivokohtaus on päällä, tai just ohi.
  Ja ymmärrän senkin, että blogia voi käyttää myös kokemusten ja tapahtumien läpikäymiseen, vaikka silloinkin suodatetusti 🙂

  Mutta siitä huolimatta täältä välittyy seesteisyys niinkuin minä sen näen; hyväksyntää elämää ja niitä kenen kanssa sen jakaa, kohtaan, rentoutta ja sen opettelua, sekä ennenkaikkea pienten onnenhetkien ylistystä ja niistä nauttimista.
  Ja loistava humorintaju ja kirjoitustaito 🙂

  En varsinaisesti ole tietenkään kade, mutta jos ei havittelisi parempaa tai pyrkisi kehittymään, niin mitä silloin olisi?

  Kiitos toivotuksista, kyllä tämä tästä 🙂 Ja hippini on tietysti eri 😉

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, seesteisyyttä on monenlaista ja niin ilahduttava kuulla, miten ajattelet blogistani ja siitä välittyvästä hengestä! 🙂 Tämä piristää perjantaitani!

  Ja juurikin hyvä pointti, että aina vähän pitää havitella parempaa ja kehittyä. Ei pidä jässähtää.

  Hei, ihanaa viikonloppua! Toivottavasti jatkat lueskelua!!

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha haa! JOo, jos joku kesken kunnon mä haluun sitä tätä -kohtauksen tulee sanomaan nauti siitä, mitä sulla on, niin se kyllä saattaa vaan lisätä raivoa :D…

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentistasi! Kuten tuossa jo ylempänä todettiin, niin seestettä on kovin erilaista 😀 

  Mutta tosi mukavaa kuulla, että tykkäät blogistani juuri koska ja vaikka kaikki on vähän rempallaan. Välillä en edes kuvistani huomaa, millainen kaaos siellä taustalla taas vallitsee (toki välillä ihan tarkoituksella niitä kaaoksiakin tänne vertaistuen toivossa levittelen..)

  Ja kyllä mää välillä filosofisestikin täällä yritän julistaa 😉

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihana kuulla. Kiitos kivasta kommentistasi!

  Nekala on paras, kyllä tänne kannattaa kaikkien muuttaa! <3

  PS. naapurin muijia on neljä, joten saattaa tulla kova matsi..kovin muija voittakoon ;D

 20. pikku hoo kirjoitti: Vastaa

  Apua, tää oli ihan ku minä!

 21. vieno kaino kirjoitti: Vastaa

  Vähän ajattelinkin, että hiukset vapaina on sitä Hipin ominta tyyliä. Nuttura on siis out, tämä pitää vaan kestää 🙂

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kaikilla tuntuu olevan tämä sama ongelma 😀

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Näin meidän täytyy : /

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.