Loputon syksy (+ Essex-arvonnan voittaja!)

                                                                                                             Kaupallinen yhteistyö: Essex

Salaa iloitsen loputtomasta syksystä. Kovin onnistuneesti en tosin ole onneani (rikkinäisellä) pressulla kätkenyt: pihassamme makaa edelleen kuusi mottia halkoja, joiden pinoamista talveksi! olemme jo jopa suunnitelleet pitäs pitäs ennen ku tulee lunta, pitäs pitäs ennen ku tulee pakkaset. Tottuneesti haen polttopuut suoraan mottikasasta mietiskellen, onko halkojen pinoaminen tai kellariin kantaminen yhtä turha välivaihe kuin puhtaiden pyykkien viikkaaminen kaappiin. On!

Muutamana pakkaspäivänä olen jo päässyt väliovipoliisina huutamaan nysse väliovi kii, lämpö karkaa! Nysse ovi kii! Viime viikolla leikkipuiston ollessa harmaan hyhmän peitossa Poika mietiskeli, onko mörkö mahtanut käydä yöllä keinussa mörisemässä. Itse olen öisin mörissyt Hipille ruusukammarin ikkunan puuttumisesta, sillä iltojen viilentymisen huomaa jo makkarissa. (Tosin olen täysin tuloksetta mörissyt kyseisestä ikkunasta jo kaksi vuotta, enkä vielä koskaan ole herännyt kylmyyteen.)

Ehkä talvi tekee hitaasti tuloaan. Innolla odotan sovittua saunailtaa naapurin muijien kanssa. Kotiviinivastaavamme lupasi tuoda uusimmasta erästä maistiaisia ja ehkä kehitämme taas tee-se-itse-spa-kasvohoidot kaunistukseksemme.

Loputon syksy ja hiipivä talvi saavat kaipaamaan hemmottelua, jota kelien kylmetessä kaipaa myös herkkä ihoni.

Heti ensimmäisten vähänkään kirpeiden viimapäivien aikana ihoni on hetkessä muuttunut kuivaksi ja punakaksi. Syyssateisessa puistossa pönötys, hiekkaiset ja märät tumput, vauvan kylvetys, kurahousujen pukeminen, pienen leipurin naaman peseminen sekä keittiöstä ko. leipurin jälkien hinkkaaminen, kylmien polttopuiden kantaminen.. Atooppinen ihoni on jatkuvassa hälytystilassa, jossa mandariinien kuoriminen ja kuravedellä läträäminen on happoa haavoihin. Hipinkin kourat ovat taas muuttuneet karheiksi lapioiksi töihin paluun jälkeen ja Pojan silkkisen pehmoinen iho on tuntunut kuivalta.

Aurinkoloman puutteessa olen käynyt sotaa ihon kuivumista vastaan kosteusvoiteilla. Perusvoiteina olen jo pidempään käyttänyt apteekista löytyviä Essexin voiteita, jotka sopivat myös atooppiselle iholle.

PB100408.JPG

Essexin tuotesarjasta löytyy hyviä perusvoiteita eri käyttötarkoituksiin. Erittäin kuivallekin iholle (meikä!) sopiva Plus Emulsiovoide on koostumukseltaan paksumpaa, mutta siitä huolimatta plussavoide imeytyy nopeasti ja se sopii myös käytettäväksi käsirasvana.

PB100411.JPG

Kevyempi Essex Hydrogeeli sopii päivittäisvoiteeksi meikin alle ja käytän voidetta myös meikin poistamiseen. Essexin voiteet ovat hyviä arjen perusvoiteita koko perheelle, sillä tuotteet eivät sisällä parabeeneja, hajusteita tai väriaineita. 

 

ESSEX-ARVONNAN VOITTAJA

Kiitos kaikille Essex-arvontaan osallistuneille! Vastauksia tuli paljon ja oli todella ilahduttavaa lukea oman elämänsä arpinaamojen muistoja ja mietteitä iholle jääneistä jäljistä, ihan mahtavia. Ihoa on hoideltu surffilaudoilla, polkupyörillä, kiikkutuoleilla…tyylillä on vedetty! Kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa osallistujien tarinoita. Essexin tuotteet tuntuivat myös kovasti olevan vastanneiden kesken suosiossa -harmillista, että tuotepalkintoja on arvottavana vain yksi. 

Arvonta on nyt suoritettu valitsemalla voittaja hatusta vetämällä (virallinen arvontavideo löytyy Instagramista)! Essex-tuotepaketin voittaa

Nimimerkki Asta O.

Tässä vielä voittajan kommentti:

 

On tullut ryppyjä huolista ja huolehtimisesta, mutta kaipa nuo veikeät naururypyt muistuttavat, että päällimmäisenä on ilo!

 

Paljon onnea voittajalle, jolle laitan tänään vielä sähköpostia. Mahtavaa!

Ihania viimaisia käperrysiltoja kaikille!

 

Share

11 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ihan paras tuo arvontavideo! Ihana!

 2. RdS kirjoitti: Vastaa

  Mua vähän hämää, että mainitsit tässä ja aiemmassa essexjutussa sen, että tuotteet eivät sisällä parabeeneja. THL lausuu aiheesta:

  ”Viranomaisten yleinen käsitys on, että tämänhetkisellä altistumistasolla parabeenien käyttö ei aiheuta terveysriskiä, mutta tilannetta seurataan.”

  Jos parabeenien käyttö tämänhetkisellä altistumistasolla ei aiheuta terveysriskiä, miksi on hyvä, etteivät tuotteet sisällä parabeenejä? No varmuuden vuoksi tietenkin, joku jossain on joskus sanonut, että parabeenit voivat olla terveysriski, jolloin niitä kannattaa vältellä.

  Nykyisin alkaa pikkuhiljaa olla sellainen tilanne, että vähän kaikki asiat ovat terveysriskejä ja niitä pitäisi vältellä. Samoin kuin Sydänmerkkejä myöntävä taho, THL on laitos, jonka mielipiteiden pohjana on vankka tutkimustieto. Sen antamaan mielipiteeseen kannattaa luottaa. Joten parabeenejä ei kannata vältellä (en kyllä suosittele piikittämään niitä suoneen).

  Enemmän kuin itse parabeenit mua tässä kuitenkin hämää ns. varovaisuusperiaate. Kun asiat tehdään mahdollisimman varovaisesti, ettei vaan mitään vahinkoa pääsisi tapahtumaan, menetetään paljon hienoja kokemuksia. En toki väitä, että parabeeneja sisältävän tuotteen käyttäminen olisi mikään hieno kokemus, mutta parabeenien välttelyssä on vähän samasta asiasta kyse: ollaan varovaisia varmuuden vuoksi. Parissakin tekstissä olet pohtinut ns. vanha pieru -ilmiötä, aikuistumista, keskiäkäistymistä ja niporeppanuutta. Parabeenien välttely kuuluu minusta samaan ongelmakenttään.

  Oman tyttäreni kasvatuksessa koetan koko ajan pitää mielessä varovaisuusperiaatteen välttelyn. Koetan aina muistuttaa itselleni, että lapsen pitää saada ottaa toiminnassaan riskejä silläkin uhalla, että jotain vahinkoa tapahtuu, vähän niinkuin teidän poika touhuaa keittiössä ruoanlaiton apuna. Voihan siinä tulla sormeen haavaa ja herrajjumala sotkeutua paikat, mutta niistä selvitään. Mutta jumalauta kun tyttö lähtee painamaan vaappuen polkupyörällä alamäkeen, niin kyllä pelottaa. Mutta kyllä mää selviän. Eikä ihan mitä tahansa riskejä sentään pidä päästää ottamaan.

  Ai joo, se vielä parabeeneistä, että kun parabeenivapautta käytetään markkinoinnissa hyväksi, on mahdollista, että ihmisille tulee turhia huolen aiheita. Niin kauan kuin ei ole varmaa tutkimusnäyttöä siitä, että parabeenit ovat terveydelle vaarallisia, voidaan parabeenivapaudella markkinoimista pitää jopa eettisesti kyseenalaisena toimintana. No, tieteen periaatteisiin kuuluu, ettei ikinä voi olla ihan varma mistään asiasta ja luultavasti löytyy tutkimusta, joka viittaa siihen, että parabeenit voivat olla terveydelle haitallisia, jolloin loppujen lopuksi kyse on siitä, kehen luottaa. Minä liputan THL:n puolesta.

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Höm! No nyt sain taas ajattelemisen aihetta, tosiaan! Ajattelen, jahka lakkaan nauramasta nyt tuolle 

  ”Parissakin tekstissä olet pohtinut ns. vanha pieru -ilmiötä, aikuistumista, keskiäkäistymistä ja niporeppanuutta. Parabeenien välttely kuuluu minusta samaan ongelmakenttään.”

  Ahahahahahaha! Olen jo niin nipo, että välttelen parabeenejä! 😀 😀 AAAARGH! Kiitos tästäkin.

  Mutta niin siis, itseasiassa tosi hyvä pointti. Olen kanssasi samalla linjalla tuon turhan varovaisuuden ja varottelun kanssa, enkä itseasiassa ole niin kovin tarkka kaikista käyttämistämme (esim shampoot yms) voisin olla tarkempikin..itseasiassa alkoi nyt jo ihan jännittää, mitä mörköaineita kylppäristämme löytyy…menen kohta katsomaan ja saan jonkun kriisin..

  Halusin tuon kirjoittaessani olla informatiivinen, kertoa vähän lisää ja tarkemmin noista käyttämistäni tuotteista (ja toki, koska kyseessä on yhteistyöpostaus, on tuotteesta kertominen olennainen osa asiaa) ja laitoin tuon infona tuohon ajatellen, että ”hei tällänenkin pointti näissä voiteissa, jos joku haluaa niitä vältellä, niin nyt minä sen tässä kerron, että näissä ei ole mitään pelättävää”. Että tälläinen tämä tuote on. (En osannut ajatella lietsovani pelkoja, vaikka sellaistahan turhasta varoittelukin saattaa olla…hmm.)

  Minulle henk koht käytössä tärkeämpää on tuo voiteiden hajusteettomuus (samat voiteet oikeasti sopivat koko porukalle) ja kaikista tärkeimpänä se, että sopii atooppiselle iholle. En varsinaisesti päätynyt näihin sen parabeenittömyyden takia. (koska olen villi ja uskallan elää!!!)

   

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Paras arvontamies vauhdissa!

 5. RdS kirjoitti: Vastaa

  Mmmnojoo, pitäiskö tunnustaa, että meiltä löytyy Essexin tuotteita. Tyttären iho alkoi osoittaa atooppisen ihon oireita ja nyt testaillaan, mitkä voiteet sopii sen iholle parhaiten ihottumien kurissa pitämiseen. Että emmääkään ny niin nipo kuitenkaan oo 🙂

  Kyllähän näitä juttuja on tullut mietittyä vanhemmuuden myötä aika paljon. Millaiseen maailmankuvaan lasta haluaa kasvattaa, sellaiseen. jossa on joka puolella vaaroja vai sellaiseen, jossa on joka puolella mahdollisuuksia (en oo siemaillu viiniä pitkin päivää, vaikka siihen viittaavaa vinosofista huttua pukkaa). Yhdysvalloissa on semmoinen liike kuin free-range parenting. Sen tavoite on muun muassa muistuttaa vanhempia siitä, että lapsia pidä ylisuojella. Sivustolta

  http://www.freerangekids.com/

  löytyy ihan älyttömiä ja myös älyttömän hauskojakin esimerkkejä siitä, kun lapsien suojelu menee überöveriksi. Totta kai osa on only-in-america -osastoa, mutta kyllä vastaavia esimerkkejä alkaa löytyä Suomestakin.

 6. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Täällä huutelee luonnonkosmetiikkaan kaikki ”vaaralliset myrkyt” vaihtanut! Tosi kuivalle talvi-iholle suosittelen 100% sheavoita. Ihan mieletöntä kamaa, joskin voidetta pitää hieman lämmitellä käsien välissä näillä leveyspiireillä. Lukemani perusteella shea sopisi myös atooppiselle iholle eikä se tietenkään sisällä mitään hajusteita tai lisäaineita. Löytyy esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta. Niin ja hei löytyypä luonnonkosmetiikan valikoimista tietysti suoraan lapsillekin suunniteltuja voiteita. Ihohan on kuitenkin ihmisen suurin elin, niin on sillä mielestäni väliä, mitä siihen hierotaan (sanoi THL mitä tahansa).

  Syysterveisin,
  ylpeästi varhaismummoutunut nipo

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  hahaa, täytyy heti mennä tsekkailemaan tuota sivustoa! 🙂

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä vinkistä! Täytyykin testata 🙂

  Hyvä ylpeä varhaismummonipo! o/

 9. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  ”Kotiviinivastaavamme” = ihan oikeasti luin että kokaiinivastaavamme. Että näin.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 😀

  Sellasta meillä ei ole..vielä ainakaan 😀

 11. krisda kirjoitti: Vastaa

  Mä luin kans!! Naapuruston oma kokaiinivastaava 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.