Laattasuunnitelmia – Kuinka kaakelimaali on pysynyt?

Alakerran sekopäisen puna-mustan vessan make overista alkaa olla jo neljä vuotta! Teimme punaseinäisestä ja keltakattoisesta (!!) suihkusta valkoisen ja kivan vessan mahdollisimman pienellä budjetilla, eli maalilla ja rautakaupan kalusteilla.

Itse remppa ei tietenkään mennyt ihan strömsöösti, mutta lopputulos oli yllättävän raikas. Itseasiassa jopa vähän liian valkoinen näin jälkikäteen ajateltuna -olisin voinut valita esimerkiksi vessan takaseinän kaapin koivuisella ovella tai muuten jotain väriä vähän johonkin. Ehkä pari vuotta kirkuvan punaisessa vessassa oli tehnyt tehtävänsä ja todella tarvitsin siihen väliin PELKKÄÄ VALKOISTA KAIKKIALLE IHAN HELVETISTI!

Jeps. Mutta vaikka olin tosi tyytyväinen lopputulokseen (enemmän kuvia vessasta täällä), jonka sillä budjetilla ja rahkeilla saatoimme saada aikaan, olin tosi skeptinen maalien kestävyydestä vilkkaan lapsiperheen kaakeleissa.

Noh – näin neljän vuoden jälkeen, olen edelleen aika ihmeissäni.

Maali on pysynyt ihan tosi hyvin ja vessan ilme on edelleen ihan siisti. Lukuun ottamatta yhtä Törmikoski & Porno Jaatisen reenien aikoihin seinään tullutta minikolhua (josta joskus aikaisemmin jo raportoinkin), on maalipinta pysynyt kauttaaltaan siistinä ja valkoisena. Toki olen ollut hinkkaamatta seiniä esimerkiksi harjalla tai taikasienellä, mutta aika huolettomasti olen tahroja tietysti pessyt ja onneksi vessan lattian mustat laatat ovat ihan omassa värissään, lattiaa kyllä hinkkaan harva se päivä. Ja lapset eivät tietenkään osaa varoa seiniä tai muutakaan ja vessassa on sohittu menemään puutarhaletkujen, vesipyssyjen ja luistimien kanssa.

Ainoa alue, joka kuitenkin on vähän tuhruuntunut on lavuaarin ja pelikaapin välinen takaseinä, johon käsien pesussa ja muussa säädössä aina roiskuu jotain ja jota myös hinkataan ja puhdistellaan eniten. Seinän ja lavuaarin välisissä silikoneissa on kellastumaa ja kulumaa ja takaseinä ei muutenkaan ollut ihan eheä (siinä oli seinästä poistetun suihkun jäljiltä muutamia reikiä, joita tasoitimme kitillä ennen maalaamista). Valkoinen ei ehkä muutenkaan ole lavuaarin reunamilla ihan paras väri, seinä näyttää aina vähän vesivärimaalaukselta.

Noh, koska valkoinen vessa on muuten ollut ihan jees, sainkin jälleen idean vessan pieneen faceliftiin, joka samalla kätevöittäisi sotkuisimman seinän puhtaana pitoa.

Ajattelin laatoittaa lavuaarin ja peilikaapin väliin jäävän alueen!

Näin tuhruinen takaseinä jää piiloon ja tilalle tulee helpommin puhtaana pidettävät kaakelit ja samalla valkoisen lisäksi vessaan tulisi vähän väriä. JES! Ja ilokseni jo yksi ammattilainen kävi tsekkaamassa tilanteen ja sanoi homman onnistuvan ihan hyvin.

Viikonloppuna kävin Nekalassa Pukkilan liikkeessä (sekoiltuani ensin pari tuntia Lietsussa, long story, kerron ehkä joskus) tsekkailemassa mieluisia laattoja. Super ystävällinen ja taitava myyjä sommitteli kanssani erilaisia vaihtoehtoja ja auttoi hyvällä silmällä löytämään mielikuviani vastaavia vaihtoehtoja.

Päädyin erilaisiin vihertäviin kuuskulmaisiin mattapintaisiin kaakeleihin, jotka eivät ehkä turhan paljon pomppaa vessan muusta ilmeestä. Ajattelin, että laatat voisi asetella siten, että värit vaihtelisivat vähän epäjärkässä. Laatoitettava alue on aika pieni, mutta uskon lavuaariseinän laatoituksen freesaavan vessan ilmettä ja tuovan sinne vähän spa-henkeä! JES!

Vielä en ole päättänyt saumausaineen väriä, ehkä valkoinen, norsunluu vai harmaa?? (saa ehdottaa!)

Ajattelin etsiä vessaan myös uuden lampun tai peilikaapin yläpuolelle valot, koska nyt kattoon on jäänyt vanha kellastunut plafondi. Luulen, että näillä pienillä muutostöillä tulee ihan kiva kohotus, eikä vieläkään tarvi räjäyttää koko vessaa.

Ennen-kuvia vessasta täällä

Lue myös:

Vuosi kaakelimaalauksesta ja perse-episodi

Vessan hullu make over

Share

10 kommenttia

 1. Spa-henkeä lisäisi suolahuonehengessä se, että kaadat lattialle muutaman tönkän karkeaa merisuolaa?
  Terv. Nimim. Taloudellisia sisustusratkaisuja vuodesta -85

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihanaa, menen heti tekemään niin!
   Oonkin haaveillu, että oisin voinu spa-tyyppisesti laittaa mun suolakivilampun tuonne kaapin päälle, mutta perkule ku ei oo pistorasioita ku yks!!

 2. laura kirjoitti: Vastaa

  Ootko käynyt Nekalan Rakennustorilla? Sieltä varmasti löytyisi vessaan lamppu ja kaikkea muutakin budjettihintaista ?
  Viimeksi siellä oli esimerkiksi Pukkilan laattoja avaamattomissa laatikoissa 3€/m2.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, hei hyvä idea ja
   oon itseasiassa rampannut siellä joskus aika paljonkin, mm. tuo meidän vessan ovi taitaa olla sieltä. Tuossa oli ennen liukuovi (KYLLÄ!!), oh those crazy days.
   Mutta siis pitääkin taas käydä vilkuilemassa! Eteisen peilikin vielä hakusessa, ei oo tullu täydellistä vastaan! 🙂

 3. Cecil kirjoitti: Vastaa

  Hyvän näköiset laatat! Tuohon komboon laittaisin jonkun vaaleahkon harmaan sauman. Koska: valkoinen nuhjuuntuu ja on sitten taas epäsiistin näköinen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos!
   Joo, siis mietin sitä valkoista siksi, jos se jotenkin ”yhdistäisi” sitten paremmin muihin seiniin, ettei jää irralliseksi..mutta totta tuokin, että se valkoinen tuolla alueella on nopsaan sitten taas muhju..Harmaa vois olla kyllä olla hyvä!

 4. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Vähän vihreään taittava vaalean harmaa voisi olla hyvä, tai sitten vaalea mudan sävy. Valkoista ei ehkä kannata laittaa, koska kohta vituttaisi ne nuhruuntuneet saumat ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, täytyy nyt kyllä tsekata muitakin kuin valkoisia! 🙂

 5. Hattara kirjoitti: Vastaa

  Vanha vessa oli upea!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se oli kyllä myös omalla tavallaan hieno, mutta omaan makuuni vähän liian punainen ja puna-musta-keltainen oli mulle too much tässä tapauksessa. Kukin tyylillään 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.