Valkomaniaa ja askeettisuuden pimeä puoli

Ihastelen valkoisia sisustuksia, joissa isolla pensselillä valkoiseksi vedellyt lattialankut kiiltelevät puhtaana valkoisten tavaroiden ihastustuttaessa valkoisilla hyllyillä. Omaa kotia laittaessa väripaletti kuitenkin repeää värikkäästä lapasesta valitessani tapetteja, verhoja, räsymattoja ja vilttejä. Asiaa ei auta Hipin maku, jota kuvailisin sanoilla retro, retrompi, mummola, tunkkainen kirjasto, piipunpolttama divari, reenikämppä (höystettynä seinälipulla). Eilen kauhistuin liinavaatekaapilla kohtaamastani Jari Litmasesta, joka näytti peukkua haalistuneesta pussilakanasta. Litin lisäksi feng shui oli vahvasti läsnä.

Haa! Itseasiassa vanhassa kaupunkiasunnossamme maalasin hetken puuskassa (raskauspäissäni) olohuoneen ja keittiön seinät valkoiseksi! Tosin makkarin maalasin samalla mustaksi. WTF? Joku keittiöpsykologi voisi vetäistä tästä kiinnostavaa diagnoosia.

Eilinen jouluhermoromahdus suisti pääni raiteiltaan, jonka seurauksena puoliksi rempattu (= naapurien muijien kännissä ’maalaama’) eteinen alkoi kahden kuukauden hälläväliyden jälkeen häiritä aika perkeleesti. Joulukorttisession päätyttyä askarteluihin, joista omia koristeluitani ei erottanut kaksivuotiaan tekeleistä, poistuin rautakauppaan hakemaan maalia. Myyjä hyppi riemusta pyytäessäni erivärisiä harmaita näytille varttia ennen sulkemisaikaa sunnuntaina.

DSC_0602.jpg

Tämä eteinen remontoidaan NYT! Pakotin kylään huijatun Nekalan muijan hiomaan karmeja ja itse hioin kattoa, kunnes itserakentamani teleskoopin hiomalasta tippui päähäni kahden metrin korkeudelta. Tärskystä pölähtäneenä aloitin kynnysten ja karmien maalaamisen valkoisella kalustemaalilla. 

DSC_0607.jpg

Valkoinen kiiltävä maali oli uskomatonta maalien melbaa, joka levittyi tasaisesti puhdistaen kaiken ihanan valkoiseksi. Saimme hetkellisen himon maalata koko kämpän ja keittiön retrotapetit säihkyvän valkoiseksi. Lattialaudat, ovet, seinät ja katot. VALKOISEKSI. Jopa keittiön kukkaset olivat vaarassa. Sain hetkeksi kiinni valkoisesta langasta, jota mielellään valkoisella sisustavat seuraavat. Upposin hiomalastakuhmu päässä valkoiseen pumpuliin.

DSC_0611.JPG

Ihanaa valkoista. Valkoista! Uuh Val-kois-ta. Uuh alusvaatemalleja.

Hippi keskeytti pölyilymme laskeutuessaan remonttikohteeseemme kädet pystyssä vastavalmistunut-kirurgi-saapuu-Greyn-leikkaussaliin -tyylillä. – Missäs on miun pensseli? Missäs on miun maalipurkki? Miks tätä ei oo teipattu kunnolla? Miks sie pitelet siun päätä tuolleen vammasesti? 

DSC_0409.JPG

Raikkaan valkoisen katon ja karmien lisäksi maalasimme eteisen muurin tuhkan harmaaksi. Uusi vessan ovi on haalean harmaa ja muuriin kiinnitämme sirot valkoiset string pocket -hyllyt.  Tänään (koska ei tässä mitään joulukiireitä olisikaan) aloitamme Hipin johdolla eteisen perinnetapetoinnin Tapettitehtaan harmaa-valkoisella tapetilla.

Eteisestämme tulee seesteinen ja pelkistetty valko-harmaa alue. Ihanaa! Eteisessämme silmä lepää vaginahuoneiden ja psykedeelisen keittiön pöllyistä.

 

Tosin askeettisen sisustamisen sivuoireet ja pelkistetyn tekemisen pimeä puoli puskivat päälle odotettua nopeammin.

DSC_0630.JPG

Naapurissa lähti luovuuden ja nomparellipurkkien kanssa täysin lapasesta vai mitä mieltä olette tästä muorista?

 

1075279.jpg

Kiitos Jari. Sitähän minäkin, more is more ja kelpo muija!

 

Hyvää alkanutta viikkoa! 

PS. Huomenna on päiväkodin joulujuhla. Ihmettelen, miksei minua ole pyydetty leipomaan? Mahtaisi parin remppayön jälkeen olla tarjolla hienoja pipareita ja nekkuja, kun yhden yön jälkeen on jo näin laadukkaat jutut.

 

 

 

Share

8 kommenttia

 1. murina kirjoitti: Vastaa

  Mieti kuule kun joku tulee kylään ensimmäistä kertaa ja on eteisessä vielä ihan, että joo ihan tämmönen tavallinen ja kiva kämppähän tää onkin, vaikka olikin ulkoa vähän jännän värinen ja sitten TSÄM astuu peremmälle ja silmät alkaa tuikkia retrokukkia ja vaginoita 😀 

  ps. aina kun mä askartelen, niin lopputulos on kanssa aina samalla tasolla kun lastenkin tekeleissä… siks esim. joulukorteistakin väitän, että lapset teki, vaikka ite teinkin suurimman osan 🙂 

 2. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Tapettitehtaan Bownet <3 täältä löytyy samaista tuvasta ja ah, miten ihana se onkin! 🙂 

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Meillä sama juttu – lasten kanssa yhdessä askarreltu = äiti ja isi askarrelleet eikä mistään huomaa, että on liki nelikymppisten kädenjälki kyseessä.

 4. Ruukin akka kirjoitti: Vastaa

  Ruukin akka sanoo vaan: maalarin valkonen taitettuna harmaalla on hiano! Meidän tontin nimi ”Huvikumpu”, talo on (JES, arvasit oikein) vaal. pun. rintamamiestalo, rak. v.: 1945, sisäremppatehty – sano mun sanoneen- huolella: valkosta piisaa, mut punaset on sohvat, verhot ja yksi kokonainen matto året om (no joo, on siin muitkii värei… ”you know, kind of Persian -style…” aka ei Persiaan EVÖ varaa…) + taulut, ni kyl toi meikäläisen taidetauluharrastus (kavereiden tekeleitä + Clint E. & Frida K.) alkaa näyttää ihan saatanan hyvältä näiden ”All is white” -blogien rinnalla. Asikainen on hyvä, ja pitää vaan linjastaan kiinni.
  Usko väriin, ni hyvä tulee!
  Joulu on vuoden armahin aika eli Ruukin akalla aina punaista året om.
  Se on sellasta.
  PS. Makkarissa, vinokattojen alla, on Ruukin ukosta & akasta hiano, iso mustavalkovalokuvataulu (suudelma, ei hääkuva) – ah, ihan parasta!

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Totta, eteisessä on hyvä olla ihan zeninä vielä 🙂

  Ja hyvä idea alkaa väittää lapsen tekemisiksi omia askarteluita, niin saa vähän reteämmin luoda!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nyt vasta huomaan, miten ihana se onkaan!! Eteinen lähes kokonaan tapetoitu. Tuo on niin KAUNIS tapetti! 🙂 

  Teillä on siis todella hieno tupa.

   

   

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ;D ;D

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Juu, omasta linjasta on pidettävä kiinni, mitä nyt välillä pitää joustaa, kun en yksin täällä asu 🙂

  Mutta siis kuulostaapas ihanalta teidän koti! 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.