Sunnuntaibrunssit

Koska itsenäisyyspäivänä viettämämme pikkujoulubrunssi oli menestys, mietimme naapurin muijien kanssa, miksei useammin voisi vapaapäivinä hengailla kivalla porukalla juustoja ja kakkuja napostellen. Kunnes tajusimme, että ööh..itseasiassa VOIMME!

Ja niin teimme Nekalan muijien sunnuntaibrunssista jokakuisen perinteen. Tuumasta toimeen, tammikuussa minulla oli kunnia kattaa brunssi meille, viime kuussa kiikutimme kakut ja salaatit seuraavan emännöintivastaavan keittiöön ja tulevana sunnuntaina pääsemme herkuttelemaan seinänaapuriimme. Suunnitteilla on aamiaspannaria, juustoja ja valkosuklaakakkua ja…

Jokainen tuo aina yhteiseen pöytään jotain. Kiireisin tai väsynein ehkä nappaa kaupasta juustoja tai suklaata tullessaan, kätevimmät leipovat halutessaan vähän parempia herkkuja. Tarjolla on ollut hedelmäsalaattia, munakasta, tuoreita sämpylöitä, uunipuuroa, pannareita, kauniita kakkuja.. Ihania aamiaisia! Neljän muijan panoksella saa melko pienellä vaivalla notkuvan pöydän, jonka ääressä kahvittelee helposti parikin tuntia. Paikalle voi saapua matalalla kynnyksellä sunnuntaisena itsenään, vauvan kanssa kolme yötä valvoneena tai pienessä tageneftereissä kolmeen asti tanssineena.

Lapset ja puolisot ovat myös tervetulleita ja välillä olemme nautiskelleet vauhdikkaista sunnuntaitunnelmista isolla ja äänekkäällä porukalla. Lapsista on seuraa toisilleen ja pienin söppis kiertää sylistä syliin, jotta kaikki saavat juoda kahvinsa rauhassa. Riehakkaasta porukasta ei tule kotioloissa niin paljon painetta kuin keskustan viikonloppubrunsseilla, joilla en kaikessa riittävyydessä ja armollisuudessani meinaa kahden vintiön kanssa kestää jälkkäriin asti.

Yleensä pöydässä sovitaan jo seuraavan brunssin ajankohta ja ideoidaan, mitä kukakin haluaisi tuoda. Joo, tuodaan kaikki nakkeja! Kalenterissa on seuraavankin kuukauden kohdalla hauskaa odoteltavaa ja tuleepahan tasaisin väliajoin vaihdettua kuulumiset. Toki näemme naapurin muijien kanssa aika usein muutenkin, mutta vähän kaikkien töistä ja reissuista riippuen saattaa koko porukan kokoontumisista välillä vierähtää useampikin viikko. Nyt olemme yrittäneet naulata koko tiimin tapaamiselle ainakin yhden päivän kuusta ja lapsetkin odottavat punssia jo innoissaan.

Ehkä jo ensi kuun jälkeen voimme kattaa brunssin ihanalle terassillemme. Ainakin muistan viime äitienpäivänä syöneeni shortseissa ulkona, mitä ihmettä…Itseasiassa täytimme äitienpäivänä jo uima-allasta (joka meni ihan helvetin hyvin sekin homma) !! Vielä tuntuu pihan lumikinoksia katsoessa vähän kaukaiselta.

Mutta suosittelen kopioimaan brunssi-idean välittömästi. Muutama ystävä, joiden kanssa olisi mukava hengailla sunnuntaisin ja pontevasti kalenterit sekä kakkuvuoat esiin ja punssirinki pyörimään. Itse ajattelin tulevana sunnuntaina leipoa viemisiksi rapean pataleivän, siihen ehkä juuri ja juuri pystyn ja taikinan voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi.

Helpon pataleivän lisäksi hyviä ideoita brunssitarjoiluiksi voisi olla vaikka ruokaisat salaatit, kuten sitruunainen feta-perunasalaatti ja waldorfinsalaatti tai esimerkiksi ihana tomaattikeitto, jota voi tehdä ison kattilallisen.

Mukavaa viikonlopun odottelua kaikille!

Lue myös:

Itsenäisyyspäivä jouluisissa tunnelmissa

Äitienpäivä

Puoliksisyötyjen leipien syvin olemus ja elämän ihme

Share

4 kommenttia

 1. Katri kirjoitti: Vastaa

  Tämä on kyllä niin parasta hommaa, meilläkin jo monivuotinen satunnaisesti toistuva perinne.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin on, mahtavaa! Hyviä brunsseja sinne myös! 🙂

 2. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

  No tää kuullostaa niin mahtavalle että pitää kopioda. Jos edes kerran sais järkättyä! Hyvä tavote ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ehdottomasti kannattaa! Ja kun kerran saa homman kasaan, siitä on helppo jatkaa. Samassa viestiketjussa sopia uutta päivää ja tuomisia! Suosittelen <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.