Uusia ja vanhoja jouluperinteitä

Jouluun tunnetusti kuuluu paljon perinteitä ja niin myös meille on vuosien saatossa muodostunut rakkaita tapoja juhlapyhien viettoon. Yhteisistä tavoista muodostuu ihania porukalla jaettuja muistoja, joihin aina lomien aikaan palataan. Ehkä joskus omat lapsemme muistelevat juuri näitä perinteitä ja haluavat jatkaa joitain lapsuudenjouluina koettuja mukavia asioita.

Niinpä tavoille ja yhteisille muistoille uskollisena, myös tämänkin joulun ohjelmassa oli..

perinteistä lankutusta!

Itse pääsin vasta jouluaattona mukaan haasteeseen, joka ilmeisesti muilla oli jo alkanut aikaisemmin samalla viikolla. Jouduin aloittamaan suoraan minuutin lankutuksesta ja jostain syystä kesken aattoillallisen. Vaikka tekee kipeää ei haittaa. Vuoden tauon jälkeen, pitkä neulemekko päällä minuutti tuntui aika pitkältä ajalta, mutta taittui lopulta ihan kunnialla. Seuraavana päivänä oli tosin kyljet vähän kipeänä.

Tänään jatkettiin ja kierroksia lisättiin kylkiasennolla, joka oli kokeneemmillekin osallistujille kiperä.

Mukavaa, kun lumiukkopiirrettyjen, kuusenkoristelun, perunalaatikon, pelien, piparien ja yösyömisten lisäksi on kehittynyt uusia rakkaita perinteitä. Lankutus yhdistää.

Ja toki joka joulu keksitään myös jotain ihan uutta puuhaa, josta saattaa onnistuessaan kehkeytyä uusi jokavuotinen perinne.

Tänä vuonna jouluohjelmaamme kuului myös skeitti-workshoppi, jossa opeteltiin kasaamaan skeittilauta.

Itse vedin skede-workshopin yhteydessä rullalautahomman kanssa semisti kilpailevaa taaperoimetyspiiriä. En ole ihan varma, kumpi workshoppi voitti katu-uskottavuudessa,

..mutta lopulta saatoin vetää pidemmän korren multitaskaamalla itselleni rullalautaa samalla, kun vedin imetyspiiriä. Ristin uudenkarhean lautani Ariksi. Arvaakohan joku, kumman kiistellyistä dekeistä lopulta sain?

Mukavista workshopeista saattaa kehkeytyä uusi perinne. Ehkä tämän viikon joululomalimbossa on vielä luvassa jatkoa jouluperinteisiin: imetys-workshoppi aiheena”Näin imetät lasta käsi paketissa!”

Toivottavasti kaikkien joulu on sujunut leppoisasti!

 

Lue myös:

Pieni kulttilankku 

Joululomalimbo

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.