Uusi Gastropub Kaleva ja nakkisiilin sukulainen

P7040055.JPG

Poikkesimme eilisen uimareissun jälkeen juuri avatussa Gastropub Kalevassa syömässä. Kalevan uimahallin viereen Pellervonkadulle avatusta Kalevasta saa herkullisen ruoan lisäksi myös laatuviinejä, belgi- ja pienpanimo-oluita. Ravintolaa pyörittää mm. Gastropub Tuulensuun, Sohon sekä Inezin  takaa löytyvä pariskunta ja uuden Kalevan listalle onkin napattu myös muista gastropubeista tuttuja hittejä, kuten Tuulensuun lohkoperunat ja Sohon burgeri. 

 Mutta löytyi pitkältä listalta myös Kalevalle luotuja uusia juttuja, kuten itseäni uinnin jälkeisessä nälässä riemastuttanut leipäSIILI! 

P7040046.JPG

Nakkisiilin lähisukulainen on rapeaksi paistettu leipä, jonka sisälle onvalutettu yrittivoita ja valkosipulia. Taivaallinen alkupala ja ennen kaikkea nerokasta muotoilua. Leipäsiilejä löytyi listalta erilaisilla kuorrutteilla ja suosittelen leipäsiiliä kaikille. Innostuin uutuussiilistä sen verran paljon, että ajattelin yrittää samaa joskus kotona. 

P7040049.JPG

Ruoka oli hyvää, palvelu ystävällistä ja kaljakoreista rakennetulla terassilla oli leppoinen tunnelma helteisenä lauantaina.

Kaleva on lähiaikoina saanut kaksi mahtavaa ravintolatulokasta, sillä Sammonkadulle avattiin kuukausi sitten myös Public House Huurre, jossa sielläkin on hyvä meininki ja maistuvat ruoat. 

Suosittelen poikkeamaan molemmissa.

Share

7 kommenttia

 1. NinaMaria kirjoitti: Vastaa

  Käytiin tuolla gastropubissa tänään ja täytyy sanoa että meidän odotukset eivät kyllä täyttyneet.  Patonki oli kivikova ja sienipiirakka tehty valmiiseen lehtitaikinaan. Hintaa tälle kaikelle tuli 20euroa,  ainekset ovat kustantaneet maksimissaan 4e. No eipä tarvii mennä enää uudestaan.  Soho ja Tuulensuu voittavat paikan mennen tullen.

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi harmi! Ikävä kuulla 🙁

  Me kaavoihin kangistuneena sorruttiin noihin ”all stars” -annoksiin (oli sohon burgeria ja Tuulensuun lohkoja ja lammaspullia) ja ne oli kyllä ihan todella herkullisia ja maistui juuri niin hyviltä kuin noissa muissakin. Tosin se alkupalaksi syömämme siilileipä oli uutta (hyvä me, repästiin!) ja se oli hyvää.

  Mutta HÖH!

 3. NinaMaria kirjoitti: Vastaa

  Itsekin mietin, että mitä jos olisi tilannut jotkut varmat tutut annokset, että olisiko sitten jäänyt parempi fiilis. Jahkailu lienee kuitenkin turhaa. Ensivaikutelma kun on monesti se joka ratkaisee ja meillä se nyt vaan oli tosi huono. Jos ees toinen ois ollut tyytyväinen annokseensa, mutta kun ei ollut 🙁 Tuli ihan huijattu olo. Oikeesti harmittaa kun tuo idea oli niin hyvä. 

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No voi vitsit, harmi kyllä. Itsellänikin on muutama paikka mennyt huonon ensikokemuksen takia boikottiin 🙁

 5. Laura678 kirjoitti: Vastaa

  Sammonkadulla myös uusi kokeilemisen arvoinen ”oikea” meksikolainen Lafiesta. http://www.lafiesta.fi

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Täytyykin käydä tsekkaamassa! kiitos vinkistä!! 🙂

 7. Rape kirjoitti: Vastaa

  mulla onmyös huonoja kokemuksia noista Gastropubeista jo jokusesta…hintalaatusuhde ei ole kohdallaan, eli helavatan kallista ja palveluasenne omistajalla on usein hakusessa…kantsisi ehkä olla pois etulinjasta ja hoidella bisnekset taka-alalla.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.