Tervetuloa kotiin

Ajellessamme syysloman mummolareissulta takaisin Nekalaan, liikenne oli Jämsässä seisautettu. Kilsoja oli takana jo monta sataa, mutta läppärin puolikkaalla akulla ja Netflixin uusilla Muumi-jaksoilla sain kunnioitettavan kärsivälliset takapenkin matkustajat jaksamaan vielä viimeisen pätkän. Viimeisen tunnin aikana ei enää viitsisi pysähtyä syömään ja levittää koko pakettia huoltoaseman aulaan.

Laskeskelin pienten mahojen alkavan eväistä huolimatta kurnia ihan viimeistään noin kuudenkymmenenkolmen minuutin kuluttua ja tiesin kotona jääkaapissa odottavan vain valon, joten kaukaa (Längelmäeltä) viisaana tilasin ennakkoon porukalle Woltilla hampparit saapuvaksi samoihin aikoihin, kun kaartaisimme Nekalaan. Taimaus onnistui täydellisesti. Laskettuamme reput ja nyssäkät eteiseen, Woltti-kuski koputteli ovella Naughty Burgerin kassin kanssa. Jes!

Kirjoittaessani ysärinuoruudesta muistelinkin, kuinka aikoinaan Kotipizzan kotiinkuljetuspalvelu oli jotain superluksusta, josta oli suunnilleen vain kuullut puhetta. Ruokaa kotiovelle kuljetettuna! Enpä olisi silloin uskonut myöhemmin ajoittavani(!) valitsemastani(!) ravintolasta langattomalla(!) puhelimellani netissä(!) hamppareita kotiovelleni, ilman, että tarvii edes avata suutaan tai etsiä käteistä! Tuntuu, että pienessä ajassa on hypätty hullu harppaus tulevaisuuden palveluihin, paitsi että ei ole, sillä _lähivuosiini_ mieltämäni ajanjakso ”the NUORUUTENI” on oikeasti ihan vitun kaksikymmentä vuotta vanha ajanjakso, jolloin numeroita veivattiin lankapuhelimella ja Patakakkosessa laitettiin pitsaan pelkkää jauhelihaa ja ketsuppia.

Fuck I´m old!!!

Jep. Ja nyt ollaan tulevaisuudessa. Space man!

Näköpuhelimiemme(!), Netflixin ja ajoitettujen purilaistemme suoman luksuksen lisäksi lomamme aikana kotonamme oli jälleen käynyt kuukausittainen Freskan siivouspalvelu. AIVAN PARASTA!

Eipä 90-luvun Ylöjärvellä oltu suuremmin kuultu moisestakaan, jos ei huomioida Beverly Hills 90210:n joulujaksossa vieraillutta bit parttia, joka salaa koulukavereiltaan teki siivouskeikkaa ja sattui (TÄYSIN SATTUMALTA!) olemaan juuri siivoomassa Walshien kotona, jolloin Brenda sattui(TÄYSIN SATTUMALTA!) juuri tulemaan aikaisemmin kotiin. Samalla selvisi, ettei koulukaverin tunneilla nukahtelu johtunutkaan huumeista, vaan siivoushommista, jotka kaikki Brandonin ja Brendan esimerkillä hyväksyivät We understand you! Ja kaikki menivät yhdessä hampurilaiselle uuden ystävän kanssa, jota jostain syystä ei kuitenkaan enää nähty tulevissa jaksoissa! Whaat!?

Tai ehkä ysäri-Ylöjärvellä joku väsynyt kotiäiti salaa käyttikin siivouspalvelua, mutta ei tullut asiansa kanssa koskaan kaapista ulos, sillä moinen laiska huikentelija olisi nopsaan paheksuttu täysin paskaksi takaisin siivouskaappiinsa! Että itse saisi sotkunsa siivota.

Up yours 90´s! Ihanaa, että nykyään on helpoksi tehtyjä palveluja, joiden avulla voi helpottaa omaa arkea ja jaksamistaan, nauttia lomasta, herkutella, klikkailla rasti ruutuun peskää vessan lattia, jättäkää toisesta hampparista juusto pois, katson toisen jakson myöhemmin.

Lähdimme syyslomareissuun suoraan terassiremppaviikonlopusta, jonka aikana en ehtinyt juuri muuta kuin kiipeillä tikkailla ja opetella huopakaton tekemistä polvipotilaan keskittyessä lasten perässä ”juoksemiseen”. Sydäntä lämmitti lähteä lähmäisestä kodista reissuun tietäen, ettei moiseen läävään tarvisi enää palata. Kuhan nyvvaan saadaan ittemme autoon ja päästään ilman suurta ressiä LOMALLE!

Mummolan höyryävien jauhelihasoppien, mukavien museoretkien, univelkojen korjaamisen, yhdessä vietettyjen hauskojen hetkien jälkeen saimme levänneinä palata siistiin ja puhtaaseen kotiin, jossa oli lakanat vaihdettu ja melskat järkkäilty, ruoka valmiina ovella. Tervetuloa kotiin!

Kelpaa! Kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan kulkea aidan matalimmasta kohdasta.

ARVONTA!

Syysloman kunniaksi sain Freskalta arvottavaksi lukijoilleni kolme kolmen tunnin siivouskertaa Helsingissä, Tampereella tai Turussa. Arvontaan voi osallistua perjantaihin 27.10. asti kommentoimalla tähän alle, minkä kotipuhteen itse mielellään skippaisi. (Muistakaa jättää meiliosoite sille tarkoitettuun kenttään, ei tule näkyviin kommentin yhteydessä).

Kolme voittajaa ilmoitetaan blogissa ensi viikonloppuna!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

*Freskan kotisiivous saatu blogin kautta!

Share

169 kommenttia

 1. Norre kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkimisen! Ehdoton ykkösinhokki, yök!

 2. Anni kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin KAIKEN! Tai ainakin pyykkien viikkaamisen kaappiin, jääkaapin ja vessan ja kylppärin pesun. Vähintään! Huippu arvonta! ❤️

 3. Tytti kirjoitti: Vastaa

  Olisipas luksusta voittaa siivous! Skippaisin ihan mielelläni koko siivouksen. Mun inhokkeja on varmaan kylppärin pesu. Ja ikkunat, argh!

 4. Katja kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkiminen ja imurointi – ne annan mieluusti pois. MIKSI MAAILMASSA YLIPÄÄNSÄ ON PÖLYÄ?! En ymmärrä.

 5. Make kirjoitti: Vastaa

  En tykkää imuroinnista. Sitä kun ei jaksa tehdä väsyneenä. Tiskit jaksaa laittaa väsyneenäkin koneeseen ja sieltä pois, tavaroita voi roudailla paikoilleen puoliunessa ja vessaharjaakin heiluttaa. Mutta imurointiin tarvii jaksua ja habaa. Uff.

 6. Yrittäjämutsi kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin kolmen vuoden aikana kertyneen mähnäkerroksen hinkuttamisen kotini pinnoista. Ei vaan jaksa kuluttaa elämänsä vähiä tunteja siivoukseen- joku muu saa hoitaa 🙂

 7. Kiira kirjoitti: Vastaa

  Moppaus! Moppaus! Viikon vanhan vauvan ja vilkkaan 2-vuotiaan kanssa lattialähmää tulee kiitettävästi, joten kotisiivous olisi aika bueno 🙂

 8. Olisipa-minulla-tuuria-tässä-kisassa... kirjoitti: Vastaa

  Jaa että minkä kotihomman jättisin mieluusti välin??!! Ihan kuule tässä hetkessä, työviikon jälkeen vaikka kaikki! Ny vaan on sellanen tunne, että olisi mukavaa ollavaa ja nauttia valmiiksi puunatun kodin atmosfääristä <3

 9. Ullis kirjoitti: Vastaa

  Kovinkaan moni kotityö ei ole mun lemppari, mutta inhokkien listalla kärkipaikkaa pitää imurointi.

 10. K kirjoitti: Vastaa

  Viimeksi, kun meillä kävi Freska siivooja, niin se pesi meidän saunan. Ei oo sen koomin sitä pesty, enkä viitsi laskea kauanko siitä jo on! Se, ja sitten arvostaisin myös sitä, että joku vaihtais lakanat, pesis vessat, imurois lattiat ja pyyhkis ne puhtaaksi. Oonkin miettinyt, että nyt kun oon palannu töihin, niin voisin ottaa tuollaisen perussiivouksen joka toinen viikko, kun yllättävän vähän jää aikaa niille kotitöille nykyään.

 11. Jaan kirjoitti: Vastaa

  Imurointikin vielä just ja just menee, mutta pölyjen pyyhkiminen on jotenkin aivan käsittämättömän ahdistavaa puuhaa, jonka skippaisin (ja usein skippaankin) mieluusti!

 12. Rokkimamma kirjoitti: Vastaa

  Imurointi, jonka olen tällä hetkellä ”ulkoistanut” miehelle ja lapsille.
  Ilmoitin että mä en sitten enää imuroi… jos te ette imuroi ollaan sitten pölyssä…

 13. Saga kirjoitti: Vastaa

  Omat yli-inhokkini ovat imurointi ja silittäminen. Lakanoiden vaihto pääsisi samaan sakkiin, mutta siitä sentään palkitaan, kun saan kömpiä raikkaiden vällyjen väliin.

  Avaruusajan palvelut on ihan parasta. Meillä on noussut suureen suosioon kauppakassi-palvelu, jossa joku muu pyörii automarketin hyllyjen lomassa ostoslistani kanssa ja minä voin käyttää vapaa-aikani muuhun.

 14. MarMar kirjoitti: Vastaa

  No kylpyhuoneen siivous ja varsinkin ne seinät… Ja sauna – siellä haisee aina välillä vanhalle kodittomalle miehelle, kun pesuväli aina vaan venyy ja paukkuu…

 15. Asiat tärkeysjärjestykseen kirjoitti: Vastaa

  Meillä minä hoidan muksujen viihdyttämisen ja jaloista poisviemisen ja mies siivoamisen. Joten olisi ihana lahja hänelle että pääsisikin viettämään laatuaikaa meidän kanssa imuroimisen ja luuttuamisen sijaan❤

 16. ruukkukulta kirjoitti: Vastaa

  Kaikki ihme nyhjääminen on ikävintä. Siis esim. (kaapin)ovien pyyhintä, uuninpesu, tuolien pinnojen välien pyyhintä, jääkaapin siivous jne.
  Imurointi on ihan ok kivaa, mutta siihen jaksaa/ehtii/viitsii tarttua liian harvoin.

 17. Johannan kirjoitti: Vastaa

  Olisipas mahtavaa, kun joku kävisi ensi kuussa siivoamassa meidän uuden kodin ennen muuttoa!

  Ehdoton inhokki on lattioiden pesu! Ei vaan jaksa…

 18. Liisa kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin (eli skippaan) koko siivouksen kyllä mielelläni.

 19. Maija kirjoitti: Vastaa

  Kylpyhuoneen pesu ei nappaa

 20. elli kirjoitti: Vastaa

  Hellan ja uunin hinkkaaminen on aivan älyttömän turhauttavaa hommaa – mistä sitä moskaa oikein tulee ja miksei se irtoa?! Ja lattioiden moppaaminen pistää myös vituttamaan, nuo mukavat TOASin keltaiset muovimatot suorastaan imevät itseensä kaiken sotkun mitä lattialle sattuu tippumaan.

 21. jauu kirjoitti: Vastaa

  Tiskaaminen on itselleni aivan kammottavaa!

 22. Linda kirjoitti: Vastaa

  Lakanoiden vaihto on ehdoton inhokki! Etenkin lasten kerrossänkyyn.

 23. Paukkuska kirjoitti: Vastaa

  Ihan koko siivoomisen skippaisin jos valita sais, mut pölyjen pyyhkiminen ja kylppärin kunnon siivouksesta vois alottaa. Ja puhtaiden pyykkien kerääminen on myös aika annelista, ja pienten lasten kanssa sitä ikäväkseni syntyy turhankin paljon.

 24. Linda kirjoitti: Vastaa

  Mielelläni jättäisin muille mattojen tamppauksen, lattioiden luuttuamisen ja kylpyhuoneen pesemisen.

 25. Liida kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkiminen on pahin!

 26. zirpale kirjoitti: Vastaa

  Moppaus

 27. Lilmu kirjoitti: Vastaa

  Lakanoiden vaihto! Jotenkin peitto on aina poikittain lakanan sisällä ja sitten saakin mennä suihkuun viruttelemaan tuskanhiki veks

 28. Johanna kirjoitti: Vastaa

  Vessan ja keittiön pesun!

 29. Maisa kirjoitti: Vastaa

  Oi, mikä kotiinpaluu! 🙂
  Mä skippaisin lattiat – sekä imuroinnin että pesun!

 30. SSS kirjoitti: Vastaa

  Kaiken! Siivous ei ole yhtään juttuni ?

 31. Visu kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden pesun tai jääkaapin putsauksen tai ihan minkä vaan 😀

 32. Gudmundsdottir kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden pesu! Ai että miten se puuha kiristää hermoja! Ja 2v tyyppi kaataa ihan varmasti maidot lattialle heti kun on valmista. Napsahtaa verenkeitin päälle pelkästä ajatuksesta!

 33. Marianna kirjoitti: Vastaa

  Imurointi on itselleni inhottavin osa kotitöitä. Vessan siivouskin on ihan jees siihen verrattuna.

 34. Ida kirjoitti: Vastaa

  Arjessa inhoan pölyjen ja keittiön pöydän pyyhkimistä. Mutta tällä hetkellä eniten ahdistaa kuukauden päässä vaaniva remonttisiivous. Maltan tuskin odottaa sitä hienojakoista pölyä…

 35. Hanski kirjoitti: Vastaa

  Kaakelien saumojen hinkkauksen jättäisin mielelläni väliin (ja lähes aina jätänkin:-D), karmeeta kerrassaan. Etenkin kylppärin lattian saumat, huh.

 36. Mansku kirjoitti: Vastaa

  Lakanoiden vaihto ja lattian pesu, ehdottomasti!

 37. Hanzki kirjoitti: Vastaa

  Jättäisin mieluusti pois imuroinnin, pölyjen pyyhinnän, lattioiden pesun ja kylppärin pesun. Ja itse asiassa kaiken siivouksen voisin jättää pois, koska työviikossa ja ruuan laitossa on ihan tarpeeksi hommaa lapsiperheessä. Ois niin ihanaa vapauttaa siivoukseen menevä aika muuhun, esim. ulkoiluun perheen kanssa.

 38. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkiminen on ehdoton ykkönen!

 39. Systeri kirjoitti: Vastaa

  Siskolle voisin siivouksen lahjoittaa jos onni potkasis. Kahden muksun yh tarttis varmaan enempi kuin meidän pieni kämppä joka kärsiu vain siivouslaiskuudesta.

 40. Emsku kirjoitti: Vastaa

  Olen hienosti skippautellut kylppärin pesua, pölyjen pyyhkimistä ja uunin pesua. Ikkunoiden pesu ”vahingossa” myös unohtuu, vaikka niitäkin on vain kaksi. Äitini on siivousintoilija enkä ole yhtään perinyt tuota ihmeellistä energiaa, jolla kaikki on putipuhdasta suit sait.

 41. Arttu kirjoitti: Vastaa

  Imurointi on maailman kammottavinta puuhaa!

 42. Maria kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin vessojen siivoamisen. Ahtaassa pikkuvessassa pyöriminen rätin kanssa ei vaan nappaa.

 43. Jutta kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkimiseen!

 44. Tiia kirjoitti: Vastaa

  No nyssi. Määhä osallistu! Eläimiä o ja kunno välineet dysonista kärcheriin, että niillä o ilo siivota. Mutta silittämään en suostu ja ruokailuvälineistä aseita en tiskaa (haarukat, veitset, lusikat). Mä en tiedä, miksi juuri nämä kaksi puistattavat, mutta niin vain olen havainnut.

 45. Himmeli / Kaukajärvi kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin mielelläni kaikki pinnat ja pielet. Ja siis olen skipannut jo jonkin aikaa. Ja se kyllä näkyy. Kaikki silityksestä joulusiivoukseen on inhokkilistalla. Enkö mä voisi vaan viimeistellä ja koristella?

 46. Krisse kirjoitti: Vastaa

  Imuroinnin antaisin mielelläni pois. Toki kaiken muunkin siivouksen liittyvän.

 47. Sasa kirjoitti: Vastaa

  Siivousta vihaavalle kotisiivooja olisi aivan parhautta.

 48. Reetta kirjoitti: Vastaa

  Lavuaarien hajulukot!

 49. Minski kirjoitti: Vastaa

  No ihan kaiken… Mutta ikävimpiä hommia on kyllä vessan ja kylppärin pesu sekä jääkaapin ja roskakaapin siivous… Ja pölyjen pyyhkiminen plus moppaus… Ja omien vaatteiden järjestely ja ja…. Onhan näitä. ??

 50. Annu kirjoitti: Vastaa

  No se v..tun (tsi tsing!) I M U R O I N T I !

 51. Ek kirjoitti: Vastaa

  Meillä ei ole kukaan pessyt keittiön kaappeja sisältä sitten muuton (eikä tietenkään muidenkaan huoneiden mutta ne on vähemmän ällöjä). Onneksi muutettiin ihan just, paitsi että siitä on pian 10 vuotta. Yök.

 52. Nennu81 kirjoitti: Vastaa

  Joku pienikätinen on jättänyt kuraisi jälkiä jokapuolelle vaikka kuinka kuljen rätin kanssa. Turkuun siivousapua, kiitoskyllä ennen joulua!

 53. Marikki kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin siivous ja pesu on ihan ylitsemuiden ikävin kotihomma.

 54. Anna kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden pesu!

 55. Kaisa kirjoitti: Vastaa

  Nähtävästi skippaan kaikki, kämppä on aivan hurlumhei. En itsekään ole mitään siisteintä emäntä-tyyppiä mutta ei voisi uskoa mitä sottapyttyperhe muu perhe voi olla. Huiskis vaan, kamat lentää sinne tänne ja klähmää on kaikkialla. Saavat kiittää onneaan, että ovat niin söpöjä

 56. Piia kirjoitti: Vastaa

  Kaikki samaa skeidaa. Skippaisin kaiken. Freska meille.

 57. Piia kirjoitti: Vastaa

  Kaupassa käynti ja ruoanlaitto, hyi helv. Noin niinku kodinhoidollisista niin tiskaus ja imurointi.

 58. moppailija kirjoitti: Vastaa

  Pölyt ja lattioiden moppaus. Sen takia meillä ei oo mopattu, ööh muutamaan vuoteen….

 59. Milla kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja ikkunanpesu!

 60. Kaaka ja Keeke kirjoitti: Vastaa

  Ne pölyt, joita ei yleensaä näe, mutta joiden tietää olevan olemassa — kaappien päällä, pianon alla, verhoissa, lampuissa, sohvassa…. ajattelen siivouspalvelun hankkimista päivittäin, jospa nyt tärppäis arpaonni niin pääsisin sieltä ysärifiboista nykyaikaan! Ja hei Asikaine, kiitos Suomen parhaasta blogista!

 61. Hehkuvainen kirjoitti: Vastaa

  Skippaan helpoiten saunan pesun ja uunin pesun. Harvemmin tehtävistä töistä unohdan aktiivisesti lieden takaa/alta imuroinnin. Kuka sitä muka jaksaa siirtää pienestä kolostaan? Ei kukaan.

 62. Paula kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin jynssäys ja ikkunoiden pesu.

 63. 24/7 cleaning service kirjoitti: Vastaa

  En niinkään inhoa mitään tiettyä kotityötä tai siivoushommaa, vaan sitä, että sitä pitäis olla tekemässä KOKO AJAN, jos haluaisi, että koti olisi edes jotenkin viihtyisä… tahmatassut ehtii joka paikkaan! Lapsiperheen siivoushommista karsastan kyllä eniten Legojen keräämistä.

 64. Emilia kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin ja keittiön pesu…jätetty aika pitkään väliin.

 65. Terhi kirjoitti: Vastaa

  Olisipa ihanaa jos joku muu pesisi lattiat (erityisesti vessasta!) ja pyyhisi muutkin pinnat puhtaiksi. Märän rätin heiluttaminen on vaan niin ärsyttävää.

 66. Sanna274 kirjoitti: Vastaa

  Mistäs aloittaisin… Ikkunanpesu, pölyjen pyyhkiminen, saunan pesu, kylppärin ja wc:n lattian ja nurkkien pesu. Vessanpönttöä ja allasta hinkkaan parikin kertaa viikossa, koska inhoan pissaroiskeita ja hammastahnatahroja. Imuriinkin tartun, koska inhoan hiekkaa ja leivänmuruja jalkapohjissa. Mutta noi muut..plaah.

 67. Suvi kirjoitti: Vastaa

  Lattianpesu on aivan liian vaivalloista kun harvoin on edes näkyvissä sitä aluetta mitä voisi luututa ?

 68. Almis kirjoitti: Vastaa

  Imurointi! Kamala meteli ja ällö homma! Oma henkilökohtainen imuroijakin on pian estynyt tehtävästään ja joutuu itse tarttua imurinvarteen!

 69. Pipsa kirjoitti: Vastaa

  Ikkunoiden pesu on ykkösinhokki!

 70. Karoliina kirjoitti: Vastaa

  Imurointi. Hirveintä puuhaa. Kerran tilasin muuton yhteydessä siivouksen vanhaan kämppään, oli mahtava apu siinä kreisissä erotilanteessa. Kerran kuussa tarkempi jynssäys tekisi terää.

 71. Riikku kirjoitti: Vastaa

  Ikkunoiden pesu!! Vihaan! Ennen asuttiin 9. kerroksessa ja pystyin käyttämään kerran sitä tekosyynä tilata ikkunanpesijän. Ja harmitti maksaa hulluna siitä kun itte oisin pessy paljon paremmin. Nykyään ottaisin mukisematta vähän huonommankin pesun, kuha ei tarttis ite pestä! ?

 72. Kaktuskakru kirjoitti: Vastaa

  Voi ei, viime viikon korvamato biisi jäi taas päähän soimaan. Ysäri is back.
  Siivouksessa skippaisin lattioiden luutuamisen tai ikkunoiden pesun. Lattioita en hinkkaa kuin vedellä, koska muutaman kerran laminaattiin tarkootettuja aineita kokeillessani niistä on jäänyt ikävä kalvo ja ikkunoiden pesu, näin seitsemännessä kerroksessa ei inspiroi, enkä uskalla tuttujakaan päästää korkealle keikkumaan. Josko vieras henkilö ei pelottaisi niin paljoa, mene sinne parvekkeelle vaan tippumaan, ei tunnu missään. 😀

 73. Lintunen kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja lattioiden pesu on mun inhokkeja, lisäksi saunan kunnollisesta kuurauksesta on aivan liian kauan.

 74. Lintunen kirjoitti: Vastaa

  Ah, aktiivisesti unohdin kammottavimmista kammottavimman: ikkunoiden pesun. Minä en niitä pese, viimeksi ne on pesty broidin toimesta 3 vuotta sitten. Jos voittaisin, pesettäisin ehdottomasti ikkunat.

 75. Taikalintu kirjoitti: Vastaa

  Ai että, kun just nyt joku pesis ikkunat, jotka odottavat kuurausta. Ja uunistakin voisi räjäyttää likaa pois.

 76. Empsu kirjoitti: Vastaa

  Kaikki. Vittu kaikki! Ei jaksa, pysty eikä kykene. Imurointi nyt ainakin on ihan suoraan saatanasta ja mikään siivouksen yrittäminen ultimaattisen turhauttavaa, koska taapero ja ”Minä auttaa! Minä. Minun. Annaannaanna!!!” ? Mut siisti koti olis kyllä aika, aijjettä! ? Tai ainakin yllätys..

 77. Tiits kirjoitti: Vastaa

  Niistä hommista mitä mä teen niin varmaan vessanpesu. Esim viemärit yms ällöouuhat on jo ulkoistettu… ….miehelle…?

 78. Tsubu kirjoitti: Vastaa

  Pyykkihuolto. Ikkunoiden pesu onkin jo jäänyt! Koko siivoushomma! Silti niin vaikea olla rennosti omassa kodissa jos ei ole siistiä.. yritän opetella!

 79. Venla kirjoitti: Vastaa

  Syksyn lehdet, pensaiden leikkuut ja perennapenkit menevät kyllä, mutta kaikki sisätila-asiat soisin oikeinkin mielelläni edes kerran jollekin muulle. Vieno pyyntö esitetty.

 80. Jonna kirjoitti: Vastaa

  Ai että siivous jää itsellä kaiken muun kivemman tekemisen jalkoihin, ja siksi perusteellista siivousta tulee tehtyä liian harvoin! Joka viikko haaveilen siivoojasta:)

 81. Anni kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja moppaus. Ja jälkimmäinen onkin jätetty aika huolella tekemättä! Huh, Freska-voitto olis kullanarvoista.

 82. EmilliaMaria kirjoitti: Vastaa

  Pölyt, vessanpesu, lattianpyyhkiminen. KEITTIÖN SIIVOUS.. Eli siis aikalailla kaiken 😀

 83. Somemummo kirjoitti: Vastaa

  Tyttärelleni Suville soisin vapaahetken kodin siivoamisesta! Itse inhoan ikkunoiden pesua.

 84. Anna kirjoitti: Vastaa

  Vessan pesu….. ja erityisesti kaikki ylisuorittaminen kuten kaakelien saumojen putsaus.. yäk! Never! Siivooja voisi vaikka kolme tuntia viettää niiden parissa ?

 85. Heli kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhintä. Lähinnä kaappien päältä ?. Ja silitys.

 86. Terhikki kirjoitti: Vastaa

  Ikkunoiden pesu. Yäkyäkyäk.

 87. HP kirjoitti: Vastaa

  Ahdistavinta IKINÄ on suikukaapin siivous, koska tuntuu ettei lasit tule ikinä millään kunnolla puhtaiksi. Yhy yhy yyyy.

 88. iituliina kirjoitti: Vastaa

  Mun eksän ainoa hyvä ominaisuus (no okei, oli ehkä joitain muitakin) oli se, että se ihan oikeasti tykkäs moppaamisesta. Hyi ¤&#/% että inhoon sitä hommaa, sen skippaisin ehdottomasti! Toisaalta… joku vois myös pestä noi hemmetin parvekelasit, joita on miljoona ja joissa on linnungaggaa. Ynh.

 89. Sannis kirjoitti: Vastaa

  Kaikenlainen pintojen jynssäily meinaa jäädä vähiin… Lattiat, ovenpielet, listat, kaapinovet… Ja moni muu hommakin….

 90. Kaisa kirjoitti: Vastaa

  Oi, skippaisin lattian pesut ja kylppärin kuuraamisen, jotenkin se lattianrajassa kökkiminen ei kuulu lempihommiin. Olispa arpaonnea!

 91. A kirjoitti: Vastaa

  Huomaamatta kertyvän lian peseminen seinistä, kaapinovista, lattioista, vessasta, keittiösiä jne… koska kun sen kerran näkee, ei siivoukselle loppua tule!

 92. Leena kirjoitti: Vastaa

  Siivouksessa ei ole mikään mukavaa paitsi lopputulos. Tämän antaisin kuitenkin lahjaksi opiskelija tyttärelleni.

 93. Leena K kirjoitti: Vastaa

  Sen pikkusälän paikoilleen roudaamisen ja vessan pesun!

 94. Ansku kirjoitti: Vastaa

  Pyykkivuori saisi sulaa itsekseen kaappeihin. Koskaan ei jaksa/ehdi/viitsi laittaa pyykkejä heti paikoilleen. Kodariin kertyy ihmisen kokoinen vuori, jota kaivelemalla tippuu aina jotakin koiran vesikuppiin (haisee kipeältä hampaalta). Ja saa sitten pestä vaatteet uudelleen. Jee.
  Jääkaappi ja sitkeäksi muuttuneet ketsuppitahrat sais kyllä kans puhdistua itsekseen.

 95. Elina kirjoitti: Vastaa

  Kaikkien pintojen pesu käy hermoon, ei vaan jaksa jynssätä seiniä, ovia jne. Vaikka pitäisi. Poikkeuksena kylppäri; sen siivous käy terapiasta 😀

 96. Teia kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin siivous on se mitä yleensä välttelen viimeiseen asti.

 97. Jenny kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin pölyjen pyyhkimisen ja lattioiden pesun, tai niin oikeastaan teenkin 😀 Ne tekee mies, tai vaihtoehtoisesti jää kokonaan tekemättä 🙂

 98. S kirjoitti: Vastaa

  Uudessa, aiempaa kiireisemmässä elämäntilanteessa skippaisin koko viikkosiivouksen jos vain voisin.

 99. Sini kirjoitti: Vastaa

  Peruspakkopullasiivoukset tulee hoidettua joten kuten, mutta uunin, jääkaapin, saunan ja kylppärin pesu jää aina vaan roikkumaan.

 100. Katri kirjoitti: Vastaa

  Inhoan suihkukaapin pesemistä.

 101. Anna kirjoitti: Vastaa

  Perus tavaroiden järjestely ja imurointi menee, mutta lattioiden pesu! Sitä mä inhoan… Ja kun meidän taloudessa on kolme lasta, niin niitä lattioita saisi aika usein olla pesemässä.

 102. Aimo kirjoitti: Vastaa

  Kaikki.

 103. Emilia kirjoitti: Vastaa

  Varsinkin kylppärin/saunan pesun delegoisin mielelläni, mutta mikä tahansa siivousapu olisi ihanaa. Kahden pienen lapsen kanssa tuntuu, että kodin siivoustarve on jatkuvasti loputon. 🙂

 104. Eeva kirjoitti: Vastaa

  Öööö, voisin skipata mielelläni kaikki kotityöt. Erityinen inhokki on kuitenkin pölyjen pyyhkiminen ja kylppärin siivous.

 105. Anna kirjoitti: Vastaa

  Ikkunoiden pesu. Aina keväällä tulee ikävä sitä opiskeluaikojen yksiötä, jossa oli tasan yksi ikkuna pestävänä. Mitä enemmän elintaso nousee, sitä vmäisempi homma, sillä nyt niitä ikkunoita on 12 (!?!). Joten jos jotain ulkoistaisin, niin vähintäänkin tämän!

 106. Noella kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden moppaus ehdottomasti!

 107. psiii kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin (ja aika usein teenkin) kylppärin nurkkien kuuraamisen ja suihkukaapin laattojen jynssämisen. Toi kolme tuntia vois just riittää noihin 😀

 108. Suvi kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden pesu olis tällä hetkellä tarpeen, mutta itse ei jaksais.

 109. Anna s. kirjoitti: Vastaa

  Jättäisin välistä imuroinnin ja pölyjen siivoamisen…Muuttolaatikoitakin on vielä purkamatta, vaikka muutosta on kohta 2 vuotta.

 110. eh kirjoitti: Vastaa

  Pyykkejä en laittaisi kaappiin. Enkä laitakkaan kuvvasta sitte ku loppuu päällepantava.

 111. IiTee kirjoitti: Vastaa

  Tuhannen skipattua juttua myöhemmin on yksi ylivoimainen, josta pitäisi aloittaa: kylppärin pesu niin, että kaikki kaakelinvälit tulee hinkattua puhtaiksi. Kernaammin joku muu kuin mä eli peukut pystyyn.

 112. Raitapaita kirjoitti: Vastaa

  Kaikki muu menee, mutta suihkukaapin kuuraus ei lähde sitten millään,

 113. Anni kirjoitti: Vastaa

  Muuttosiivous. Siellä ja täällä ?

 114. Minea kirjoitti: Vastaa

  Niinkuin monella muulla ym. imurointi on puhteista se johon on hankalinta tarttua vaikka tuntuu että sitä pitäisi tehdä joka toinen päivä jotta koti pysyisi siistinä.

 115. -Hannis-- kirjoitti: Vastaa

  Vessan siivous!Ja imurointi,etenkin sohvan imurointi(meillä on koira joka tykkää makoilla sohvalla)kuuluu inhokkihommiin.

 116. Heidi kirjoitti: Vastaa

  Kyllä ykkösinhokki on wc ja kylppäri. Ikkunat (yök!) vaativat huomiota vaan kerran tai kahdesti vuodessa, mutta saakeli nuo märkätilat!

 117. Maija kirjoitti: Vastaa

  Mikään siivoushomma ei oo varsinaisesti mun mieleen, mutta erityisen paljon inhoan pölyjen pyyhintää ja lattiakaivottoman vessan pesua. Niin ja suihkun viemärin putsausta, hyi yök! Meillä on itse asiassa käynyt kotisiivooja viimeisen vuoden, mutta nyt vauvan synnyttyä tulot tippuivat ja pitää karsia menoja, joten heippa siivooja. Juuri tässä vauva-arjessahan sitä apua kuitenkin tarvittaisiin, joten olisipa ihanaa jos arpaonni osuisi kohdalle!

 118. Nekkutyttoe kirjoitti: Vastaa

  No siis meillähän käy säännöllisesti sekä Freska että Wolt… Eli aika hyvin pystyn laistamaan inhokkihommistani, mutta ton ylimääräisen kolme tuntia käytättäisin uunin ja saunan pesuun! Sauna meillä on ollut alle vuoden, en ole pessyt ikinä koskaan (se on puoliksi tehty koska ostin kuitenkin saunanpesuainetta) ja toi uuninpesu on joka kerta ihan hanurista. Välttelen.

 119. Irkku kirjoitti: Vastaa

  Imuroinnista en tykkää,! Kaikki muu siivous on ihan kivaa 😉

 120. Apuja vastaan, kyllä kiitos! kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin (ja skippaan…) ikkunoidenpesun.

 121. Sannakaisa kirjoitti: Vastaa

  Roskakaapin pesu on kotityö, jota ilman pärjäisin oikein hyvin. Ja suihkun pesu. Ja saunan.

 122. Pau kirjoitti: Vastaa

  Jos voisin, en siivoaisi tai kävisi kaupassa. Koskaan. Makaisin vaikka sitten vain hiljaa lattialla ja antaisin lasten hyppiä päällä.

 123. Liim kirjoitti: Vastaa

  Inhoan roskienviemistä. Argh.

 124. Mari kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin kuuraus ehdottomasti, vaikka puuhaan ryhtyminen onkin se vaikein osa hommaa. Mutta jos arpaonni osuu, niin siivous menee lahjaksi veljen perheelle, joka sitä kipeämmin tarvitsee.

 125. Cecil kirjoitti: Vastaa

  Kyllä se on imurointi. Ärsyttävää ähellystä!

 126. Silja kirjoitti: Vastaa

  Hajulukko! Kylppärin lattiakaivo! Hui s**tana! Aina saa pelätä, mitä sieltä löytyy ja pureeko se tms.

 127. Lilli kirjoitti: Vastaa

  Moppaus on pahinta!

 128. Anni kirjoitti: Vastaa

  Ehdottomasti saunan pesemisen.

 129. Maria LJ kirjoitti: Vastaa

  Minkä jättäisin väliin? No, jos joku muu tamppaisi tuon 12.5 kiloa painavan villamaton ja kuuraisi samalla lattiat ruokapöydän ympäriltä (sormiruokaileva vauva, need I say more…) niin olisin kovin onnellinen. Ainakin siihen asti, kunnes vauva syö parsakaalia ja avokadoa seuraavan kerran.

 130. Knipa kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja lakanoiden vaihto sujuvat onneksi aika nopeasti, mutta kaiken pinnoille, jääkaappiin ja uuniin kertyneen mähmän hinkkaamisen ulkoistaisin mieluusti jollekin toiselle.

 131. EeHoo kirjoitti: Vastaa

  Lattioiden luuttuaminen?

 132. Andemaar kirjoitti: Vastaa

  Ihana arvonta! No ekana ulkoistaisin vessan pesun! Ja lattiat vois joku tulla pesemään, tervetuloa! Ja pölyt vois pyyhkiä. Ja jääkaapin pestä… ja ja ja…

 133. Lanttu kirjoitti: Vastaa

  Just nyt, kun tavaroitaan huomionhakuisena ympäriinsä levitettelevän isosiskon 5kk ikäinen pikkuveli syö ja höpöttelee yöt läpeensä, skippaisin päivisin oikeestaan kaiken muun paitsi nukkumisen ??… Joten siivousapu kiinnostelis kyllä joo..

 134. Terppa kirjoitti: Vastaa

  Ehdottomasti vessan pesun. Viiden hengen perheessä sen sais pestä vaikka joka päivä.

 135. Kaarina kirjoitti: Vastaa

  Mieluiten skippaisin tietenkin kaiken. Käytännössä skippaan usein kaiken pinttyvän lian siivoamisen, Olispa ihanaa, jos joku muu vaikkapa puhdistaisi jalkalistat ja kylppärin seinät ja se viemäri. Myös moppaaminen jää usein väliin, kun siinä vaiheessa siivoamista on jo ihan poikki.

  Yhyy, olisinpa bloggaaja, joka saisi Freskalta yhteistyöalea tai voittaisinpa edes tämän!

 136. scaredy-cat kirjoitti: Vastaa

  Siivoaminen on mun mielestä periaatteessa ihan ok, mutta käytännössä siihen ei tunnu olevan aikaa – eli siivooja helpottaisi kovasti. Sellaiset ekstrahommat kuten kylppärin seinien pesun ja uunin pesun ulkoistaisin välittömästi!

 137. Oija kirjoitti: Vastaa

  Ihana arvonta, heti mukana! Mieluiten jätän kaikki pesemishommat muille – lattianpesu, vessanpesu, lauteidenpesu, you name it. Imuroiminenkin sucks (pun intended), mutta kun tarpeeksi hiekkaista imuroi niin saa siitä jonkinlaista tyydytystä.

 138. variksenmarja kirjoitti: Vastaa

  mukana arvonnassa! sitkeän moskan siivoukseen ois apu tarpeen. 🙂

 139. Elli kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen.

 140. Katerina kirjoitti: Vastaa

  Imuroimiseen ja pölyjen pyyhkimiseen pitää kyllä aina etsiä inspiraatiota meilläkin 🙂

 141. Muhku kirjoitti: Vastaa

  Näin viimeisillään raskaana luovuttaisi mielellään imurin ja mopin, joiden kanssa koettaa joka paikasta pöllähtelevää remonttipölyä vastaan taistella, jollekin muulle.

 142. Hemppa kirjoitti: Vastaa

  Imurointi ja vessan pesu menettelee, mutta pölyjen pyyhintä varsinkin lattialistojen päältä on kotityö helvetistä.

 143. hanna kirjoitti: Vastaa

  Ulkoistan mielellään ihan kaiken. Voi jos voittaisin, tälle olisi käyttöä.

 144. Hanski kirjoitti: Vastaa

  Ikkunoiden pesu. Yäk yäk yäk!! Normiarkisiivouksessa turhauttavinta taasen on pölyjen pyyhkiminen. Yäk. Haluan voittaa.

 145. kun pitåå paikat aina siistinä , ei tarvitse koskaan siivota

 146. Marjensson kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhintä, uunin pesu, jääkapin pesu, pyykin viikkaus, tavarain järjestely, kas siinä muutama inhokkini.

 147. Satu kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin ja saunan pesu tai mattojen tamppaus…

 148. Tiia-Maria kirjoitti: Vastaa

  Kylppärin ja vessan pesu on ehdottomasti inhokkipuuhaani!

 149. Sini kirjoitti: Vastaa

  Jääkaapin kuuraus ja ikkunoiden pesu.

 150. tajaa kirjoitti: Vastaa

  Tiskaaminen ja luuttuaminen on kyllä niin vihoviimestä hommaa että ne mielelläni skippaisin!

 151. Anni kirjoitti: Vastaa

  Tahrojen hinkkaamisen! Ja niitä kahden pienen lapsen kanssa syntyy ihan koko ajan…

 152. Katja kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkimisen ehdottomasti! Kuka niitä koriste-esineitä on ripotellut pitkin poikin kaikkia pintoja??!! Ei mitenkään viitsisi aina siirrellä niitä, vaan vähän vain välistä yritän vedellä…

 153. Tiipu kirjoitti: Vastaa

  Skippaisin ehdottomasti pölyjen pyyhkimisen. Ja niin kyllä yleensä teenkin, koska ne pyyhitään ehkä kerran vuodessa ?

 154. Aune kirjoitti: Vastaa

  Saunan pesun, samoin ylipäätään siivouksen.

 155. Jenni kirjoitti: Vastaa

  Ihan ylipäätään kaiken siivouksen, mutta erityisinhokki on pölyjen pyyhkiminen. Lisäksi sellaiselle yleissisäkölle olis tarvetta, joka hoitais vaatteet ja asusteet freeseinä käyttökuntoon sekä muita juoksevia asioita, kuten Postit ja luistinten terotuksen (se on ollut tässä jo pari viikkoa hommana, mutta kun ei mitensäkään pystyis!).

 156. Jenni kirjoitti: Vastaa

  Ihan ylipäätään kaiken siivouksen, mutta erityisinhokki on pölyjen pyyhkiminen. Lisäksi sellaiselle yleissisäkölle olis tarvetta, joka hoitais vaatteet ja asusteet freeseinä käyttökuntoon sekä muita juoksevia asioita, kuten Postit ja luistinten terotuksen (se on ollut tässä jo pari viikkoa hommana, mutta kun ei mitensäkään pystyis!), jos sellaisetkin kotihommiksi lasketaan.

 157. Outi kirjoitti: Vastaa

  Kyllä imurointi ja pölyjen pyyhkiminen on inhokkilistan jaetulla ykkössijalla. Ylipäätäänkään siivoaminen ei juuri napostele ketään meidän huushollissa, joten arpajaisvoitto tulisi oikeaan osoitteeseen!

 158. Unnnna kirjoitti: Vastaa

  Hei ikkunoiden peseminen!! Aina kun sitä teen (eli kerran kolmessa vuodessa), mietin että ei muuten ikinä enää!

 159. Rosa kirjoitti: Vastaa

  Vessan siivouksen! Jotenki se tuppaa olee aina mun homma.

 160. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  Listojen pyyhintä! Millä ne ees pitäisi puhdistaa? Kontaten rätillä? Meille saa tulla siivoomaan, koska vaan!!

 161. Kata kirjoitti: Vastaa

  Lattian pesu jäi meillä usein tekemättä. Samoin pölyjen pyyhkimiset 🙂

 162. Dph kirjoitti: Vastaa

  Imurointi on pahimillaan raivostuttavaa puhaa.

 163. Kata kirjoitti: Vastaa

  Minulla ei oikein ole erityisinhokkeja, kunhan aikaa siivoamiseen löytyisi 🙂

 164. Hanmaj kirjoitti: Vastaa

  Keittiön siivoamisen. Tai erityisesti sen syöttötuolin puhtaaksi jynssäämisen.

 165. E x 3 kirjoitti: Vastaa

  Keittiön pöydän ja syöttötuolin skrabaaminen puurosta.

 166. PP kirjoitti: Vastaa

  Pölyjen pyyhkimisen voisi hoitaa joku muu.. Kaiken muun siivoamisen ohessa tietenkin.

 167. Ruuhkavuodet kirjoitti: Vastaa

  Siivoaminen oli ennen lapsia jopa kivaa ja terapeuttista. Aika on tehnyt tehtävänsä ja pikku hiljaa siitä onkin tullut tehtävä jota laiska välttelee ja keksii yllättäviä ratjaisuja voidakseen vältellä sitä vielä enemmän. Koska ruuhkavuodet. Puhtaille pyyheille rakensimme, jopa uuden kaapi, jonka uumenissa voivat sitten odottaa viikkotolkulla viikkaamista. Nyt täytyisi vaan rakentaa vielä isompi kaappi. Toivoisin sydämeni pohjasta siivooja visiitille, jotta välttyisimme uuden kaapin rakentamiselta.

 168. Marle kirjoitti: Vastaa

  Eteinen kaikkinensa

 169. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!
  http://www.asikaine.fi/naita-kotitoita-vihataan/

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.