Tärppejä Chilifesteille ja Tulli Beerfesteille

Jiihaa! Ensimmäinen päivä Chilifestiä ja Tulli Beerfestiä onnistuneesti takana. Hillun tänä viikonloppuna molemmissa tapahtumissa töiden merkeissä ja eilen tuli jo maisteltua aika monta annosta ja olutta!

Ja nyt sateen lakattua ja kaikkien rynnätessä herkuttelemaan ja törpöttelemään, ihan pakko huikata muutama tärppi!

My Pizzan kojussa on tarjolla spessuissa pizza-uuneissa valmistettuja erikoispizzoja, joissa on rukiinen, maukas pohja! Tarjolla oli hauki-chili-pitsaa sekä poropitsaa. Ihan superhyviä molemmat!

Olin aika yllättynyt, että yhdeksi suosikkiannoksekseni näissä kemuissa valikoitui pitsa ja vieläpä haukipitsa, mutta My Pizzan setit onnistuvat olemaan konstailettoman maukkaita.

Eikä hauska kemiläinen pitkätukka haitannut ruokahaluja. Herkullisten pitsojen salaisuus on uusi suomalainen keksintö, My Pizza -uuni, joka on Suomessa valmistettu moderni versio italialaisesta pizzauunista. Kompaktin kemiläisen pizzauunin avulla voi paistaa pizzaa tai vaikka rieskoja aidolla tulella. Nam!

Ja tokihan maistelimme myös eri kojujen hamppariannit.

Perinteiseen tapaan Treffin äijät olivat jälleen saapuneet tapahtumaan savuavan grillin kanssa.

Vaaleanpunaisella kastikkeella kuorrutettu Treffi Pubin hamppari näytti karanneen Simpsoneista ja makukin oli aika satumainen! Ei yhtään liian tulinen, sopivan lempeä ja herkullinen purilainen! Suosittelen hampparien ystäville, jotka tykkäävät vähän miedommasta tulisuusasteesta.

JJ oli saapunut kaupunkiin veturin kokoisella smoukkerilla, jonka savu houkutteli ihmisiä festeille kauempaakin.

JJ`S BBQ:lla oli listalla useampi hamppari, joista suurin osa ei ollut tulisia. Maistelimme useampaa annosta, mutta koko porukan ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Chilifesteille erityisesti kehitelty JALAHABA-burgeri. Jalahaba oli  aika tulinen, mutta aina polton loputtua teki kuitenkin mieli haukata uudestaan. Ja polton loputtua vielä vähän ja taas ja..ja. Myös kaikki JJ:n itsevalmistamat hampparilisukkeet, kuten valkosipuliset suolakurkut, olivat maukkaita! Suosittelen JALAHABAA chilin ystäville!

Ihan kaikista paras annos on kuitenkin sama kuin viime vuonna. En kestä! Kuten viime vuonnakin, koukutuin heti alueelle saapuessani Spiraaliperunan juuressipseihin. Saakelin kalliita (noin 7 euroa aika pieni pussukka), mutta herkullisia kierresipsejä, joihin jää koukkuun. Pakko vetää aivan tolkuton määrä viikonlopun aikana. Ei hyvä! Spiraalihommia en suosittele kenellekään! Jos ottaa yhden, tuhlaa kaikki rahansa ja aikansa saadakseen lisää..

Onneksi sipsien ja muiden sapuskojen kanssa voi siirtyä sisälle Pakkahuoneelle Tulli Beerfestiin nauttimaan oluista ja panimojuhlan tunnelmasta!

Tänäkin vuonna viihdyin perinteiseen tapaan enemmän tai vähemmän koko illan Kaleva Brewingin nurkkateltassa samojen vanhojen tuttujen kanssa. Oluet sentään olivat uusia. Eilisillan lemppariksi valikoitui Kaleva Brewingin raikas ja sitrushedelmäinen Yusu-Pusu Pale Ale! Jonka lisäksi suosittelen maistamaan myös savonlinnalaisen Mustanvirran Panimon Olaf Pale Alea! Leppeää alea, sopivan kevyttä.

Joku on saattanut huomauttaa olutmakuni olevan aika litku, esimerkiksi IPA:t ei oikein lähde.. Mutta Beerfesteillä on onneksi jokaiselle loppasuulle jotakin.

Homma jatkuu tänään! Mahdollinen sade ei haittaa, sillä ruokien kanssa pääsee Klubin puolelle syömään ja myös Tulli Beerfestiin voi saapua Chilifestien annoksien kanssa. Jee jee.

Kiitos kivasta illasta Kipparin Morsian -blogin Minkalle, Sivumaku-blogin Janille, Mansen Muijien Annalle sekä kaikille festivaali- ja panimoporukoille! Chiliä ja bissee ja hyvää viikonloppua kaikille!

Lue myös:

Hampin kanssa ryyppäämässä Tulli Beerfestissä!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.