Tapettitehtaan tytöt, poika ja koira

Talon remontit ovat edistyneet, kunnes jumittuivat pullonkaulaan -tapettien valitsemiseen. Ajateltiin maltillisesti tapetoida ensin yläkerran makkareita (jotka ovat nyt tyhjillään) sekä myös entinen keittiö, nykyisin ’pukeutumishuone’ (todella fancy, love it!). Ensi vuonna katsellaan alakerran huoneiden ja keittiön tapettia. Ihana halltex-seinä ja feng shui meidän keittiössä siihen asti!

Onko hermoja raastavampaa touhua ja vaikeampia päätöksiä kuin tapettihommat? Edelliseen asuntoomme tapetit valittiin nopeasti: auto sakkopaikalle Seinäruusun eteen, minä erittäin raskaana ja kusihädän saattelemana kauppaan. Selattuani jalat ristissä pari kirjaa totesin juu tämä on hyvä. Ja se oli hyvä! Maailman ihanin tapetti (Cole & Sonin Parsley)ja mikä ihana makkari meille tulikaan.

Nyt aikaa tapettien valintaan oli enemmän, ei sakkopaikkaa, vessassa käyty ja tapetoitavia huoneita miljoona. Kaikki seinät huutavat Pihlgreniä ja Ritolaa. Kuorossa huutavat ja minä aloin huutaa valinnan vaikeuksissani. Ensin selasin netissä monia ihania vaihtoehtoja, seuraavaksi lähettelin facebookissa viestejä yhdelle Ritolan perheenjäsenistä, siinä homma sitten karkasi nopeasti lapasesta. Aloin lähetellä psykopaattisena tapettisekopäänä useampia fb-viestejä Ritolalle..: Otankin kymmenen rullaa Columbusta! ei en otakaan, mutta varaa silti..en tiedä, kuinka paljon (kyseessä oli siis tapetti, jota ei enää tehdä, rullia rajattu määrä) varaa ainakin vähän (!!?) Parin päivän päästä: moii..onko vielä Columbusta? Tässä huoneeni mitat, mutten tiedä, otanko sitä siihen huoneeseen..Viikon päästä: hei sorryyy..meikä täällä taas, oisko Columbusta..vai hei, otanko muuta kuitenkin, hei miten ois tämä..ja tää eikun varaa tai hei oota..

Tätä jatkui noin kaksi kuukautta. Lopulta pää aivan vereslihalla ja vähän ennen kuin Ritola olisi poistanut minut facebook-ystävistään sain varattua lapsuusmuistojani verestävää laivatapettia, Columbuksen laivaa, kuusi rullaa. Yksi huone päätetty!

Lähdettiin porukalla hakemaan varaamiani tapetteja Toijalan tapettitehtaalta,Pihlgren & Ritolalta, tarkoituksena valita tapetteja muihinkin huoneisiin. Mukana oli tietysti naapurin muijia, lapsia ja hattara, ei kai yksin mihinkään lähdetä vaan puolen Nekalan kanssa pakkauduttiin naapurin muijan pikkuautoon. Toijalassa homma ryöstäytyi aivan käsistä.

Selasin niin monia ihania retrokukkia, psykedeelisiä rullia ja kauniita kuvioita läpi, että kävin raskaaksi viimeisillään raskaana olevalle myyjälle ja kaikille kanssamatkustajille. Pyrähtelin tapettien välissä huutaen ihastuksesta ja jankkasin oisko tää oisko tää eikun tää vai hei tää oisko tää oisko tää..En pystynyt päätöksiin, ainoastaan ravaamiseen ja jankkaamiseen.

ritola0.jpg

ritola4.jpg

ritola6.jpg

ritola8.jpg

ritola3.jpg

ritola2.jpg

ritola.jpg

Tämä on raksahipin ehdoton keittiösuosikki ja koska minä en kykene päättämään, tilaamme sitä varmaan ensi viikolla. (vaikkei keittiö ollutkaan vielä lähitulevaisuuden suunnitelmissa) Näitä kukkia ihaillessa, pamahtaa välittömästi päässä soimaan Led Zeppelinen Heartbreaker ja alkaa tekemään vähän huumeita mieli. Täytyy laittaa vastapainoksi keittiöön modernit tasot ja valkoiset kaapit, ettei mierontie vie koko sakkia.

 

ritola5.jpg

ritola7.jpg

ritola01.jpg

Tapettituuletus! Yes, meikä osti jotain, meikä valitsi, meikä teki päätöksiä, meikä! (huomaa samalla päivän asu, housut jääneet kotiin?)

Ja sieltähän lähdettiin tasan niiden Columbuksen laiva -rullien kanssa, ei muiden. Mitään muita päätöksiä ei yli tunnin hölmöilyn tuloksena syntynyt. Raksahippi on aivan lopussa kun avaan keskustelun tapettiaiheesta eikä voi uskoa, että Toijalan retkeni tuloksena ei ollut muuta kuin Columbukset, joita olin vatvonut pari kuukautta.

Ensi viikolla saan Ritolalta näytepaloja postissa. Ehkä lähetän Ritolalle parit viestit taas facessa..

 

Share

9 kommenttia

 1. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  😀 ahhhahhhaa! Pissasin melkein housuun. Kiitos.

  PS. Otan sut mukaan kun valitsen meidän uusia tapetteja, kerta saat kuitenkin jotain alennusta (kenties siksi, että lähtisit pois?)!

 2. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Markku luki tän postauksen: ”Voi Raksahippiä (nimi muutettu).. Emmi me kyllä muutetaan sit vaan sellaseen asuntoon joka on jo remontoitu.”

  voi miten vähän se tietää..

 3. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Suosittelen! Me juotiin mun silloisen yhtiökumppanin kans pari punkkua vuonna 2009 ja valittiin firmalle nimi: Moirat The Mouse Lady Oy. 

  Siitä ei voi tulla muuta kun sairaan hyvä.

 4. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Vaikiaa vaikiaa on tuo 🙂 Ne näytepalat kyllä jeesaa hirveesti, kun näkee paikan päällä, miten sävyt sun muut menee 😉 

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Todellakin voin lähteä mukaan valkkaamaan (solkkaamaan) teille tapetteja! Taidan rampata Ritolalla tässä aika usein tulevan vuoden aikana 🙂 ja mun kanssa ei takuulla saa mitään alennusta! Voin laittaa heti fb-viestin Ritolalle, että joo kohta mun yksi ystävä ottaa myös yhteyttä..

  Ja joo, kyllähän se säälittää, mutta hippi on itseasiassa aika maltti tapetointihommissa, on kavereidenkin kämppiä tapetoinut. Mutta saattaapi olla, että laitan naapurin muijan hommiin. Se tapetoi (hipin kanssa) vanhankin kämpän makkarin aikanaan. Se jo ehdotteli, että hei pitäisikö illalla juodan käsilaukkupunkku, tapetoida ja yllättää raksahippi. (punaviini + tapetointi = ?)

  Hippi ja poika ovat metsästämässä Savossa.

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No, toivotaan, että joku auttaisi! 🙂 Ensi viikolla saan postia, sitä odotellessa!

 7. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Meidän tapetointihommat meni jotenkin näin; mentiin kaverin kanssa muissa asioissa Löytötavarataloon, bongasin limevihreetä tapettia. Taisin ottaa miehelle kuvan, kysyin onko ok ja ostin rullan. Hätäpäissäni ostin jotain mustaakin (??) tapettia, kun en osannut siinä justiin päättää, mitä sinne makkariin nyt sitte tulee.. ja kotona todettiin, että tuli liian vähän, soitetaanpa perään ja varataan toinen rulla (sitä limevihreetä). Maksoi muistaakseni 7e per rulla, oli vielä semmosta non-wovenia, ettei tarvii kun seinä pläästiä liisterillä ja tapetti päälle. Ja IKINÄ en enää tapetoi, en yhtikäs mitään!

  ..tapetoitiin makkarista yksi seinä, meinas mennä hermot 😀 (ja sitä vihreetä tapettia on vielä vaatehuoneessa melkein kokonainen rulla, mustaan ei olla edes koskettu. Taidan pistää saunanpesään, säästyy puutkin :D)

 8. Sanninen kirjoitti: Vastaa

  Moi maiju! meillä on nyt kanssa tapettien valintaa. kylläkin vain keittiön laajennetun osan yhteen seinään. nuo ratiolan ja muutkin vanhanajan tapetithan löytyy myös siitä teidän naapurista, k-raudasta. annoin jyrin eilen päättää tapetin. rupeen oleen niin kaput oman rempan suhteen että ihan sama mitä siihen seinään tulee kunhan tulee jotain!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Morjestus Sanninen! Juu, tiedän, että K-raudasta löytyy, mutta koska olin jo tilannut 6 rullaa ja halusin nähdä isommat näytepalat, menimme Toijalaan katselemaan. Ja joo, täälläkin hippi päättää varmaan nyt tuon keittiön, koska musta ei ole päätöksen tekoon..

  Voimia remonttiin!

  Tulepas pian kahville! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.