Syksyhommia ja jollotussoittari

Viikonloppuna klassikkoina puuhastelimme kaikki perus syystouhut. Poika kävi ystävänsä kanssa menestyksekkäällä sieniretkellä, jolta palasi mukanaan Muumi-ämpärillinen haaparouskuja ja lampaankääpiä. Kokkasimme supersienestäjän saaliista ihanaa sienikastiketta ja sienisalaattia. Perjantaina teimme poikien kanssa sadepäivän uimahallireissun ja huomasin pärjääväni poikien kanssa ihan ok, vaikka alkuun vähän jännitti olla allasosastolla yksin kahden uimataidottoman villikon kanssa.

Muuten vietimme päivät porukalla puistossa kumpparit jalassa lehtiä potkien ja lätäköissä loiskutellen. Pikkuveli mukavasti veteli uimahallissa oppimaansa käsipohjaa myös lähipuiston syvimmissä lätäköissä ja huusi raivoissaan, jos joku kehtasi pikku-uimaria estää. Kävimme ruokkimassa sorsia ja välillä poikkesimme sisällä vaihtamassa kuivaa päälle. Parasta oli, kun iltojen pimetessä pääsi puutarhaan ja puistoon kekkaloimaan taskulamppujen valossa jännittävälle ”yötutkimuretkelle”.

Hippi kävi monen tunnin ulkoilun jälkeen Pikkuveljen kanssa saunassa ja paistoimme pitkästä aikaa nakkeja takkatulen loimussa. Aamuisin kokkasimme herkkubrunsseja ja ruokailuhuoneen illalliset koristeltiin kukilla ja kynttilöillä. Sadetakin päällä pyöräilimme Pikkuveljen kanssa kauppaan ja minä onnistuin tekemään ihanaa kuha chavicheä, jonka reseptin sain työkaveriltani. Kerrankin onnistuin!

Saimme myös useampana päivänä ihania kyläilijöitä ja iltaisin istuskelimme kynttilöiden valossa juustoja mussuttaen ja punkkua latkien. Kökötimme kuistin portailla pilkkopimessä sadetta kuunnellen ja höpötellen.

Päivittäin olen nauttinut Hipin korjaamista levareista kuunnellen joka päivä lempivinyylejäni. Levylautasella on lähinnä pyörinyt tunnelmallista jollotusta ja viime viikolla innostuttuani tekemään oman syksyisen Spotify-soittolistan Hippi nauroi biisi biisiltä enemmän. – Siis sie teit tälläsen listan, missä kaikki biisit kuulostaa..kuulostaa, no ihan samalta, kaikki!

– No mut näitä levyjä mää oon tässä kuunnellu!

– No niin, niin. Mutta tällästä jollotusta. Nää kaikki!

– No niin, no mutta mitä pahaa siinä, jos mää tykkään kuunnella jollotusta? Pitäiskö mun laittaa tänne listalle sitte jotain muuta yhtäkkiä sekaan?

– No ei. 

– No nii!

– Kuunnellaa vaa jollotusta, se on iha hyvää!

Mielestäni laatimani jollotuslista on ihanaa musiikkia kuulaisiin syysaamuihin, kun uniset lapset hörppivät puuroa ja katselevat ikkunasta keltaisia lehtiä. Tai tunnelmallisiin iltoihin, kun kynttilät valaisevat koleaa kotia. Ihan täydellistä jollotusta!

Kuunnelkaa vaikka!

Seesteisellä jollotusmusalla on hyvä aloittaa uusi arkiviikko!

Ihanaa viikon alkua kaikille!

 

Share

4 kommenttia

 1. Noora kirjoitti: Vastaa

  Hyvät jollotukset! Pistin soimaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee! Hyvä, jos tykkäät!

 2. Riikka kirjoitti: Vastaa

  Kiitti soittarista! Just hyvä. Tee lisää!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NO innostuinkin tästä sen verran, että saatanpa tehdäkin!! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.