Suomen söpöin hotelli ja kahvila Lillan

Tampereen Viinikkaan on kesällä aukeamassa ihastuttava hotelli Lillan.

Pieni boutiquehotelli sijaitsee Viinikan kirkon vieressä vanhassa puutalossa, joka on aikaisemmin toiminut Pirkankadulla sijaitsevana tyttökouluna. Vuonna 1928 kaunis puurakennus on siirretty hirsi hirreltä Viinikkaan Kustaa Hiekan lahjoitettua rakennuksen pois uuden museonsa tieltä.

Hyvä niin! Nyt saamme ihan lähiseudullemme söpön hotellin sekä myös Lillan-kahvilan, joka on avoinna jo nyt. Viikonloppuna kävimme naapureiden kanssa Viinikan kentällä ottamassa tiukan futismatsin, jonka seurauksena naapurin muija melkein mursi nenänsä. Kiivaan pelin jälkeen suuntasimme koko sakki Lillan-kahvilaan toipumaan.

Hotellin sisäpihan viihtyisässä kahvilassa on tarjolla pientä suolaista, jätskiä, kahvia, virvokkeita sekä naapurin tyttömme leipomia raakakakkuja!

Kahvion yhteydessä toimii myös pihapuoti, jonka valikoimissa on kukkien ja ruukkujen lisäksi kaunista sisustustavaraa, puutarhatarvikkeita ja hattuja, tietysti.

Suojaisalla sisäpihalla oli mukava kahvitella omenapuden alla sekä makoilla leppoisissa aurinkotuoleissa tuulisena päivänä. Naapurin muija kehui sämpyläänsä ja myös Hipin tilaama suklaakakku suli suuhun. Santsasimme kahvia. Porukkaa aurinkoisessa kahvilassa riitti melkein ruuhkaksi asti -hyvä niin! Ihanaa, että ihmiset ovat löytäneet hiljattain avatun kahvilan.

Toivottavasti myös pian aukeava hotelli kerää paljon vierailijoita -vaikka toki toivon, että oma kansanvaelluksemme, ystävät, sukulaiset ja tutut, edelleen kuitenkin majoittuisivat yläkerran keskeneräisessä vierashuoneessamme. Voimme sitten porukalla käydä Lillanissa vaikka aamukahveella. Suosittelen kaikille muillekin!

Tervetuloa lähihoodseille mainio Lillan!

Kahvila Lillan sekä pihapuoti ovat avoinna perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18. Remontin valmistuttua kahvila ja puoti siirtyvät sisätiloihin ja ovat ympäri vuoden auki.

Share

4 kommenttia

 1. Westend Mum kirjoitti: Vastaa

  Kivaa vaihtelua ketjuhotelleille! 🙂
  http://westendmum.fi

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niin on, suosittelen poikkeamaan! 🙂

 2. Hehkuvainen kirjoitti: Vastaa

  Kahvilassa olen käynyt minäkin, ja mutakakku maistui makoisalta. Oikein viihtyisän oloinen paikka, toivottavasti sekä kahvila että hotelli menestyvät. Puitteet on ainakin komeat!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sepä se! Pitää muistaa käydä kukkaostoksilla ja kakulla, että noin ihana paikka säilyisi <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.