Serkun herkumpi koti

PC180403.JPG

Viikonlopun sukulointireissulla kyläilimme serkkuni luona, joka asuu vanhempiemme kotitalossa. Muutaman vuoden mammamme vanhassa talossa asunut pariskunta on ensin asettunut kodiksi ja asianmukaisesti tehnyt paljon hienoja remppasuunnitelmia, joita pikkuhiljaa alkavat toteuttaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ah hahaha hahahahaha.

PC180407.JPG

Typerän sanonnan keksijä ei ole tainnut paljon remppoja tehdä. Ah hahahahahahaha! Kyllä samassa veneessä olevat saavat nauraa toisilleen!

No niin. Ryhdistäydytään.  Ikävästi lipsahdin taas heti alussa väärälle raiteelle. Ennen kuin alan avautua muurarien katoamistempuista tai kaivuriägetsyn ’aikatauluista’, palataan eilisen tunnelmaan. Joka oli ihana!

PC180399.JPG

Vaikka kaikki oli vähän kesken ja tapetoidakin kuulemma pitäisi, serkkuni koti on jo nyt kaunis, hauska ja kotoisa. Aivan ihana! Jo eteisessä Poika vilisti kotoisasti sisälle, kuin ei kylässä olisi ollenkaan ja me muut seurasimme perässä. Yläkerran vanhaan tuttuun vieraskammariin, keittiön pöydän ääreen, olkkariin nojatuolille jalat ylös.
Talossa on aina vallinnut kodikas ja rauhallinen tunnelma, joka nyt on saanut hassua lisäpotkua vanhojen esineiden sekoittuessa uusien omistajiensa tavaroihin ja elämään.

PC180396.JPGVuosia paikallaan roikkunut lamppu ihmettelee vierelleen laskeutunutta Tintin kuurakettia ja vanha joulukaktus hämmästelee uutta taulua ja roller derby -kamppeita. Oli jännittävä huomata, miten tarkkoja muistijälkiä mieleen on painunut. Kuulin olkkarissa mamman vanhan kellon hiljaisen tikityksen, vaikkei kello enää ollut huoneessa. Tiesin mihin kohtaan katsahtaa keittiössä vilkaistakseni punaista kelloa, miltä eteisen ovi kuulostaa ja mikä juliste on vessan ovessa.

PC180386.JPGTiesin vieraskammarin tärkeät käytössäännöt, jotka olemme serkkuni kanssa laatineet ja kiinnittäneet oveen vuosia sitten. Meinasin hermostua ’Yksityishuoneen’ (!!) komentelun kieltävästä säännöstä, kunnes huomasin säännön numeron viisi. Pojat eivät myöskään totelleet sääntöä numero kolme. Itseasiassa sääntöjä oli lähes mahdotonta noudattaa.

PC180393.JPG

Tiesin, miltä askeleet portaissa kuulostavat ja vanhasta muistista käteni nappasi kaiteesta kiinni. Rappusten laivat vangitsivat samalla tavalla kuin lapsuudessa. Aloin jopa harkita, pitäisikö Ritolan vanhaa laivatapettia laittaa meillekin johonkin huoneeseen.

Pappa oli kuulemma hermostunut pitkien tapettivuotien kanssa ennen ylioppilasjuhlia. Nyt kun vanhoilla paperitapeteilla tapetoineena katson vinoa kattoa, nousevaa portaikkoa ja tapetin kohdistusta, ymmärrän täysin, jos on vähän meinannut palaa käämit hommassa! Voi kunpa pappa tietäisi, miten tarkasti eilenkin aivan uudet silmäparit katselivat laivoja, jotka edelleen visusti seilaavat seinällä.

PC180397.JPG
Suunnitelmien lisäksi olivat uudet asukkaat jo saaneet paljon aikaankin. Ihan parhautta oli upouusi pönttöuuni, joka hohkasi lämpöä tupaan. Pönttis odottaa vielä pintaansa väriä, jahka omistajansa päättävät värin, jonka ehkä voi miettiä vasta tapettivalintojen vahvistuttua. Kuulostaa ah niin tutulta.
Alan häiriköimään serkkuani lähettelemällä erilaisia näytepaloja Pihlgren ja Ritolan valikoimista. Heti aamulla jo ehdotin muutamaa vaihtoehtoa.
Keittiöremppamoodin jäätyä pahasti päälle lähettelin serkulleni kuvia lavuaareista ja yrittänyt painostaa pesukoneasiassa. Kerran meinasin yöllä soittaa keksineeni ratkaisun siihen lavuaariin! 
Olen raivostuttava tyyppi, joka puuttuu muiden remppoihin. Ehkä pitäisi ensin tapetoida oma hirsi silmästä ja sen jälkeen ottaa kantaa muiden hommiin vai miten se meni. Joka tapauksessa (jos ei huomioi pakkomielteistä suhtautumistani tapetteihin)serkkuni kanssa yhdessä remppasuunnittelu ja fiilistely oli mukavaa.

PC180385.JPG

Olivat suunnitelmat kuinka kesken tahansa, oli kaunis ja viihtyisä koti jo aivan valmis sellaisenaan. Asukkaidensa näköinen, täynnä vanhoja ja tulevia muistoja.

PC180401.JPG

PC180382.JPG

PC180395.JPG

PC180390.JPG

PC180400.JPG

Kiitos viikonlopun isännöinnistä ja vanhasta joulukaktuksesta. Yritän pitää sen hengissä. Varokaa vaan, tulemme pian uudestaan <3

 

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

 

 

Share

17 kommenttia

 1. Rouva Lampinen kirjoitti: Vastaa

  Näyttää ihan huvikummulta! Juuri tuolta kodin pitää näyttääkin. Rennolta, värikkäältä ja kutsuvalta. 🙂

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ooooo mikä tuo Monty Python-asia on? Juliste vai fototapetti? Mulleheti!

 3. Anjuska kirjoitti: Vastaa

  Ihana tuo rappukäytävän laivatapetti! 

 4. riepis kirjoitti: Vastaa

  Sama kyssäri täällä! Toivottavasti se on juliste, ja toivottavasti saan sellaisen jostain! 🙂

 5. Serkku kirjoitti: Vastaa

  Kyseessä on iso juliste. Löytyy helposti nettikaupoista, esim: http://www.julistepiste.fi/julisteet-netista/4491-monty-python-ministry-of-silly-walks-juliste-5050574319218.html

 6. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Oi mitä talorakkautta! <3

 7. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Ymmärrättekö miten vaarallisilla vesillä nyt seilataan?! Jos nyt kerran paljastuu, että suuri osa ihmisistä tykkää juuri tämmöisestä ihanuudesta, niin kohta jo sille omaa tyylisuuntanimeä Avotakassa väännetään ja siitä tulee niin perhanan trendikästä että pitää kohta itse alkaa shäbbitsikkeilemään… Vai voiko tähän soveltaa ”kel onni on se onnen kätkeköön” -sananpartta sittenkään lainkaan? Että jos vaan olisi rauhassa onnellinen ihmisten kodikkaista kodeista? 🙂

 8. Päälykäine! kirjoitti: Vastaa

  Asikaine! Misä oot? Mitä kuuluu? Kaikki ok?

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Serkku tuossa alempana jo vastasikin 🙂 Se on kyllä hieno!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin on! Ja se on niin painunut mieleeni lapsuudestani!

  Se on edelleen mallistoissa Tapettitehdas Pihlgren & Ritolalla.

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin näyttääkin 😉 Se on kyllä ihana koti!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tarkennuksesta…voisin itsekin harkita herra Hassu Kävelylle lahjaksi..

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niinpä <3 <3

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ahahhahahahaha! Bohemian trash -tyyliin sisustetut kodit tulevat 😀 😀

  Joo, parempi on kyllä kätkeä meidän kodin aatonaattoiset kuvat, koska niissä on onni vahvasti läsnä ;D

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaa! Kaikki erittäin ok. Pidin vähän joululomaa atk:n ulkopuolella 🙂 

  <3

 16. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Katotaan vaan, kohta on just tolla otsikolla kuule printtimedia kuumana!! Saat hätistellä sisustustoimittajia puskista. Oi ja voi 😀

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mää oon koko ajan sanonu, että ne kyttää siellä puskassa koko ajan… ;D

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.