Ruokasalin tunnelmia

Saatuamme vihdoin ruokailuhuoneesta sängyt yläkertaan, kannoimme molemmat pöytämme tilaan väliaikaiseksi asetelmaksi. Emme ole hankkineet ruokailuhuoneeseen vielä ainuttakaan huonekalua ja aijomme vielä repäistä seiniltä tapetit alas. Sitä ennen huoneesta tulee kuitenkin vielä väliaikainen keittiö keittiörempan ajaksi sekä väliaikaolkkari olohuoneen tapetoinnin helpottamiseksi. Huonetetris jatkuu, mutta toistaiseksi nautimme ruokasalin arvokkaasta meiningistä.

DSC_0393.JPG

Turkoosissa ruokasalissa on vähän vinksahtanut tunnelma. Ovenkarmi ja verhot puuttuvat. Taulut heiluvat seinillä miten sattuu ja katossa roikkuu raukka hehkulamppu johdossaan. Huone kaikuu, koska iloisia räsymattoja lukuun ottamatta salissa ei ole kangasta. Kaiku tekee ruokailuhetkistämme entistä arvokkaampia. Ojentaisitteko leipää sieltä? Kiitos rakas! Miten päivänne on sujunut? Oikein hyvin rakas, kävin flippaamassa keittiökaupassa. Jaahas sepä mielenkiintoista. Poika istuu pöydän päässä norsunluutornissaan ja hihkuu huoneen täydeltä.

DSC_0398.JPG

Koska Hippi on hoitovapaalla ja minun duunini eivät ala ennen aamukahvia, olemme syöneet ruokailusalissa aamupuuroa porukalla. Joka aamu kevään valo tuntuu kirkkaammalta. (Tai ehkä me olemme aamu aamun jälkeen mönkineet aina vain myöhemmin ruusukammaristamme.)

DSC_0381.JPG

Salissa on pidetty jo äänekkäitä illanistujaisia ja hauskoja kahvikutsuja. En ole koskaan asunut kodissa, jossa olisi ruokapöytä muualla kuin keittiössä, ellei kaksiomme avokeittiötä lasketa. Ehkä sen takia ruokailuhuone tuntuu aika fancylta. Näin niin kuin ajatuksen tasolla, toistaiseksi. (Yritän ymmärtää, jos kaikki eivät kuvaisi saliamme sanalla fancy). Hippi sanoo huonetta jo kirjastoksi, koska ruokailuryhmän lisäksi suunnitteilla on kirjahyllyt.

 

Välillä ollemme kutsuneet illallisvieraita maistamaan Hipin itsetekemää makkaraa. Joinain iltoina minä olen tehnyt ylitöitä ja istunut koneen kanssa kaikuvassa tilassa kynttilän valossa. Ruokasalissa on hyvä fiilis, siitä tulee kiva huone. Sitten joskus. Kävin jo tunnustelemassa keittiökaupassa ja reissu oli kokolailla verrattavissa tapettisekoiluihini.

Oli mulla ne mitat täällä jossain, oho se lappu unohtui kotiin ja odota mää soitan kotiin ai nyt multa loppu akku, oota mää näytän täältä koneelta kuvan mun poikaystäväs..keittiöstä…Hörhöiltyäni tunnin valitsin sadasta vaihtoehdosta koivuovet, jotka eivät olleet vain helvetin kalliit, mutta myös suunnilleen samanlaiset kuin naapurin muijalla. Psykopaattimatkija vauhdissa. Keittiösuunnittelija katsoi esittelemääni tapettivalintaa sekä päässäni olevaa jättimäistä leopardirusettia Ootko tosissas -ilme naamallaan, mutta sovimme uuden tapaamisen. Iltapäivällä Hippi kävi Nekalan kierrätyskeskuksessa tsekkaamassa vanhaa kaappia, joka maksoi kuusikymmentä euroa. Hyvää keittiöprokkista meille vaan ja onnea kaikille, jotka joutuvat osalliseksi keittiöömme muissa kuin syömäpuuhissa.

Sillä aikaa nautimme äkkiväärän ruokasalin tunnelmasta ja keittiössämme on hyvä tilaa jalkapalloilulle.

DSC_0387.JPG

DSC_0391.JPG

DSC_0392.JPG

DSC_0396.JPG

Kun paapa galla, eli barbapapa-pallo, helisyttää keittiönikkunaa, se on hyvä ylärima! Eli melkein MAALI!

Share

10 kommenttia

 1. annakarin kirjoitti: Vastaa

  Ihana huone. Mun päiväunista. Oi, jospa joskus meilläkin!

 2. iidami kirjoitti: Vastaa

  Tää on hei mun uusi suosikkiblogini!

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Oih kiitos!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Moro Iidami! IHan mahtava kuulla, jei! 🙂

 5. Aivan huippu blogi, kiitos kun jaat positiivisuutta ja rentoa otettasi meille muillekin! Niin oikean elämän tuntua, ei mitään ”Siskonpeti-ainesta”.

 6. Kahvittelija kirjoitti: Vastaa

  Tuo teidän ruokailuhuone on niin mahtava! Ja teidän talo ja touhu muutenkin 🙂

 7. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Piti sanoa samaa. Aivan törkeän hyvä meininki teillä, ja samoin sun tyylissä kirjoittaa. Että kiitos. (Ja luulen muuten että nähtiin edellisvuoden, tai siis mikä se nyt onkaan viime vuoden, siis vuoden 2012 viimeisenä päivänä, apua, uudenvuodenjuhlissa arabiassa, teidän pikkutyyppi kierähteli jos silloin aika vauhdikkaasti 🙂

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos paljon, piristääpäs taas 🙂

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos paljon!! <3

  Välillä on vähän haastavaa, mutta jatkuva kiristely ei oikein auta asiaa..

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haa, hei kiitos! Vitsit, miten kiva kuulla.

  Ja kyllä olin silloin Arabiassa ja todennäköisesti samoissa juhlissa, joista jouduin ikävästi häippäämään kesken meininkien, kun Kaarlo lähti punkkia soittamaan. Ihan hyvä, että poistuin, koska muistelen kierähdyslesotuksen lähteneen lapasesta jo alkuillasta.

  Ehkä taas törmätään siellä 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.