No se odotettu huuva

Juhuu! Kuten vuoden alussa uhosin, sain vihdoin aikaiseksi soitettua peltisepälle ja tilattua keskeneräiseen keittiöömme huuvan! Jes! Neljässä vuodessä ehti oikeastaan jo tottua kokkaamaan pilkkopimeässä muurin nurkassa, mutta ehkä odottelu oli ihan hyvästä. Huuvan lopullinen väri ratkesi nimittäin vasta noin kolmen ja puolen vuoden vaiheilun ja tiiviin mietiskelyn jälkeen. Alunperin aijotusta valkoisesta päädyttiinkin jotenkin minttuun! (Vähän sama homma, kuin keittiösuunnitelmamme, jonka piti muistaakseni olla jotenkin skandinaavinen..Hahahahahahahhahahaaahhaaaa!!)

No, nyt se huuva valmis ja seinässä ja asennettu ja toimii ja on ihana! JEE! Jotenkin viileä ja raikas minttu mätsää ihan täydellisesti retrokeittiömme iloiseen värimaailmaan ja tuo sopivasti kontrastia rosoiseen tiilimuuriin. Muutenkin jämäkkä kulmahuuva sopi kokonaisuuteen hienosti. Pistorasia on tosin vielä asentamatta (ihme kyllä neljä vuotta sitten sähköt on jopa vedetty valmiiksi huuvan kohdalle), joten ehkä hetken vielä (seuraavat neljä vuotta..) saamme tuijotella seinästä puskevaa johtokiehkuraa. No kaikki aikanaan!

Tosiaan olin saanut päähäni, että vanhahtava kulmahuuva sen olla pitää, eikä mikään muu käynyt, vaikka tekijää ei heti meinannut löytyä. Lopulta Huuvan teki Nekalan Pajan seppä, joka on mutkaton ja taitava tyyppi.

Homma hoitui oikeastaan avaimet käteen -tyyppisesti. Seppä kävi mittauskäynnillä kuuntelemassa toiveet ja suunnitelmat, jonka jälkeen lähetti piirrustukset hyväksyttäväksi. Seppä itse tilasi huuvan sisälle asennettavan liesituulettimen, omatoimisesti maalautti huuvan toiveiden mukaisesti ja saapui itse myös asentamaan koko homman paikoilleen. Todella hyvää ja ystävällistä palvelua, myös aika kärsivällistä, sillä toivoin muutaman muutoksen ensimmäisten kuvien jälkeen ja toki olin vieressä nillittämässä asennusvaiheessa.

Huuvasta tuli juuri sellainen, josta olin haaveillut! Suosittelen Nekalan Pajaa lämpimästi! Kätevä seppä tekee tilauksesta kaikenlaisia metalli- ja taontatöitä.

Huuvan sisään on asennettu moderni liesituuletin, jossa on luksuksena valot! Vihdoinkin hellojen ylle saa kunnon kokkausvalot, vaikka toki valot ikävästi heti paljastavat kaikki sotkut, jotka pimeässä eivät niin haitanneet. No sotkuista viis, on ihanaa kokata VALOISASSA!

Mintussa kulmahuuvassamme on ihana kanttaus, johon voi laittaa pannunalusia tai muita kivoja koristuksia. Kuten esimerkiksi yllätyksenä postissa saamani Granola-taulun, jonka mahtava Tiina oli meikälle taiteillut! Niin hieno!

Jes! Keittiö on taas astetta lähempänä valmista. Ja huuva on ihana! Jes! Hurrr hurr!

Lisää kuvia keittiöstä:

No se keittiö!

Huuvahaaveita

Terveisiä perseestä!

Share

8 kommenttia

 1. Raili Tynkkynen kirjoitti: Vastaa

  Hieno huuva!
  Oikea värivalinta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos!! 🙂 mustakin meni ihan nappiin tämä!

 2. Eepu kirjoitti: Vastaa

  Hieno. Juuri samankaltaisesta haaveillut. Pakko kysyä, että mitä kustansi?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, niin on!

   Huuva maksoi 700 euroa (sisältää kaikki työt, matskut, maalautukset, asennukset yms. HINTA EI SISÄLLÄ sisälle asennettua liesituuletinta)

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Aivan järkyttävän hyvä tuli! Hyvää kannattaa odottaa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Eikö tullut!! Ollaan kyllä tykätty! 🙂

 4. Saara kirjoitti: Vastaa

  Tuli hieno. Rohkea värin valinta kannatti! Ja onhan keittiönne toki skandinaavinen – värikkään persoonallinen sellainen 😁

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitti!
   Ja juu, ja eka ajattelin, että tulipas nyt repäistyä värin kanssa, mutta oikeestaan huuva maastoutuu tänne ihan hyvin ja on jollain tapaa raikas! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.