No se keittiö!

P8080054.JPG

Keittiöstämme tulee tasaisesti tiedusteluja, joten nyt TAAS vihdoin (muka-)valmiista keittiöstämme vähän fiilistelyä!

Viime vuonna mainitsin avauduin aivan helvetisti ja moneen otteeseen keittiöremontistamme, joten olen nyt hetken ollut asiasta hiljaa, mitä nyt kyllästymiseen asti jatkuvasti jankkaan ihanaa ihanaa ihanaa ihanaa ihanaa psykedeelistä kukkakukkakukkakukkakeittiötämme, jota rakastan jokaisen yhteisen leipomishetken ja makaroonilaatikon jälkeen enemmän. Love it! Love it!

Aika on kullannut muistoja jopa niin rankasti, että pari viikkoa sitten muistelin keittiöremppaa aloittavalle ystävälleni onnellisena kesää, jolloin me Hipin kanssa remppasimme tuon keittiön. Joo, ite me tehtiin ja vähän siinä oli kaikkia vaiheita, mutta hyvin se meni…sitten lopulta..niin. Ei siinä lopulta mitään hirveitä ongelmia ollut..Ööh, niin missäs me syötiin sillon? Syötiinkö me sillon? Ai niin naapurit teki ruoat..mutta hyvin se meni..välillä kyllä piti ottaa muutama kalja..sillon ku löyty se voimavirta sieltä seinästä….ja..ja..mites se nyt..

HAHAHAHAHAHA. Muutaman kalja (aivan kännissä maalasin yöllä katon). HAHAHAHA. Hyvin se keittiöremontti meni ( jos ei sitä remonttia lasketa!). 

Kullitettuna olen johonkin traumakomeroon sullonut remonttimuistomme. (Piharemontille tein sydämeeni erillisen komeron, kerron siitä vielä jonain päivänä (kaunistellun version), kun makaamme naapurin muijan kanssa mohitot kädessä aurinkotuoleilla täydellisellä liuskekivetyksellämme ihailemassa sinne tänne ikean kasseissa raahattuja pionejamme.)

Jep. Melkein olin jo unohtanut

Sen juhannuksen.

Kun Hippi kaivoi seinän sisältä hormin esiin _piikkauskoneella_ ja oman fiilikseni asiasta.

Hipin homobileet.

Tai puuhellan muurarin katoamistemput. 

Ja aika monet muutkin vaihevaihevaiheet.. Parempi olla avaamatta komeroa sen enempää, muuten emme ikinä pääse suunnittelemaani aiheeseen valmis keittiö, vaan uimme seinänlevytys- katonmaalaus-muurinlakkaus-tasonvahaus-liisteri-moskassa kahdentoista sekopäisen sivun verran.

Ni. Asiaan.

P4060076.JPG

Suunnitelmissa oli skandinaavinen vaalea keittiö, mutta homma lipesi vähän(…) lapasesta siinä heti Viinikan liikenneympyrän jälkeen. Hipin valittua tapetiksi Pihlgren ja Ritolan Kukkaiskansan sain unohtaa valkoiset kalusteet ja löydettyämme ysärilasikuitutapetin takaa punaisen tiilimuurin, unohdimme suunnitelmani koko seinän valkoisesta kaakeloinnista ja aloimme mietiskellä puuhellaa. Kelkka ei siinä vaiheessa enää ollut käännettävissä sen kiihdyttäessä kohti psykedeelisempiä vuosilukuja. Kovaa vauhtia suhahdimme tanskalaisten sävyjen ja modernien pintojen ohi. 

Keittiön koivuviiluiset kalusteet tilasimme savonlinnailaiselta Mittakeittiöltä, joka myös piirsi ja suunnitteli keittiön kalusteet kanssamme. Savonlinnan lisäksi Mittakeittiö tekee keittiöitä ainakin myös Pirkanmaan alueella ja pääkaupunkiseudulla. Suosittelen yritystä lämpimästi! Ystävällisen palvelun ja hyvien keittiöiden lisäksi ovat erittäin kärsivällisiä, vaikka asiakkaana olisi sekopäähullu, jonka mieli ja tiskialtaan koko muuttuvat öin ja päivisin. (Mittakeittiöltä tilasimme myös kodinhoitokaapistot, joten jatkoin heidän pommittamistaan keittiöurakan jälkeenkin..)

Ja mainittakoon vielä, että Mittakeittiöt tekee myös liukuovikaapistoja. Ja vaikkei oikein olisi minkäänlaisten kaappien tarpeessa tai ei haluaisi edes remontoida keittiötään, suosittelen Karvisen veljeksiä lämpimästi. Kaikki onnistuu. Jopa skeittilaudat.

P7180003.JPG

Loputon jumppa keittiön piirtämisessä oli seinä, jolle oli mahduttava puuhella, hella, uuni, allas ja tiskikone. Altaan koko vaihteli piirrustuksissa edes takaisin ja lopulta meinasimme siirtää ruokailuhuoneen oviaukkoa. Puuhellan koon arvoitus piti projektia jännityksessä, mutta vihdoin löydettyämme netistä  täydellisesti mittoihin niin syvyys- kuin leveyssuunnassa sopivan vanhan Harvian, loksahti kaikki kohdilleen ja sain jopa haluamani ison altaan!

Tiskipöydän seinälle löysimme vanhan vihreän levyn purkaessamme yläkerrasta vanhan keittiön. Levy jäi sattumalta pyörimään kellariimme, josta bongasin sen saunareissullamme juuri tuumaillessamme sopivaa välitilan laatoitusta tai muuta kivaa ratkaisua. Toisella puolella koivutason ja yläkaappien välillä on tapetti, jonka päällä on lasi. Lasilla on peitetty myös hellojen lähellä oleva tapetoitu seinä.

P7180002.JPG

Vaikka aika nopsaan luovuin avohyllyhaihatuksistani, sain kuitenkin haluamani kahvihyllyn tiskikaapin viereen, kun Hippi oli ensin tuunannut string-hyllyn aivan perseelleen. Vuoden haaveilun jälkeen tilasin palkkioksi keittiöprokkiksesta Artekin kultaisen lampun tiskipöydän yläpuolelle ja viime jouluna saimme vielä toisen joululahjaksi ruokapöytäämme valaisemaan.

Kuivauskaappi oli kipupiste, sillä olisin halunnut jättää toisen seinän kaapittomaksi. Lopulta myönsin kuivauskaapin kätevyyden joka päiväisessä läträämisessämme ja arvoin yksiovisen palikan ja kahden aukeavan oven väliltä. Päädyin pelkistettyyn palikkaan ja olen ollut ratkaisuun tyytyväinen. Odotan tiilimuuriin kiinnitettävän valkoisen huuvan viimeistelevän toisen seinän ilmeen yhtenäisemmäksi.

P7180001.JPG

DSC_0706.JPG

Keittiön vanha lattia oli likaisen värinen muovimatto, jonka alta ei löytynyt toivomaamme lautalattiaa, joka kaikissa muissa huoneissamme on. Koska emme halunneet tehdä koolauksia ja lattia oli muuten kuin pintamateriaaliltaan ihan ok, päädyimme kaiken vaiheilun jälkeen laittamaan keittiöön lankkuparketin, joka oli alunperin tarkoitus maalata muiden lattioidemme kanssa samanväriseksi. Hipin ja appiukon saatua parketin valmiiksi, mietimme heti, ettei kaunista vaaleaa lattiaa oikein raaski maalata.

P7180006.JPG

Niin. Seuraavaksi asialistalla on ’vanhanajan’ huuvan teettäminen -ollut jo pidemmän aikaa. Haluaisin nurkkaan valkoisen peltihuuvan, joka peittää molemmat hellaset alleen, mutta jättäisi tarpeeksi Hipin piikkaaman ajan patinoiman tiilimuurin rosoa esille. Huuvan sisälle tulee leveä liesituuletin ja kunnon työvalo. Muurissa huuvaa varten olevasta hormiaukosta holottaa nyt kylmää ilmaa kämppään niin kauan, kun en saa mitään aikaiseksi.

Aina välillä muistan soittaa asiasta johonkin, mutten vielä ole saanut toimeen tarttuvaa peltiseppää kiinni. Hämärästi muistan yhden peltisepän jo poikenneen kahvilla mittailemassa vinoja seiniä, muttei mitään käsitystä enää tyypin nimestä tai numerosta tai millä konstilla hänet tänne aikanaan huijasin vai oliko se edes seppä. Poiketessani kerran tuntemattomilla ihmisillä ostamassa muutaman tori.fistä löytämäni hyllylevyn, tungin itseni ahdistavana psykopaattina ovesta sisälle nähtyäni kyseisen talon keittiössä kauniin valkoisen käsintehdyn huuvan ja sain muistaakseni jonkun numeronkin asukkaalta. (En ole vielä soittanut numeroon, pitäisi tsekata, onko minulle touhuni perusteella lykätty psykiatrin vai peltisepän yhteystiedot.)

Mieletön sisustuksen ja rakkauden ilotulituskeittiö! Kyllä kelpaa kokkailla ja kahvitella. Paukutella henkseleitä hiano tuli ku itte tein. Istua kukkaloiston keskellä punaisen pöydän ääreen nautiskelemaan ja huutaa perheelleen varokaa sitä tapettia ei saa heittää mustikkaa, nyssi jumalauta tänne se lusikka! 

 

Oli vaikea saada kunniaa tekeviä kuvia, koska kukkaköökissä on aina touhut ja kokkaukset kesken, pöydän ympärillä porukkaa ja omenan kuoria lattialla. Mutta love it!

Moro!

Ennen-kuva keittiöstä täällä.

Share

32 kommenttia

 1. Rouva Lampinen kirjoitti: Vastaa

  Jos kyllästytte kotiinne, myykää se meille! Niin nätti ja kiva. 

 2. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Paras keittiö onkin se, missä on aina touhut ja kokkaukset kesken! 🙂 

 3. jennajohannasi kirjoitti: Vastaa

  Hehee, noi Ritolan tapetit on kyllä mainio valinta köökkiin 😀 Itse tajusin siinä kohtaa kun Kukot kipitteli jo seinällä, että keittiössä olisi voinut olla joku vähemmänkin arka valinta kohdallaan, kuin yliherkkä paperitapetti.. Mutta niin kauniita, aijjettä <3

  Ja voi puuhella, toivon niin paljon, että meillekin vielä saadaan sellainen!

 4. mystery kirjoitti: Vastaa

  Ooooohh. Tuo tiiliseinä on KAUNIS, kaunis kaunis! Ihanan isoa ja vinoa tiiltä!

 5. hannavee- kirjoitti: Vastaa

  Kahvila Epilän kanssa samalla tontilla taitaa olla peltiseppä?

 6. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  …ja, pisteenä iin päälle tuo huippu keittiön lamppu ♡

  Oon kyllä alusta asti ihastellut tuota tapettia ja koko remppaa. 

  (Asiasta sadanteen; mun o iha pakko avautuu mun nuoruuden lempinimestä, jonka serkut mulle anto. Arvaappa vaan oliko sama ku Hipillä :D)

 7. maake kirjoitti: Vastaa

  Ihana keittiö!! Harvoin kommentoin blogeihin mutta noi kaapit, toi tapetti, teidän koko perhe. TäÄ bLoGiiiiiiiiiiiiiiii aijaijai

 8. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tuo keittiö on niin ihku, varsinkin kun vilkaisee vielä vanhaa keittiötä :-D. Laitoin Mittakeittiön kalenteriin ylös, on niin hienot kaapit. Josko joskus ”pääsisi” itsekin keittiörempan pariin. Meillä vielä tällä hetkellä (ja varmaan myös seuraavat 10 vuotta) ysäri-puustellia. Saa nähdä pysyykö muistiinpano tallessa :-).

 9. RdS kirjoitti: Vastaa

  Mää veikkaan, että meillä on samanlainen kahvipurkki kuin teillä! Tai ainaki aika lähellä. Mutta tuo kukkatapettikoivuviiluyhdistelmä on edelleen aika hämmentävä spektaakkeli, siinä on niin jumalaton kontrasti.

 10. jhhh kirjoitti: Vastaa

  Me loves it too! Mulleki! Ei varmaa tota vuokranantajaa haittais, jos me vähän tuunattais…

 11. Torey kirjoitti: Vastaa

  (En ole vielä soittanut numeroon, pitäisi tsekata, onko minulle touhuni perusteella lykätty psykiatrin vai peltisepän yhteystiedot.)

   

  Voi apua sun kanssas! 😀 Kyllä keittiö vaan on ihana kun siitä saa oman näköisen!

 12. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Jos kahvila Epilän tontilta ei löydy, ja karmea hätä tulee, niin mä tunnen ihmisiä jotka tuntee aika huisin hyvän peltisepän, joka teki meille tyylinmukasen ilmastointipiipun semmosen mustan muovikammotuksen sijaan. Sijaitsee tosin teiltä sen 117km poispäin, mutta.

  Kyllä mulla melkein on ikävä niitä keskeneräisen keittiörempan aikasia postauksia… Mutta selviän, kun lopputulos ja elämä siinä on kuitenkin niin mainiot 🙂

  PS. Soitin Mä vihaan mun bändikavereita -kappaletta Nyrkkitappelu-yhtyeeltä eilen sanakoetaustamusiikkina nuorisolle, joka hyräili tarttuvia säkeitä vielä tänäänkin. Tykkäsivät. Terveisiä vaan.

 13. Lorna29 kirjoitti: Vastaa

  Ah luen tälläsia blogi postauksia kateudesta vihreänä. Ja ei en siksi että oisin kateellinen kenenkään keittiöistä tai kodeista! Vaan kadehdin tuota taitoa ja halua sisustaa ja metsästää netistä just sitä täydellistä juttua omaan kotiin. Haluan haluta rempata ja sisutaa kotini.

  Mutta ei. No ehkä se joku päivä sieltää putkahtaa. Vähän niinkuin se kuuluisa kello alkaa tikittää tietyssä iässä. Sillä välin äitiltä saa vinkkejä.

 14. Tuulentupa kirjoitti: Vastaa

  Hieno on keittiö! Erityisesti tuo vihreä taustalevy, mahtava löytö! Kaikki jotenkin sopii niin hyvin yksiin. Hyvin olette onnistuneet.
  Oli pakko käydä lukemassa teidän kadonneen muurarin tarina. Melkein jo ajattelin, että teillä on ollut sama ”uunirestauroija” kuin meillä puuhellan ja pönttöuunien kanssa. Kahden viikon katoaminen ei ole kuule vielä mitään tämän meidän hiipparin vaiheisiin verrattuna (https://tuulentupa.wordpress.com/2013/02/26/voi-yhden-kerran/).
  Kahvila Epilän tontilta (niinkuin joku muukin kommentoija näyttää maininneen) muuten löytyi meille huuvan tekijä. Kunnon kuvaa siitä ei taida minulla ollakaan, mutta osittain näkyvissä: https://tuulentupa.wordpress.com/2014/12/06/haivahdys-syksya/

 15. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Voisinkohan mä hurauttaa noilta meille uuden keittiön? Tai edes tuon vanhan ja kamalan pintaremontin.. Mä niin teen sen. Sanon miehelle et Asikainen pakotti. 🙂

 16. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Huuvat on hitaita, meilläkin meni melkein kolme vuotta puuhellan tulon jälkeen. Lopulta piirsin sen itse ja työttömien paja naputteli kokoon. Hiukka haastavaa oli saada sitä kahdestaan paikoilleen, mutta onneksi ei ole ainoa vino juttu tässä talossa. Ite teen, ite kattelen. 🙂

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on kyllä ihan totta! Tai ehkä vielä parempi on se, jossa on syöminen kesken 😀

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  JOo, nuo on kaikki niin kauniita! 🙂 Nyt pitäisi valita kodinhoitotilaan (välikköön) tapetti, eikä voi harkita muuta ku Ritolaa 🙂

  Toivottavasti saatte puuhellan! En kyllä suosittele mitään niitä välivaiheita sen hormin ja kaiken säätämisessä, mutta ihana se sitten on 🙂

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on ihana! TOdella rosoinen, mutta ihana <3

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tää pitää nyt selvittää, miksi en tiedä kahvila Epilää. Katson guuglesta. Kiitos!

 21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentista! Nuo lamput on mustakin ihanat!!

  PS. Mainio lempinimi <3

  ..Mutta ei Hippiä oikeesti sanota Hipiksi. Mää vaan täällä atk:ssa 😉

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihana kommentti, kiitos tästä 🙂 Ilahuttaa!

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Toivottavasti pysyy! Suosittelen kyllä lämpimästi!! <3

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Äläpäs nipota siellä siitä kontrastista!

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hihii..Ei ketään voi tuollainen kukallinen tapetti haitata! Päinvastoin!!

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Pistänpäs tämä muistiin!! (joka on kyllä ihan silkkipaperia tällä hetkellä)

  Ja remppapostaavia kaipaaville, lisää on kyllä tulossa, jahka edetään remontissa tuonne kellariin..

  PS. Ihan mahtavaa!! 😀

 27. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentistasi 🙂

  Haha! Ehkä se sieltä putkahtaa ja kukin tyylillään. Eihän kaikkien ole pakko surffailla torissa etsimässä täydellistä seinäkelloa, pääasia, että viihtyy kotonaan 🙂 Ja tosiaan, onneksi joltain saa aina vinkkejä, jos haluaa haluaa.

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! 😀

  Ja kiitos muuraritarinasta myös! Ah hah haha hahahaa! (ANTEEKSI!) aha hahaah haa! Teillä oli vielä vähän kerkeäväisempi kaveri siellä! Apuaah! Meidän tyyppi teki kyllä siistiä jälkeä, kun saapui, eikä sotkenut tai sekoillut. Mutta onpa teillä kaunis tuo hella, ihana!

  Täytyy tosiaan tsekata tuo Epilä-homma. Onko teillä tuolla huuvan alla liesituuletin tai valo tms?

 29. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Todellakin teet! Hyvä idea! 🙂

 30. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  En lähde täältä kirveelläkään 😀

 31. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ok, hyvä tietää, ei tässä nimittäin sitten mikään kiire vielä ole 😀 Vasta puoltoista vuotta menny!

  En oo vielä alkanu ite piirtään. Haluaisin liesituulettimen istuvan sinne täydellisesti ja että, joka kiinnittäisi sen asian mukaisesti kunnolla muuriin kiinni, oikealle korkeudelle jne jne…aargh. Miksi se on niin monimutkaista muka..

 32. Tuulentupa kirjoitti: Vastaa

  Meillä ei ole siellä alla mitään, muuta kuin normi luukku hormiin. Hyvin sinne varmaan saisi valon tai liesituulettimen jos haluaisi. Meillä on liesi puuhellaa vastapäätä, joten siellä sitten tuuletinkin. Valona lyhty ja kynttilä tarvittaessa.
  Unohdin mainita, että huuva tosiaan teetettiin, mutta maalattiin itse. Onnistui ihan hyvin, muistaakseni isäntä spreijasi sen mattamustalla maalilla.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.