No se boheemi tantraseksimatto

Kerroinkin keväällä olkkarimme uudesta lumoavan sinisestä Sukhimatosta, jonka valitsimme koodisanoilla boheemi tantraseksimatto. Jep. Syvänsininen vintage-henkinen matto on osoittautunut nappivalinnaksi niin väriltään kuin muutenkin. Sininen rauhoittaa värikästä huonetta ja korostaa petroolin sinisävyjä.

Perinteikkääseen paimentolaistyyliin sidottu matto on puoliksi vuohenkarvaa ja puoliksi puuvillaa. Matto hylkii läikkyvää likaa, eikä sinisessä pinnassa näy ihme kyllä vieläkään yhtäkään elämän jälkeä, vaikka eteerinen kaunokainen on maannut olkkarissamme autoleikkien alustana jo hyvän tovin.

Sukhimattojen menneiden aikojen mystiikkaa henkivät Kelim-tilkkumatot valmistetaan kymmeniä vuosia vanhoista matoista.

Ainutlaatuiset tilkkumatot valmistetaan vanhoista neutraalin värisistä Medine-matoista, jotka pestään, kuivataan ja värjätään asiakkaan toiveiden mukaan. Kaikki käsityöläisten valitsemat tilkut ommellaan käsin yhteen, jonka jälkeen mattoon ommellaan vahvistusreunus sekä tukeva puuvillapohja.

Sukhimattojen tilkkumatot valmistetaan ja värjätään tilausten mukaan ja halutessaan asiakkaat voivat myös itse suunnitella mieleisensä maton valitsemalla koon, mallin ja tilkkujen värit. Sukhilta saa tilattua juuri sellaisen maton, joka sattuu mieleen juolahtamaan ja kenenkin tapetteihin ja verhoihin parhaiten mätsäämään.

Eettisesti mattoja tuottava Sukhimatot työskentelee suoraan mattoja valmistavien käsityöläisten kanssa, eikä yrityksellä ole varastoja tai myymälöitä. Sukhi takaa käsityöläisilleen hyvän palkan sekä kunnolliset työolosuhteet. Yrityksen perustajan tarkoitus on myös voimauttaa ja työllistää naisia. Esimerkiksi Marokon maaseudulla naisten työnteko ei ole ollut ihan yksinkertaista.

Tilatessaan käsityönä valmistetun Sukhi-maton voi olla varma, että matto tulee suoraan sen tehneeltä käsityöläiseltä, joka on saanut taidokkaasta ja huolellisesta työstään reilun palkan.

Lumoavaa ja reilua siis!

Työkaverini tilasi Sukhilta juuri katalan sisältömarkkinointini uhrina superihanan Beni Ourain -maton, jota on kyllä jo onnellisena hehkuttanut moneen kertaan. Myös yläkertamme lastenhuoneen täysin kreisi huopamatto on Sukhilta ja huoneen asukkaat ovat olleet ihastuneen tyytyväisiä värikkääseen pehmomattoon, jolla on mukava loikoilla.

Että sellasta. Lumoavaa tiistaita kaikille!

 

*Olohuoneen sininen Kelim-matto saatu blogin kautta Sukhilta

Kuvat: Sukhimatot

Lue myös:
Olkkari ennen ja jälkeen

Lastenhuone

Kuvia uudesta sohvasta – Hakolan Lazy Leather

 

Share

4 kommenttia

 1. Tämä kyllä sopii niin hyvin teidän olohuoneeseen. Ei sen puoleen, kyllä mä sinne näkisin myös vaaleanpunaisen, keltaisen tai harmaankin vintagematon! 😉

 2. Puumis kirjoitti: Vastaa

  Jumaleissön! Mää oon menossa just tuonne seudulle Marokkoon ens viikolla! Taitaa tulla mattokauppoja!

 3. M kirjoitti: Vastaa

  Upea matto! Näihin taitaa tulla tullimaksu vielä päälle tilatessa?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se on ihana!
   Sukhin turkkilaisiin (joka tämä meidänkin matto on) tulee tullimaksu, mutta Sukhi hyvittää sen asiakkaalle 100%:sti takaisin, samana arkipäivänä, kun kuitin maksamastaan tullimaksusta skannaa (tai vaikka valokuvaa) ja laittaa Sukhille vaikka meilillä. Sukhin turkkilaiset matot tulevat suoraan mattopajalta ja Sukhi ei saa maksaa niitä, sillä UPS, joka tullit perii on ikäänkuin asiakkaaseen suhteessa. Ovat myös huomanneet, ettei tulleja myöskään ihan aina tule, se riippuu vähän tullaajan päivästä, on todettu. Sukhin asiakaspalvelu toimii suomeksi ja sieltä kertovat mielellään tarkempia ohjeistuksia, jos tulee vaikka tähän liittyen jotain mieleen 🙂

   Kaikki muut Sukhin matot tulevat Amsterdamin kautta ja niissä Sukhi hoitaa tullimaksut siellä suoraan, joten niissä ei siksi ole asiakkaalle tullimaksua.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.