No se blogimiitti – #visitnekala

Nyssi! Kuten jo mainitsinkin, järjestin viime viikonloppuna pienimuotoisen ja sopivasti pieruperseisen Tampere-blogimiitin ihanille blogikollegoilleni! Railakas viikonloppu onnistui yli odotusten, vaikka suunnittelemani Katiska-Tappi-Railo -baarikierros jäikin tekemättä (jumituttuamme vähän liian pitkäksi aikaa punaviinin ääreen), emmekä mahtuneet Tampereen parhaaseen bluesbaariin, Gobi Desert Canoe Clubille sisälle..

Mutta muuten meillä oli melko täydellistä.

Täydellisen tapaamisestamme teki porukkamme, joka oli paras ja mahtava lukuunottamatta paria bloggaajaa, jotka valittivat Nekalassa olleen vähän kylmä!? Kutsuvieraslistallani olivat siis hesalaiset Lähiömutsi-Hanne ja Valeäiti sekä Turun kuningattaruudesta ja Mamma rimpuilee -blogista tuttu Laura.

Nekalan harppu otti mainion ryhmän vastaan tilaisuutta varten säveltämällään tervetuliaisharppusoololla sekä pussikaljalla! Tervetuliasdrinkkinä aseman tavarasäilytyslokeroiden välissä toimi Kaleva Brewingin panemat TAM- ja PERE-oluet.

Drinksujen jälkeen pyysin vieraitani allekirjoittamaan vastuuvapauslomakkeen, jonka avulla irtisanouduin kaikista pierupersereissun aiheuttamista vahingoista. Samalla poikkesimme päästelemässä höyryjä Tampereelle hiljattain avatussa Vihahuoneessa, jossa en ole koskaan itsekään käynyt.

Vihahuoneessa saa siis vasaroida ja heitellä kaatistavaraa (tai paikalle voi saapua myös omien raivokamojen kanssa. Itseäni jäi vähän harmittamaan, ettei tullut esimerkiksi kehystettyä Törhöstä tai muuta omaa rage-elementtiä mukaan, sillä en tiennyt vaihtoehdosta tuoda omia kamoja. Ensi kerralla sitten laatikko mukana..!).

Vihahuoneen jälkeen ohjelma muuttui ystävällisemmäksi. Käppäilimme kirpeässä pakkassäässä ystävämyynteihin Uhanan liikkeeseen, joka on lempparipuotejani Tampereella. Mahtava tamperelainen vaatemerkki, joka tunnetaan muun muassa kauniista pisarakorviksista sekä mageista vaatemallistoista.

Ghettokultaharakkana aloin heti hapuilla Uhanan Miran kaulasta bongaamaani täydellistä girl power-korua, jonka harmikseni sain kuulla tulevan kauppoihin vasta naistenpäivänä! En millään jaksaisi odottaa viikkoa, mutta eipä ole vaihtoehtoja. HA!

Shoppailujen jälkeen ohjelmassa oli muun muassa lounasta ja yleistä kikkailua sekä visiitti salakapakka Tiimaan kahville ja punssille. Tampereen salaisessa helmessä, drinkkibaari Tiimassa, on kuvaaminen ja somettelu kielletty, jonka lisäksi tunnelmallisessa salakapakassa on jokainen kello pysähtynyt. Ja niin pysähtyi myös meidän aikataulu ja kiire tupsahdettuamme Tiiman salaisesta ovesta sisälle.

Ehkäpä sometuskielto poisti kaiken tekemisen paineen, viihdyimme lopulta jumittamassa Tiimassa sen verran pitkään, että museokeskus Vapriikki, jonne olimme punssille poikettuamme matkalla, ehti mennä jo kiinni.

Aikareijästä putkahduttuamme siirryimme suoraan blinikaudelle! Vedimme blinit ja raikkaat rieslingit Dabbalissa, josta naapurin muija oli varannut meille pöydän. Illallisen jälkeen siirryimme jälkkäreille Nekalaan, jossa oli tietysti bloggaajavieraille Tampereen ainoa oikea luksusmajoitus.

Joka piti tosin ensin lämmittää! Luovuin alkuperäissuunnitelmastani laittaa blogimuijat pakkaseen halonhakemis- tai tulentekohommiin ja pistin itse takat pöhisemään. Ehkäpä pakkasen viilentämässä (heidän mielestään) puutalossa, koneelta musansoittamiskiellossa, puskan läpi paukahtaneessa naapurin muijassa ja hyvässä punaviinissä oli kyläilijöille Nekalan eksotiikkaa ihan riittävästi.

Pssst..Ny tuota NÄÄS-paitaa on myynnissä Grillin Shopissa (ei toimituskuluja..)

Ainakin he tuntuivat viihtyvän tai ehkä Nekalassakin oli aika pysähtynyt, sillä jumituimme luksussviittiimme juustojen ääreen sen verran pitkäksi aikaa, että väliin jäivät Nekalan baarikierros sekä Tytötkin panee -panimon mäskiäiset ja bluesbaarikin oli jo täynnä.

Mutta kyllä me onneksi johonkin vielä mahduimme.

Lopulta jopa Dorikseen, jonka jonosta pääsimme sisälle Lauran ovelalla Berliini-taktiikalla, jota en vieläkään ihan tajunnut (ja jota varmaan kuumeisesti yritän muistella ensi kerralla jäätyessäni pakkasessa Dorkalan kynnyksellä). Doris ei koskaan petä ja koko yö meni menneisyyden hitti kerrallaan tahmealla tanssilattialla.

Seuraavana aamuna alakertaan hiippaili melko kalpeeta sakkia, joilla oli kuulemma ollut yölläkin kylmä!? Kippistelimme appelsiinimehulla ja tarjolla oli #visitnekala-vierailun luksuspakettiin sisältyvä aamiainen. Maitoa riitti halukkaiden kahveihin juuri ja juuri.

Ja voi nyyh! Pulputtavien kyläilijöiden lähdettyä sydämeni täytti surumielinen hiljaisuus ja tyhjyys, joka helpotti vasta illalla naapurin muijan soitettua mukaansa Wanhan Tapin sunnuntaiseen neulekerhoon.

Olenpas saanut atk:sta huippuja tyyppejä elämääni, ihan mahtavia muijia, joiden kanssa voi unohtua salakapakkaan vaihtamaan aihetta töistä parisuhteeseen ja vessareissusta rintsikoihin. Ehkäpä Nekalan talvivisiitistä pitäisi tehdä joka vuotinen perinne. Manse Ö ö ö! Manse ö ö ö!

Suosittelen muillekin kalentereiden ja kavereiden esiin kaivamista ja oman talvimiitin järkkäämistä. Ohjelmaksi ei lopulta tarvitse kuin kivan kirppiksen tai museon, jonne ei kerkeä!  Melodican tai munniharpun kanssa porukkaa asemalle vastaan, kaikille ryhmäpinssi rintaan ja se on siinä, sano Tsaikovski!

Lue myös Lähiö-Hannen raportti reissusta täällä. Tuhat kiitosta ihanille Tampere-vierailijoilleni ja kuvista (ylhäältä laskettuna kuvat 3 ,4 ,5 ,6 ,9 ,12) kiitos: Lähiömutsi / Hanne Valtari

Vihahuonevierailu, Dabbalin blinit, Kaleva Brewingit kaljat, Uhanan pinssit saatu. Punaviinit ja skumpat sponssasi Juomavinkki. KIITOS!

Share

6 kommenttia

 1. Valeäiti kirjoitti: Vastaa

  Mulla olis vähän kylmä. Ei mitään villasukkia löytyisi?

  (k i i t o s )

  <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Aina löytyy kaikkea <3

 2. MINÄ en valittanut yöllä kylmyydestä. Nukuin kahdet villasukat jalassa, villapaita päällä, täkin ja kahden villaviltin alla. IHAN OLI LÄMMIN.

  Kiitos sinä ihana, oli kyllä niin parhausviikonloppu, että olen sitä tässä joka päivä välillä unohtunut hymyillen muistelemaan.

  ATK <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tuo sun nukkumisvarustus oli täyttä liioittelua, sun huoneessa sentään oli lämmin takka, jonka vieressä nukuit 😀 😀

   Tervetuloa uudestaan <3

 3. Elina kirjoitti: Vastaa

  Mikä on Berliini-taktiikka?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No se ei ihan auennut mulle, mutta jotenkin Laura alkoi kertoa jostain Berliinin tylytys yökerhosta, johon ei kukaan koskaan pääse, paitsi HÄN ja sitten se portsarikin oli päässyt sinne, niin sitten ne oli siinä bondas siitä hommasta 😀 Mää en ihan tiedä, miten se meni, mutta meinasin ehkä pilata sen tilanteen…Kai!? Että tämmönen taktiikka!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.