No näytäs, miten sää sellasen videon hoidat!

Haha! Viime kertainen lyhytelokuvaenskarini oli hullu hitti ja nyt pukkaa uutta spektaakkelia. Viime vuonna Hippi kertoi aikeistaan toteuttaa maailman hienoin video, joka sijoittuu sellaseen uskomattomaan robotti-dystopiaan, jossa on semmosia psykedeelisiä efektejä, trikkejä ja actionia ja jahtaamista ja..

Myönnän hetken epäilleeni kunnianhimoisia musavideosuunnitelmia, mutta olen reilussa kymmenessä vuodessa Hippi Productionin suoritusten kohdalla syönyt epäilykseni ja vähättelyni niin monta kertaa, että kerrankin pidin pääni kiinni, vaikkakin vähän nauraen kaivoin popparit esiin. No näytäs mulle, miten sää sellasen videon hoidat!

Ihan ensimmäiseksi Hippi leipoi suklaakakun ja vietimme äitienpäivää poikkeuksellisesti lauantaina, sillä robotti-dystopia-kuvaukset kestäisivät kuulemma koko äitienpäivän. Yllättävää.

Seuraavaksi Hippi kertoi soittavansa parhaalle tuntemalleen ohjaajalle. Hetken jo odotin puhelimeni soivan, mutta suureksi pettymyksekseni  selvisi, etten kyseessä ollutkaan MINÄ. Puhelin pirisi taskussa jossain Taideteollisen korkeakoulun käytävillä ja sitä kaivoivat esiin taitavat kädet, joissa on syntynyt valloittavia maailmoja.

Ja niin Hipin luotto-ohjaaja saapui Nekalaan..

..ja kaksikko alkoi heti piirtämään ja rakentelemaan robotteja seuraavan päivän kuvauksia varten.

Ok. Myönnetään, ihan koko prosessin ajan en saanut pidettyä naamaani kiinni. Puolen yön aikaan saatoin robottitehtaan liukuhihnan vierellä lipsauttaa Näitä ei ikinä saada aamuks valmiiks… miten te saatte nää maalattua.. Mutta tuttuun tapaan minulle tarjottiin tilaisuutta joko auttaa tai olla ihan kokonaan olla puuttumatta asiaan, josta tekijöillä on täysin selkeä näkemys, visio ja suunnitelma.

 Ja niin, aamun valjetessa pihassamme kiilteli robottiarmeijan haarniskat.

Seuraavaksi tarvittiin tietysti

– asiaankuuluvat ihmiset, jotka saapuivatkin jo aamukahvin aikaan.

– äärimmäisen hyvä rokkibiisi!

– ammattilaisavustajat

– greenscreen, jota vasten voi kuvata dystopiaan siirrettävät materiaalit

– sekä monta tuntia tanssia, soittoa ja jahtaavia robotteja

Jonka jälkeen odoteltiin aika monta tuntia editointia ja greenscreenien tilalle sijoiteltavan kukkadystopian luomistyötä.

Ja odoteltiin vielä vähän. Odottavan aika on erityisen pitkä, jos odottaa ihan uutta maailmaa, kuten esimerkiksi jahtaavia robokoppeja vilisevää dystopiaa. Onneksi välillä oli hyvää seuraa.

Kunnes vihdoin uskomattomaan robotti-dystopiaan sijoittuva maailman hienoin video oli valmis ja minä sain jälleen nieleskellä hataratkin epäilykset prokkiksen onnistumisesta tai lopputuloksen näyttävyydestä.

Totta tosiaan, siitä tuli maailman hienoin video, joka sai ensi-iltansa Soundin sivuilla ja nyt vihdoin myös Suomen toiseksi tai kolmanneksi hauskimmassa blogissa.

ETTÄ OLKAAPA HYVÄ:

Psykedeelistä päivää kaikille! Tämän jälkeen päivänne on hieman parempi kuin aamulla.

Katso myös:

Ohjaamani elokuvan enskari

Share

14 kommenttia

 1. K kirjoitti: Vastaa

  Mutta siis Fröbelin palikat on tehny ton jo 20 vuotta sitten. Siis noi puvut ja kaikki! Muutenkin tosi Fröbelin palikat fibat tästä tulee. Nimenä Rokkirobokopit kuulostaa myös Fröbeleiltä. Oonko ainut, joka on tätä mieltä? 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, hauskaa! Mulle taas tulee se 80-luvun robocop-elokuva mieleen! 😀

 2. Voin taas sanoa, ettei ikinä tiedä, mitä on vastassa, kun tänne tulee. SIIS IHAN MAHTAVAA!!!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   EIKÖ! 😀

 3. - kirjoitti: Vastaa

  Nyt on lääkitys kohillaan, ihan huippu video!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   ..tässä on kaikki kohillaan <3

 4. Ida kirjoitti: Vastaa

  Olen sanaton. Vitun hyvä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NIIN ON <3

   1. Ida kirjoitti: Vastaa

    Hahah pakko vielä sanoa että sen jälkeen kun mun mies näki tän niin se on luukuttanu kyseistä biisiä ihan nonstoppina siis ihan koko ajan. Robokoppi soi siis myös meikällä vakiona päässä. Mut ei kyl haittaa

 5. HelluPrkl kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä! Pelasti päiväni <3 Heilun kotona jumppapallolla rv39+0 mahan kanssa ja fiilistelen tätä nyt noin kymmenettä kertaa putkeen 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihan mahtavaa! Jos nyt lähdet synnyttämään, niin sun pitää antaa lapsen nimeksi rokkirobokoppi 😀 Tsemppiä loppurutikseen ja synnytykseen ja paljon onnea pienokaisesta <3 <3

 6. HelluPrkl kirjoitti: Vastaa

  Kiitos <3 Meillä onkin vielä pojan nimi hukassa, ja rokkirobokoppi olisi vallan mainio vaihtoehto 😀

  1. Hiihtokultaa! kirjoitti: Vastaa

   Toinen vaihtoehto olisi nyt kyllä Iivo. 😉

   Onnea synnärille!

 7. Puujalka kirjoitti: Vastaa

  Mikä on Rokkirobokopin poliisihevosen nimi?
  – Rokkirobokoppotikoppotikoppi!

  (vitsi mukaeltu twitteristä)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.