Nakkisiilin paluu ja myöhästyneet synttärijuhlat

Koska naapuriperhe ei päässyt syksyllä Pojan synttärijuhliin, järjestimme tänään spontaanisti yksityiset synttärikekkerit. 

DSC_0665.JPG

Hyvää juhlaa ei määritä tarkka päivämäärä, eikä kuukausi, eikä näköjään ihan vuosikaan.

DSC_0654.JPG

Eikä kakku, joka on päältä huttuinen, mutta makoisaa sisältä..

DSC_0658.JPG

Eikä nakkisiili, joka on päältä so last season!, mutta sisältä niin nostalgisen herkullinen, ettei hittisiiliin jää piikkiäkään. 

DSC_0670.JPG

Vaan parhaat kutsuvieraat sekä hyvin suunniteltu ja organisoitu ohjelma. Siitä on hyvät bileet tehty.

 

NAKKISIILI

Ainekset:

– nakkeja

– juustoa

– rypäleitä

– kaali

Leikkaa kaalista puolipallon muotoinen pala ja kääri se halutessasi folioon. Pilko nakkeja ja juustoa. Pese rypäleet ja irroittele ne tertusta. Pistele nakit, juustot ja rypäleet coctail-tikkuihin ja töki tikut kaaliin.

 

Niin ei se nakkisiili, mutta nakkivene.

 

Hyvää syntymäpäivää kaikille viimeisen viiden kuukauden sisällä synttäreitään viettäneille! Vielä kerkee tekemään nakkisiilin ja pitämään toisetkin juhlat.

 

 

Share

10 kommenttia

 1. darjeeling kirjoitti: Vastaa

  Heh, kiitos, tämä tuli nyt vähän yllättäen mutta ilahdutti silti. 🙂 Nakkisiili on kyllä mulle perunamuussikeko johon on nakit pistelty piikeiksi. Sellainen oli lasten keittokirjassa kun olin pieni. Eikä meillä koskaan sellaista syöty…heti huomenna vegemakkaraostoksille!

 2. Sinkkone! kirjoitti: Vastaa

  Kiitos parhaista yksityisbileistä! Päivänsankari Manun paidassakin on jo ymmärtänyt juhlien pointin toivomalla ”lissää lahjoja” 😀

 3. AudreyN kirjoitti: Vastaa

  Tota Rudimentalin biisin kertosäettä ei voi enää koskaan kuulla normaalisti, kun on kerran kuullut ”nakkiveneen”. Yrittänyt olen, mutta istuu yhtä tiukassa kuin optiset harhat.. 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ai jaaha! Niitä on eri rotuisia! 🙂 Täykyykin ehkä kokeilla tuotakin versioo!

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos teille! <3 Oli hyvät juhlat (ja lahjojakin tarpeeksi)! Tulkaahan taas!! 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 Ei voi, ei! Muttei nakkiveneessä ole mitään vikaan! Nakkivene on ihan normielämässäkin toimiva lausahdus. Sanoo sen vaan kärsivällä äänellä ”nakkiveneh!”, kun ei aijo luovuttaa!

 7. San kirjoitti: Vastaa

  Nakkisiili on ajaton! (Ja ikuinen!) Jopa meidän teinahtava koululainen haluaa sellaisen kemuihinsa, koska se on niin fantsu!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihana kuulla! 🙂 Sillä just mietiskelin, että koskakohan mun pitää opetella tekemään vähän päivitetympiä tarjoiluja ja sellasia mielettömiä sarjiskakkuja. Vielä vaatimusasteikko ei oo ollu kovin korkeella ja silti aina vähän paineita tarjouluista.. 😉

 9. tiaramisu kirjoitti: Vastaa

  Just ymmärsin, että meidän lapset eivät ole ikinä saaneet nakkisiiliä. Mitä jos tämä onkin sukupolvikokemus, joka tulee lapsiltani puuttumaan? Meillä ei tänä vuonna vietetäkään laskiaista, vaan nakkisiiliäistä.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Koskaan ei ole liian vanha nakkisiiliin! Ei ole vielä myöhäistä! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.