Lettukahvila Kalliolinna ja herkullinen täytevinkki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateisen suppausreissumme ja anopin polkuvenesekoilujen jälkeen kävimme porukalla kahvilla ja lätyillä Savonlinnan Sulosaaressa. 1899 Sulosaareen rakennetussa vanhassa huvilassa toimivassa Lettukahvila Kalliolinnassa on myynnissä lettuja makeilla ja suolaisilla täytteillä sekä muita makeita herkkuja ja jätskiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauniissa Sulosaaressa on ennen ollut useampia huviloita, jotka olivat Olavin kylpylaitoksen ja Kasinonsaaren Pitsikylpylän matkailijoiden käytössä. Loistokkaalla alueella vieraili korkea-arvoista väkeä, ruhtinaita ja ruhtinattaria. Kaarisilloilla näkyi neitejä päivänvarjoineen katselemassa kauniita maisemia ja saarien hiekkapoluilla herroja kävelemässä verkkaisesti.

Tekee aina surulliseksi lukea, kuinka niin monet vanhat kauniit puurakennukset jäävät ränsistymään ja lopulta puretaan käyttökelvottomina. Niin kävi myös Sulosaaren huviloille, joista suurin osa autioitui 60-luvulla, yksi paloi ja lopulta loput purettiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainoastaan ihastuttava Kalliolinna jäi vielä jäljelle ja se on pystyssä vieläkin. Onneksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suloisessa Lettukahvilassa Kalliolinnassa on ihana tunnelma. Tilasimme kaikille kahvia ja lettuja erilaisilla marjahilloilla ja kermavaahdolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse olin suppihommista nälissäni ja tilasin lättyni suolaisella täytteellä: otin smetanaa ja maustekurkkua, jonka lisäksi tarjoilija ystävällisesti ehdotti vielä lisätäytteeksi hunajaa. Lätty täytteineen oli ihan superherkullinen. Hunaja sopi suolaisten maustekurkkujen päälle täydellisesti. Ihanaa! Suosittelen kokeilemaan, niin helppo ja maukas lättytäyte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli Sulosaaressa aika kivat lettukestit sateisen suppailun ja anopin merihädän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suloisessa Kalliolinnassa oli ystävällinen palvelu ja koko Sulosaari on näkemisen arvoinen. Saaressa voi tehdä vaikka kävelylenkin ja napostella mustikoita ja puolukoita. Suosittelen poikkeamaan!

Suloista keskiviikkoa kaikille!

 

Lue myös:

Paha pakkomielle Punkaharjulla

Matka menneeseen aikaan

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.