Kivoja kesäretkikohteita ja vähäsen vinkkejä

Kesän onnistuneista retkistä innoissani kasasin hyviä retkikohteita ja vinkkejä paikoista, joissa olemme tänä kesänä tai joskus aikaisemmin lomailleet. Teemme paljon päiväretkiä lähiseudulle ja joskus trippailemme vähän kauemmaksi ja jäämme yöksi. Monilla pienillä paikkakunnillakin löytyy yleensä yllättävän paljon tekemistä ja kaikista tärkeintä lomaretkeilyssä on rento tunnelma ja iloinen reissufiilis, joka lapsilla ainakin on yleensä aika herkässä. Uikkarit ja banaanit reppuun ja menoksi.

Siuro! Kosken varrella sijaitseva idyllinen Siuron puutalokylä on tamperelaisille hyvä kohde, jonne reippaimmat pääsevät vaikka pyörällä. Hengästyttävän söpö ja ihan omanlaisensa paikka, jossa riitti hyvin tekemistä. Kävimme uimassa, kalassa, Koskibaarissa, Somman veistospihassa, leikkipuistoissa, Vintage-puodissa ja kirppiksillä. Siurossa on myös aktiivinen kesäteatteri ja Eräkettu, josta voi vuokrata kanootteja.

Tarkemmin Siuron reissustamme täällä.

Pälkäne! Toissa kesänä teimme ihanan hellepäivän retken Pälkäneelle, jossa kävimme strutsitilalla, kotieläintarhassa, kauniissa Keltaisessa talossa, terassiravintolassa ja uimarannalla. Meillä oli hauska päivä ja Pälkäneelle jäi monta kiinnostavaa paikkaa odottamaankin, kuten Suttisen tila ja Rönvikin viinitila.

Lisää Pälkäneen retkestämme täällä.

Hämeenlinna! Viime kesänä teimme kesän viimeisen parin päivän roadtripin Hämeenlinnaan. Hämeenlinna on eläväinen kesäkaupunki, jossa on mahtavat ulkoilumaastot: kävimme Ahvenistolla maauimalassa, rannalla ja kiipeilemässä Flowparkissa. Lisäksi Hämptonissa on ihania kahviloita, leikkipuistoja, hyvä skeittiparkki (josta sai ainakin viime kesänä myös lainata välineitä), Aulangon kylpylä sekä tietty Hämeen linna. Elokuun alussa Hämeenlinnassa järjestetään mainio Lasten taidefestivaali Hippalot.

Lisää Hämeenlinnan reissustamme täällä.

Punkaharju! Tänä kesänä kävimme Punkaharjulla ihanilla treffeillä, mutta olemme trippailleet Punkaharjulla joka kesä myös koko perheen kanssa. Olemme käyneet Luston Metsämuseossa, Parikkalan Patsaspuistossa, vesi- ja liikuntapuisto Kesämaassa ja idyllisessä Hotelli Punkaharjussa syömässä. Samalla voi poiketa Savonlinnassa vaikka suppailemassa, Olavinlinnassa, laiva-ajeluilla ja Sulosaaressa kahvilassa.

Lisää Punkaharjun retkistä täällä, täällä ja täällä.

Tampere, tiätty! Tampereella kannattaa tietysti kesäretkeillä ja hauskaa kesäpuuhaa riittää paljon! Särkkä, Vapriikki, Muumimuseo, Pyynikin Näkötorni ja harju, Pyynikin kesäteatteri, Tallipiha, siirtolapuutarhat, Sorsapuisto, leikkipuistot, lasten kulttuurikeskus Rulla, skeittiparkit, Viikinsaari, Tammelan tori, Irti maasta, Rauhaniemi sekä muut saunat ja uimarannat…

Tarkemmin Tampere-vinkkejä täällä ja kannattaa myös tsekata pari päivää sitten fiilistelemäni Haiharan Taidekeskus.

Turku! Turussa olemme myös käyneet lähes joka kesä. Pariinkiin otteeseen olemme käyneet Muumimaailmassa, jonka lisäksi olemme yleensä poikenneet myös jossain taidenäyttelyissä, leikkipuistoissa ja Tuomiokirkon läheisessä puistossa uittamassa venettä. Erityisen hyvin jäi mieleen myös retki, jolla vuokrasimme pienen veneen Aurajoen jokirannasta. Veneellä pääsi katselemaan Turkua uudesta näkökulmasta ja veneily aurinkoisessa kelillä oli muutenkin lasten mielestä hauskaa.

Lisää Turun reissustamme täällä.

Lempäälä! Lempäälässä on kivoja retkimaastoja, kuten esimerkiksi Birgitan polku, jonka varrella on myös hyviä kalastuspaikkoja. Lisäksi Lempäälän Ideaparkista löytyy myös Särkän sisäleikkipuisto Zones, Lasten kulttuurikeskus PiiPoo, Ti-Ti Nallen koti ja vaikka mitä.

Lisää retkestämme Birgitan polulla täällä.

Murolee! Pienestä Muroleen koskesta on tulossa yksi lemppari retkikohteistamme, johtuen varmaan Pojan kalastusinnosta sekä Muroleen kytkystä Ellen Thesleffiin. Murolee on kaunista ja rauhallista seutua, mainio kalastusmesta. Kesäkahvilassa on herkulliset pitsat ja välillä myös ohjelmaa.

Lue lisää Muroleen retkistä täällä ja täällä.

Tallinna! Tallinnassa olemme reissanneet niin kaksin kuin myös perheen kanssa. Viime kesänä kävimme Hipin kanssa kaksin Tallinnassa muun muassa festareilla Pet Shop Boysin keikalla ja Taidemuseo Kumussa. Kumu on yksi suosikki taidemuseoitani, joissa olen vieraillut, suosittelen!!

Ja perhereissullamme seikkailimme Merimuseossa, Viron nykytaiteen museo EKKM:ssä, ihanalla Telliskiven alueella, vanhassa kaupungissa, leikkipuistoissa ja sadepäivänä menimme H20 -sisävesipuistoon, joka isoine liukumäkineen oli koko porukan mielestä ihan tosi kiva paikka! Tallinna on ihana!

Lisää Tallinnan matkastamme voi lukea täällä.

Mänttä! Tänä vuonnakin suunnitelmissa on tehdä päiväretki Mäntän kuvataideviikoille. Näyttelyiden lisäksi idyllisessä Mäntässä on ainakin kiva liikennepuisto ja rantoja. Mänttä on ihanaa aluetta ja näyttelyitä on paljon!

Lisää Mäntän reissustamme voi lukea täältä.

Suunnitelmissa tänä kesänä on varmaan vielä Sastamala, jossa emme ole ennen pyörineet ja ystävä suositteli juuri myös Raumaa! Lapset haaveilevat risteilystä, joten vähän on myös Tukholmakin harkinnassa. En tosin ole siitä innoissani, sillä viime reissullahan maksoimme itsemme kipeäksi päästäksemme..ööh no ”kind of Nekalaan”. Haha!

Hahahahahahahaa! OLEN NIIN HAUSKA.

Ei vaan, Tukholman matka olisi ihana. Ja saa mielellään ehdottaa ja vinkkailla myös omia suosikki kohteita, vielä on kesää jäljellä!

Ihania kesäreissailuja kaikille!

Lue myös:

Strutsipotkuja ja peikkoja Pälkäneellä

Hämeenlinna – Kesän viimeinen roadtrippi

Seikkailua Siurossa

Koskettava Parikkalan Patsaspuisto

Lustolla

Lapsiperheille vinkkejä Tampereelle

Seikkailua Turussa

Hyperfullnessia Lempäälässä

Kesäretkeilyjä Muroleella

Menkää Mänttään

Ihana, ihana Tallinna

Äijäporukalla Ruotsissa

Share

8 kommenttia

 1. Jeeee kirjoitti: Vastaa

  En nyt halua nillittää (nillitän silti), mutta se on Murole. Ei Murolee.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihan hyvä nillitys, koska OLET OIKEESSA!!! 🙂

 2. Zipp kirjoitti: Vastaa

  Sastamalaan vinkkinä, että Pukstaavin (Suomalaisen kirjan museo) pääsylipun 6€ hintaan kuuluu pakopeli: Pako museosta. Oli ainakin aikuisille viihdyttävää tekemistä! Pukstaavi sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen talon lähellä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos näistä! Vielä haaveilen, että saatais tehtyä tänä kesänä Sastamalan reissu 🙂

 3. Mummo63vee kirjoitti: Vastaa

  Moi Asikaine. Juliaihmisen johonkin kommenttiin joku mainitsi sinut.
  Minä nytten aloin lukea sun blogiasi alusta saakka. Olen nyt kohdassa 5.6.
  ”Keittiö tulee”.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtavaa, että olet lueskellut! Tervetuloa! 🙂 JEE!

 4. Nnu kirjoitti: Vastaa

  Heii. Koska sä kirjoitat taas skeittaamisesta?
  Osaaks esim. Jo jotain temppuja? Kauanko kesti oppia droppaus? Giinnostelis myös lautaspeksit, mitkä trukit ja renkaat sulla on? Kuin kovilla renkailla tykität menee? Kuinka hyvä skeittari sä oikeesti oot? Kuin usein skeittaat? Eiks suo pelottanut opetella droppaa ja esim.ylipäätän eiks toi skedeys ny oo vaa pelottavaa puuhaa? Vieläkö sun skeittikamu, aka miehen sisko skedee? Eli kerro kaikki skeittaamisesta 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hmm..no pitäiskin kirjotella, skeittaus on niin hauskaa. Instaan kyllä aina välillä laitan videoita, jos jotain oon joskus kuvaillu, ku oon käyny skeittaamassa..usein tosin silloin jää puhelin kassiin johonkin reunoille, mutta kannattaa seurata instassa 🙂
   Mutta tässä jotain vastauksia:

   En oikein tiedä, kuinka hyvä oon, mutta aloittelija oon joka tapauksessa. Kaiken lisäksi skeittaaminen kun on vähän sellasta, että mitä enemmän oppii -sitä enemmän tajuaa, kuinka vaikeita kaikki pienetkin temput oikeestaan on..Kaikki vaatii saatanasti toistoa ja sitä kaatuilua..Jotain vähän vaatimattomampia temppuja osaan jo ja tykkään myös ihan vaan huristella, pidän vauhdista ja esim droppaamisen opin ehkä aika nopeesti tai aloin sitä vaan kokeilla aika nopsaan, toki myös kaatuilin sitä opetellessa monta kertaa, ettei se ihan ekalla lähteny:D Kai mua myös pelotti silloin, pelottaa vieläkin uudet jutut, se toisaalta on osa viehätystä.
   Skeittaan säännöllisen epäsäännöllisesti heh heh, välillä ei meinaa aika riittää, välillä on joku paikka paskana, mutta välillä pääsen aktiivisemmin käymään.
   Mulla on aika pehmeet renkaat, koska tykkään potkutella laudalla muutenkin ja niissä on jotenkin pehmeempi tuntuma muutenkin. Tosin nyttemmin kun mulla on myös longboard, niin sillä meen oikeestaan aina, jos oon johonkin töihin tms siirtymässä laudalla.
   Toinen Hipin siskoista skeittaa paljon ja on hyvä ja toinen on ehkä pitänyt vähän taukoa, mutta pitääkin taas pyytää mukaan 🙂

   Toivottavasti tässä oli vähän avaavia vastauksia sun kysymyksiin!
   Kiitos, kun kyselit mun lemppariaiheesta!! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.