Kauden kauneimmat blinit

Nyssi! Pakkasten paukkuessa alkaa lempparikauteni olla kuumimmillaan, nimittäin blinikausi! Olen aina rakastanut blinejä, ihania pikkusuolaisia herkuteltavia, joissa yleensä yhdistyy niin monia lempimakujani: mäti, smetana, sipuli, suolakurkut… Ja toki blineihin kuuluu olennaisesti myös hyvät viinit ja hauska seura, jonka kanssa jakaa erilaisia täytteitä oman maun mukaan.

Viikonloppuna Lapland Hotelsin ravintola Dabbal tarjosi Tampereen blogituristiryhmällemme ihanat blinit ja raikkaat rieslingit. Dabbalissa on parhaillaan meneillään bliniviikot, jotka jatkuvat vielä maaliskuun loppuun asti.

Kovasti kehutun ravintola Dabbalin annokset ovat aina kuin pieniä taideteoksia ja kaunis oli myös eteemme kiikutettu blinisetti. Jaoimme Lauran, Hannen ja Hannen kanssa kaksi blini tasting -annosta, joissa molemmissa oli kaksi bliniä, siianmätiä, kylmäsavulohta ja metsäsieniä sekä sipulia, punasipulihilloketta ja smetanaa. Jokainen sai täytteistä kasata blininsä oman maun mukaan!

Ja asiaan kuuluvasti pöytään katettiin myös kannullinen kirkastettua voita, josta saattoi lorauttaa maukkaan loppusilauksen täytteille. Dabbalin blinit olivat juuri niin herkullisia, miltä näyttivätkin. Sopivan paksuja, mutta pinnalta rapeita.

Tasting-annoksen lisäksi Dabbalin blinilistalta löytyy erilaisia blinisettejä erilaisine täytevaihtoehtoineen. Lapin hunajaa, kylmäsavulohitartaria, metsäsieniä, suolakurkkuja.. suosittelen tilaamaan kaverin kanssa useampia täytevaihtoehtoja, niin saa maistella monenlaista herkkua!

Vielä on koko maaliskuu aikaa herkutella Dabbalin täydellisillä blineillä! Miettikää ensi kuun jälkeen on jo toukokuu! Whaat!

Että kippis! Ihanaa pakkaspäivää kaikille ja terkkuja talvilomalta!

Dabbal tarjosi meille blinit ja viinit! Kiitos naapurin muijalle, joka tämän(kin) illallisen sääti!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.