Kassillinen tamperelaista taitoa ja asennetta

Pari viikkoa sitten kasasin ulkopaikkakuntalaisille vaikuttajavierailleni täydelliset Tampere-goodiebägit. Tervetuliaskassien funktio ei ollut vain ilahduttaa vieraitani, vaan pääpointti oli esitellä tamperelaista tyyliä ja osaamista -sellaista, josta itse tykkään!

Itseasiassa suunnittelin esitteleväni NUORIA tamperelaisia yrityksiä, kunnes tajusin kaikkien valikoimieni tekijöiden olevan juurikin omaa sukupolveani (=generation ei niin nuori enää ja vähä vaikeuksia tajuta sitä!). Joten tulikin nyt esiteltyä erittäin coolien keski-ikäisten tamperelaisten brändejä, joista tykkään ihan tosi paljon!

Pienpanimokulttuuri kukoistaa varmaan kaikkialla Suomessa ja tottakai Tampereellakin osataan panna! Tietysti Tamperetta esittelevään kassiin tarvittiin paikallista pienpanimo-olutta ja valikoin päivän teemaan sopivasti mainion pikkupanimon Kaleva Brewingin TAM- ja PERE -oluita.

Tamperelaisen panotaidon lisäksi valikoimani oluet jännästi myös esittelevät tamperelaisille ominaista toimintaa, eli uhanalaisten eläinten hustlaamista laatikoissa.

Kaleva Brewingin Dark Ale ja Pale Ale ovat nimittäin tribuutteja Tampereen vanhan eläintarhan kahdelle leijonalle, Tamille ja Perelle. Tampereen eläintarha toimi Sorsapuistossa vuosina 1964-1972, jonka jälkeen tiukentuneen eläinsuojelulain ja lisääntyvän arvostelun takia eläintarha lakkautettiin ja leijonat yritettiin siirtää Ruotsiin. Tam menehtyi nukutettuna kuljetuslaatikkoonsa jo Tampereella, Pere selvisi Ruotsiin.

En keksi tähän nyt mitään piristävää aasinsiltaa, en minäkään ihan kaikkeen pysty, mutta suosittelen tutustumaan myös Kaleva Brewingin muihin mielenkiintoisiin tarinoihin ja tuotteisiin! Kaleva Brewingin bisseä saa aika monista hanoista ympäri Tamperetta -erityisesti Kalevasta Gastro Pub Huurteesta, jonka yhteydessä Kaleva Brewing myös toimii. Ihan mainio moderni panimoravintola! Hyvä Kalevan jätkät!

Eläinhustlaamisen lisäksi Tampereella elää vahva kahveekulttuuri, joka piti tietysti huomioida Tampere-goodiebagia kasatessa. Kuppitehdas Uoma on kahden tamperalaisen muotoilijan, Anne Kuntolan ja Eeva Mäkelän yhdessä perustama tuotemerkki. Uoma valmistaa Hatanpäällä punatiilisessä tehdasrakennuksessa maailman söpöimpia astioita.

Muotoilijat olivat valinneet kasseihini sekä vanhemman malliston sinikukkaisia kuppeja että uutta vaaleanpuna-vihreää astiasarjaa. Ihania!

Käsityönä valmistettavia Uoman astioita voi Helsingissä ostaa suomalaisen muotoilun kaupasta, TRE:stä (How mindfack, että TRE on onkin Helsingissä!!) ja Tampereella Uomaa myydään suoraan muotoilijoiden työhuoneella. (Hatanpään valtatie 34 E, 2. kerros. Tulostaan voi laittaa vaikka viestiä Kuppitehdas Uoman Facebookissa) Lisäksi Uoma on mukana myös 6.5. Tampereen Design Torilla!

Ja tottakai Tampere-kassissa pitää olla tamperelaisen Uhanan Designin mageita tuotteita! Kassihomma aiheutti tietysti uskomatonta valinnanvaikeutta, mutta lopulta sain kaiken puljaamisen jälkeen valkattua vierailleni ihastuttavia korvakoruja, joista ehkä puiset pisarakorut ovat Uhanan trademarkki.

Korujen lisäksi sain Uhanalta kassihommiini mahtavan Girl Gang -pinssisetin, jonka jaoin vierailleni heti rautatieasemalla! Itsehän keulin ja nappasin ekan valinnan itselleni, eli kukallisen Sail Away Motherfuckers -pinssin!

Uhanan ihana puoti on Tampereella Verkatehtaankadulla ja Uhanalla on myös juuri avattu verkkokauppa. Itse poikkesin juuri liikkeessä ostamassa muun muassa naistenpäivänä lanseeratun malliston GRL PWR -kaulakorun ja kultahileiset Girlgang-korvikset!

Uhana on ihan huippu! Hyvä muijat!

Tottakai halusin kassiin himoittua tunnusteeppariani, eli NÄÄS-paitaa, josta tasaisesti saan tiedusteluja. Paitaa ei olekaan ollut niin vain saatavilla, paitsi Grillin´in mainiossa kivijalkakaupassa, jossa teeppareiden lisäksi myydään makeita lippiksiä, reppuja, huppareita, kasseja.. Suosittelen poikkeamaan sielläkin, MUTTA ny Timo on laittanut NÄÄS-paidan myös Grillin´in verkkokauppaan, eli nyssitä saa vihdoin tilattua tästä linkistä!!!

NÄÄS-paidat herättivät vieraissani paljon iloa ja kylä vaan heti lährettiin NÄÄS-paita päällä Dorikseen bailaamaan. Lisäksi kasaamiini Tampere-kasseihin sujahti tukevasta puuvillasta tehty NÄÄS-narureppu! Todella hieno! NÄÄS-prittiä on saatavilla myös esimerkiksi lippikseen, kuten itselläni on -kultaisena tiätty! Paras!

Oli myös itsestäänselvää, että Tampere-pakettiin pitää sujauttaa mukaan myös tamperelaista musaa, onhan Tampere suomirokin äiti ja isä ja Epe. Vaikeassa musavalinnassakin jäärästi pysyin omalle generaatiolleni uskollisena ja valikoin Popedan sijaan varhaiskeski-ikäistä tamperelaista asennetta, eli punk-yhtye Huoran Hukutaan paskaan -lätyn!

Jos bongaatte tamperelaisen Huoran keikkailevan lähistöllä – > SINNE! On paras, jättää sanattomaksi. Ögh!

Jeps, eli tälläisiä asioita täällä Tampereella tehdään ja tälläisillä keski-ikäisillä osaamiskasseilla halusin omaa Tampere-kuplaani avata. Mielestäni onnistuin ihan täydellisesti. Muijaenergistä ja kekseliästä muotia, cooleja NÄÄS-hommia, maailman söpöimpiä kahveeastioita, punkkia, huoria ja hyvää kaljaa. Mää tykkään!

Ja oli äärimmäisen ilahduttavaa, että kaikki tarkkaan valikoimani brändit, joita pyysin messiin, lähtivät leppoisasti mukaan! Suuri KIITOS vielä heille!

Ny kahveelle. Mukavaa päivää kaikille!

Lue myös:

Huurteista panimotunnelmaa Kalevassa

Maailman kaunein uusi astiasarja

Grillin´Clothing ja Nyssi sitä NÄÄS-paitaa!

Share

6 kommenttia

 1. Katja kirjoitti: Vastaa

  Mahtavia juttuja, kyllä täällä on osaamista, kivaa kun toit sitä esille! Tohon kuppihommaan voisi tutustuakin enemmän, suloisia. <3

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei sun pitää ehdottomasti poiketa siellä Hatanpäällä työhuoneella, ne on ihania astioita ja siellä on hyviä tyyppejä!! 🙂 PS. Ota kamera mukaan!

 2. Leppis kirjoitti: Vastaa

  ”Eläinhustlaamisen lisäksi Tampereella elää vahva kahveekulttuuri”

  Tämän takia rakastan sun blogia! Nimimerkillä kahvit näytöllä, kun luen goodiebagistä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, syytän tästä Tamperetta! 😀

 3. Mansemuija kirjoitti: Vastaa

  Aivan huippu Tampere bagi! Onko tietoa saako noita upeita Tam ja Pere oluita ostettua pulloinakin jostain? Esim tuliasiksi tai ihan kotia koristamaan?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihan vielä ei saa, mutta vielä tässä keväällä pitäisi tulla myyntiin Tampere-Taloon, josta niitä voi ostaa pulloissa mukaan 🙂
   (..jos kaikki menee suunnitellusti)

   Hyvä tuliaisidea, tosiaan!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.