Kämppä kuntoon ja parisuhde pakettiin

Talon remontti on seissyt joululoman ajan ja muutenkin roskalavan häivyttyä olemme vetäneet henkeä. Välillä on hyvä istua sohvan nurkassa juustotarjottimen kanssa ja ottaa iisisti. Ennen muuttoamme Raksahippi totesi tomerasti: laitetaan kämppä kuntoon ja parisuhde pakettiin. Ajatus kummitteli päässäni unettomina öinä ja lopulta teimme sopimuksen: otamme iisisti ja siedämme (eli minä siedän) keskeneräisyyttä ja välimallin ratkaisuja, ei nipoteta, eikä stressata remontista. Välillä huilaillaan ja kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Tehdään asia kerrallaan ja annetaan aikataulun elää jaksamisen ja asioiden etenemisen mukaan. Ei ole kiire mihinkään. Ruma tapetti ei haittaa, jos on muuten hyvä meininki. Feng shuita ei pilaa tyylittömät keittiön kaapit, vaan riitely.

Olen yllättynyt, miten leppoisasti kaikki onkaan mennyt. Ensin tehtiin välttämättömät ja sitten ei tehty mitään. Hetkeen.

Välillä tarvitaan vähän tuulta purjeisiin, jotta remontti taas notkahtaa liikkeelle. Niin kävi eilen, kun appiukko tuulahti meille viikonlopuksi. Jee! Tuskin olimme ehtineet kahvit hörpätä ja Hermannia haukata, kun olimme jo koko sakki Nekalan Rakennustorilla kädet likaisina penkomassa remonttitarvikkeita. Tuumasta toimeen tosiaan ja nyt yläkerrassa jo muutama Columbuksen laiva on saanut tuulta purjeisiinsa parin kuukauden odottelun jälkeen.

kuva.JPG

Yläkerrassa on tähän asti ollut oikeastaan vain väliaikainen vierashuone ja muut huoneet ovat olleet (pukeutumishuonetta ja kylppäriä lukuun ottamatta)tyhjillään. Yläkertaan tulee meidän makuuhuone, Pojan huone ja työ-/vierashuone. Availimme yhden huoneen ulkoseinää, josta paljastui ihan hyvä haltex-eristys, joten säästymme seinän lisäeristämiseltä ainakin toisen huoneen kohdalla. Huoneessa on kaunis harmaa lautalattia, vaalean harmaa muuri ja valkoinen takka. Tapetiksi valikoitui sekoilun päätteeksi erikoispainos Ritolan tapetista Columbuksen laiva. Näillä näkymin laivahuoneesta tulee Pojan huone. Laivatapetti muistuttaa minua mammani vanhasta talosta, jossa on portaikossa laiva-aiheista tapettia.

kuva.JPG

Poika on innoissaan ukin vierailusta ja remontista. Hän katsoo tarkasti, miten listaa irroitetaan ja millä lastalla kitataan ja tekee perässä. Käy koputtelemassa oven pieliä pienellä vasarallaan ja haluaa heilua hipin ja ukin puntissa. Ei meinaa kelvata muumit, äiti eikä keinu. Rakentamaan on päästävä. Ehkä voimme istua sohvan nurkassa ja odottaa, että Pojan motoriikka vähän kehittyy ja hän remppaa koko talon..

IMG_4011.jpg

Näillä näkymin saamme pian muutettua makuuhuoneet yläkertaan, jos sinne ei jäädy.

kuva.JPG

Vaikka olen luvannut olla länkyttämättä, alakerran vessan liukuoveen liittyen on saattanut lipsahtaa kirosana jos toinenkin. Jatkuva valitukseni ovesta on otettu kuuleviin korviin ja nyt häkkyrä on poissa. Viime vuonna asuntomessuilla oli yleisenä trendinä avokeittiöt ja yhtenäiset avarat tilat. Meillä ollaan askeleen edellä uusien tuulien kanssa: avovessa!

 

Share

3 kommenttia

 1. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Mitä siellä rakennustorilla on? Uutta/käytettyä? Me tarvittais uuteen kotiin sellainen suihkuseinä, löytyisköhän sieltä sellasia?

  PS. Vähän vaklasin: meidän uudesta kodista on teille 1,3km!! 

 2. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Okei, tarttee siis ehdottomasti tsekkailla toi tori!

  Muutetaan ens kuun puolivälin paikkeilla siihen järven toiselle puolen. 🙂 Kyläily menee melkein väkisin ens kuun puolelle, kun Markku ja Hilda reissaa pitkin Suomee ja mä oon tylsästi töissä nyt loppukuun.

   

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Siellä on sekä uutta että käytettyä. Uudet asiat saattaa siellä olla jopa vähän ehkä kalliimpia kuin esim normi ketjurautakaupoissa, mutta vanhaa kamaa löytyy sopuhintaan ja on laaja valikoima. Ovia, ikkunoita, lamppuja, koukkuja, vetimiä, keittiöitä, helloja, uuninluukkuja yms yms. Vessakalusteita oli paljon, ihania pastellin värisiä altaita yms ja ainakin suihkukaapin näin ohimennen..eli siis saattaa löytyä!? On myös ihan mäihästä kiinni, sattuuko löytymään sopivaa, koska siellä on kaikkea..

  Siellä on myös paljon vanhojen talojen tarvikkeita, ikkunateippejä yms. Pitäisi ehkä postailla ihan erikseen rakennustorista, koska siinä riittää fiilisteltävää! Jotain laatuvalokuvia siellä otinkin, tiätty!

  (http://www.tampereenrakennustori.fi)

  Me haettiin sieltä tällä kertaa vanha (sisä-)ovi, karmit, kahva ja lukko..Löytyi juuri sopiva, hieman tärähtänyt vanha puuovi, joka näyttää niin kuin kuuluisi kaikessa eriparisuudessaan tähän taloon.

  Ja hei, jee! Hienoa, että teidän kämppäasiat ilmeisesti järjesty? Tervetuloa huudseille 🙂 Koska muutatte? Koska tuutte kylään?

   

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.