Kahden maanantain ja kahden perjantain viikko

Erkkikään ei ota selvää, mikä hertsinpertterin päivä tänään on, mutta alan epäillä pyöriväni jossain limbossa tai tässä viikossa olevan kaksi maanantaita. Joista ensimmäisenä unohdin päikyn naamiaiset, lukitsin itseni ulos tai lähinnä työreppuni sisään. Ja toisena saavuin avustajaksi mainoskuvauksiin vappuväristä siniseksi värjääntyneessä, täysin likaisessa takissa ja märässä curly cärtsyhatacca -kampauksessa, jollaisessa olen aina halunnutkin kaikilla julkisilla paikoilla ja videoilla esiintyä.

Toivottavasti kaikki eksäni ja asiakkaani ja kaikki maailman ihmiset näkevät kyseisen videoroolini, kaikkeen meikäläinenkin menee, jos lupaa nakkisämpylän ja popkornia. Lisäksi mukanani oli rokoteruisku, jonka pyysin saada laittaa kuvausten ajaksi ravintolan jääkaappiin. Että terveisiä Nekalasta. Takki spraymaalissa, ruisku taskussa ja ilmainen sämpylä mielessä. Perus. Mutta niistäkin kuvauksista selvittiin ja pakko jälleen todeta, että ihmiset on kyllä kivoja.

Onneksi kahden maanantain viikossa on myös kaksi perjantaita. Meillä oli naapureiden kanssa hauskat vappunaamiaiset, jotka lopulta siirsimme spontaanisti terassillemme, koska viileähköstä vappukelistä huolimatta ikuisen kesän puutarhassamme oli aurinkoista ja lämmintä.

Grillasimme, herkuttelimme, pelasimme, saimme ilahduttavia yllärivieraita, poltimme kynttilöitä ja minä rikoin varmaan puolet maailman kauneimmasta lasisarjastamme. (Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan niin paljon kuin vuosillani Yo-talon blokkarina, joka pystyi tyhjentämään koko tanssisalin yrjöä täynnä olevista tuopeista yksin yhdellä kierroksella). Lasiepisodin seurauksena päädyin myös lopulta vapun kunniaksi imuroimaan(!!) pihamme (siinä kuningasideassa saattoi vähän skumpallakin osuutta).

Eilinen tuntui ihan sunnuntailta laahustaessamme sateisella vapputorilla, jonne Punapää lähti vastahakoisesti luullen joutuvansa torille itse myymään omia lelujaan. Meni hetki ennen kuin väärinkäsitys tuli ilmi ja tajusimme kertoa pienimmälle raitahupulle, mitä vapputori oikeasti tarkoittaa: ihmistungosta törmäilemässä  räntäsateisessa krääsäkasassa, josta mitään ei osteta, koska kaikki on ihan roskaa tai liian kallista ja naruakaan ei saa vetää ja pomppulinnaan ei voi mennä, koska se on litimärkä. Onneksi lopulta löysimme kojulabyrintistä kaikkien mieluisat vapputoivomukset (sininen hiusväri ja omituinen vieteri) sekä sattumalta myös isoveljeni, jonka kanssa lähdimme syömään.

Onnistuimme aika hyvällä mäihällä saamaan uudesta pitseria Lucasta lennosta viiden hengen pöydän suoraan ravintolan aitiopaikalta. Se oli erityisen hienoa, koska Hippi oli yllättäen liikenteessä _todella_ hihattomassa Minni Hiiri -paidassa, jota tietysti voivotellen häpesin kaikkien shampanjaa kilistelevien kauluspaitaisten trololoo-lakkipäiden joukossa. Tai eipä siinä mikään oikeastaan kovin yllättävää ollut, koska sellasta suherrusta ja puuttuvia hihoja touhumme yleensä on.

Mutta lapset sanoivat, etten saisi arvostella toisen ulkopuolta, edes isin, (point taken!) ja iloitsivat vapputunnelmasta ja enostaan ja pitsat olivat superhyviä (suosittelen tsekkaamaan Frencellinaukiolle siirtyneen Lucan!) Kotimatkalla löysimme ilmastointiritilään jumittuneen sydämenmuotoisen, yksinäisen vappupallon, jonka Poika kiipeämällä pyydysti mukaamme ja Nekalan muija toi vielä itsepaistettuja munkkeja iltapalaksi.

Toivottavasti kaikilla oli hyvä vappu!

Huomenna on taas perjantai ja alkaa viikonloppu, jes. Luvassa on naapurin muijien sunnuntaibrunssi ja muuta leppoista. Ja nyt on jo toukokuu!

Lue myös:

Ihanat sarjattomat lasit

Sneak peek uudelle terassillemme

Äitienpäivä

PS. Finnkino-arvonnan voittaja on ratkennut! Kiitos kaikille osallistujille, oli ihana lukea kaikki vastaukset!! Voittaja on nimimerkki Tuulikki ja voittaja saa pian sähköpostia.

Share

4 kommenttia

 1. Keijoliisa kirjoitti: Vastaa

  Rakastan tätä blogia!

  Ei mulla muuta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, niin hyvä mieli tuli tästä kommentista!! KIITOS LUKEMISESTA! <3

 2. Majjjjjjjj kirjoitti: Vastaa

  Mie kans eikä mullakaan muuta! <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, jee jee ja jeeee!! <3 Kiitos.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.