Joulutunnelma kotiin yhdellä napin painalluksella

Kaupallinen yhteistyö: Jouluradio

Tänä vuonna olemme aloittaneet joulutunnelmoinnin hyvissä ajoin. Pari viikkoa sitten kaulimme naapurissa ensimmäiset piparit, Tallipihan Jouluun kiirehdimme heti avajaisviikonloppuna ja tonttu-uhkailu on valitettavasti edennyt jo vaiheeseen, jossa touhu on menettänyt tehonsa.

Pian joulua voi alkaa jo laittaa kotiinkin! En suuremmin ole jouluverhojen, punaisten pöytäliinojen tai huovutettujen tonttu-ukkojen perään (muutenkin roinaa joka puolella), mutta joka joulu kotiimme on ilmaantunut enenevissä määrin joulukoristeita. Hyvä niin. Lasten myötä olen alkanut panostamaan ja tosissani nauttimaan jouluisen tunnelman luomisesta kotiimme.

Muistan, kuinka itse lapsena iloitsin sinitarrarralla ikkunaan kiinnitetyistä pahvitontuista, enkelikellosta ja ovikoristeesta, jonka asentamisesta tiesi joulun olevan ovella. Nyt kun oma jouluni on jonkun lapsuus, en halua turmella ilon ja odotuksen aikaa hullulla piparkakkutalomanaajamuijalla. Siksi jätettäköön valokuvakalentereiden teettämiset, piparkakkutalojen kasaamiset ja muut traumatisoivat manaajamuijan joulukoettelemukset yön pimeisiin hetkiin, jolloin lapset ovat kaukana turvassa ja punkkutonkka käden ulottuvilla (Jos sattuu käymään niin, että meikällä menee ihan mustiin).

Jes, joulu kotiin! Muutamana talvena olemme tehneet perinteeksi muodostuneen luontoretken! Olemme keränneet kotiin havuja ja käpyjä, joista olemme askarrelleet kotiimme ja lahjaksi kimaltavia käpykoristeita.

Käpyhommien lisäksi innostuin viime vuonna tekemään aika paljon isoja kransseja, joita lopulta oli niin sisällä kuin ulkona, meillä kuin myös ystävillä ja sukulaisilla, joille tyrkytin havukransseja lahjaksi. Myös tänä vuonna ajattelin tehdä kranssin ainakin oveemme.. ja ehkä myös uudelle terassillemme. Ehkä myös naapurin oveen. Ja porttiin.

Kranssihuurun lisäksi asettelin myös maljakkoon havunoksia, joihin ripustin kuusenkoristeita. Havujen tuoksusta tulee heti ihana joulun tunnelma. Tuoksusta puheenollen! Muutettuamme Nekalaan olemme joka vuosi pitäneet naapureiden kanssa isot piparitalkoot, joissa leivotaan ja koristellaan piparkakkuja. Välillä olen myös ripustanut nonparelleilla ja sokerilla kuorrutettuja hassuja piparkakkuja keittiön ikkunaan roikkumaan, tuomaan tunnelmaa ja tuoksua keittiöön.

Henkisesti tärkeimmäksi the joulukoristeeksemme on muodostunut keittiön ikkunaan ripustettava iso joulutähti, jota lapset alkavat kysellä jo suunnilleen elokuussa. Yleensä olemme tähden ripustuksen ja sytyttämisen yhteydessä syöneet pipareita ja pannareita julistaaksemme joulun odotuksen virallisesti alkaneeksi.

Jos ei halua tai ehdi kerätä havuja, askarrella käpykoristeita, sattuu vihaamaan piparkakkujen väkerrystä, eikä yhtään löydä itsestään laistani kranssi päässä kulkevaa joulupipari-yli-ihmista, ei hätää:

ihanan joulutunnelman saa kotiin myös helpolla napin painalluksella!

Mikään ei luo joulutunnelmaa yhtä tehokkaasti kuin joulumusiikki. Perinteisesti ensimmäisenä adventtina starttaava Jouluradio on tänään palannut radioaalloille, juhuu! (Kunkin alueen taajuudet näkee täältä) Tunnelmallisia, iloisia ja perinteisiä joulubiisejä on mukava kuunnella vaikka joulupuuhia tehdessä tai ihan vaan istuskellessa aamupuurolla hämärässä keittiössä. Helppo kikka saada jouluinen meininki! Joka vuosi yllätyn, kuinka osaan kaikki sanat moneen biisiin, joita en koskaan ole tajunnut edes kuulleeni.

Jouluradiossa ei tule mainoksia ja kanavan monipuoliset soittolistat on valittu hartaudella ja hyvällä maulla. Perinteisen fm-taajuuksilla kuuluvan valtakunnallisen radiokanavan lisäksi Jouluradio on nyt kymmenen radiokanavan verkkomedia, josta löytyy yhdeksän tarkemmin kategorisoitua nettiradiota: Kauneimmat joululaulut, Klassinen joulu, Lasten jouluradio, Indiejoulu, Jazzjoulu, Happy Holidays!, Julradion, RnB Christmas ja Rouhea joulu.

Itse olen kuunnellut kanavia jo ennen Jouluradion adventtistarttia ja hyvänä mustanahevosena kanavaperheestä suosikikseni nousi Rouhea Joulu, jolla soi muun muassa suosikkini Lännen-Jukka. Lasten kanssa ajattelin ottaa haltuun Jouluradion Lasten Jouluradio -kanavan!

Jouluradion lähetyskausi kestää ensimmäisestä adventista loppiaiseen (6.1.) asti.

Tunnelmallista joulunodotusta kaikille! Radiot päälle ja lala lallalla, helikellot soi, mennä tonttuset voi ilomielin..

Lue myös:

Kiitävi aika, vierähtävät ruuhkavuodet

Jouluni on jonkun lapsuus

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.