Hyvää kauden herkuista

Omenakausi on mehukkaimmillaan!

Piharemontissa suojelukohteeksi julistettu käyrä pikkupuumme teki tänä vuonna ensimmäiset omenansa (seitsemän kappaletta, sato kuin sato), jonka lisäksi rempassa istutimme puutarhaan yhden uuden puun, jota voisi nykyisellään käyttää lähinnä virpomisvitsana. Onneksi naapurin muijien pihoissa on notkuvia vanhoja omenapuita sen verran, ettei kenenkään piirakka jää paljaaksi!

Typerät piirakat tai mehut eivät kuitenkaan vedä vertoja naapurin muijan panimolle, jossa jälleen pulputtaa herkkua, jonka rinnalla Bulmerssit ja Strongbowt tuntuvat karheilta kielellä. Maistettuamme rakkaan ystävämme tämän vuoden ensimmäisiä satseja totesimme hymyssä suin, ettei parhaimman siiderinkään perässä tarvi poistua Nekalasta. Juhuu!

Odotamme innolla pimeneviä iltoja, jolloin pääsemme mestarin pöytään maistelemaan kiljua tämän kesän satoa.

IMG_9786.PNG

Naapurin muijan omenasidukka 

Omista omenoista sidukkaa! Erittäin hyvää ja ihanan kuivaa.

Tarvitset käymisastian vesilukkoineen, sinne 25 litraa tuorepuristettua omenamehua ja shamppanjahiivapussi.

Siideri käy huoneenlämmössä noin viikon. Se on valmista kun pulputus vesilukossa on loppunut. Lappoa siideri toiseen astiaan ilman pohjasakkaa.

Lisää panimosokeria 6g/litra ja pullota puhtaisiin 0,33/0,5 litran panttikorkkipulloihin.

Sokeri muodostaa pulloon kuplat, liikaa lisättynä räjähdysvaara! Pidä viikko huoneenlämmössä ja laita sitten kylmään. Siideri makustuu pullossa ja on maultaan ihanasti kehittynyt joulun tienoilla. Älä siis hörpi heti kaikkea!

Jokaisen siiderintekijän tunnistaa omasta omena sekoituksestaan. Suosittelen 1/3 happamia ja loput muuta makeampaa omenaa.

Puristusapua saa mehuasemilta.

Makoisaa syksyä kaikille!

 

Share

4 kommenttia

 1. maya s kirjoitti: Vastaa

  Jostain – en enää edes muista mistä – eksyin blogiisi viime lauantaina. Jäätävä flunssa päällä luin juttujasi sohvalla miehelle ääneen, välillä hekottaen täysin hysteerisenä veden valuessa silmistä. No, sunnuntaina käytin kaiken kuumehöyryisen valveillaoloaikani blogin lukemiseen ja hups – kaikki luettu. Nyt mä sit vaan ilmestyn tänne päivittäin tarkistamaan uudet päivitykset. Kiitos, ihan mahtava blogi, ihana näin Espoossa asuvana tamperelaisena lukea sujuvaa Tamperetta ja Nekalan kuulumisia… Ja joo, koitin mää sitä Puutalobabyä eilen kun tää flunssa vaan jatkuu, mutta ootte te vaan niin erilaisia. 🙂

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei JEE! Kiitos kommentistasi!! <3 Ihana kuulla, että oot viihtyny ja ääneenlukenu! Parasta!! Tulee kyllä hyvä mieli tästä!

  Toivottavasti paranet pian!!

 3. punasest talost kirjoitti: Vastaa

  Ja juuri kun olen taidolla, käsillä ja sydämellä asetellut kaikki mehuaseman tädin puristamat mehut pulloihin ja pakkaseen… Omenia ois vielä, mutta mehuasemat ovat tainneet huonon vuoden vuoksi sulkea ovensa. Ja viinintekovälineet on juuri saapuneet ystävältä meille odottamaan käyttöä. Odottavat siis edelleen! Mutta ensi vuodeksi otan ohjeen talteen 🙂

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ota ihmeessä, on ollut kyllä tosi hyviä maistiaisia! Tuli ihan itellekin yllärinä, että kotikonstein voi tuollaiste tehdä 😀

  Ja ei niissä mehuissakaan mitään vikaa oo, ihania nekin!! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.