Hesa hoi taidetta!

Helsingissä galleria Katariinassa on vielä tämän viikon ajan esillä kuvataiteilija Sanni Sepän yksityisnäyttely Elän tässä talossa. Näyttely koostuu pienistä ja yksityiskohtaisista akryylimaalauksista, jotka kuvaavat hetkiä ja näkymiä yhden vuoden ajalta Sannin kotona.

Taiteeksi vangitut arkiset hetket ovat juuri niin ilahduttavia, värikkäitä ja samaistuttavia kuin itse taiteilijakin.

Tutustuin Sanniin kesällä -99 työskennellessämme lehtimyyntiyrityksessä samassa toimistossa, jossa pöytiemme välissä oli sermi. Emme ensin nähneet toisiamme, vaan kuulimme vain toistemme myyntipuhelut, mutta kohdatessamme kahvihuoneessa, meillä molemmilla oli samanlaiset takit, punaiset takkutukat ja käsilaukuissa Tipin kuvat.

Olimme toimistomme myyntitykit, joilla oli joka päivä ihan sairaan hyviä uutisia kaikille pahaa aavistamattomille uhreillemme, joita me Särkän ja jätskikiskojen drop-outit löytämistämme puhelinluetteloista yhdessä kaivoimme. Tutustu ja nauti -kamppanja!

Ystävystyimme niin nopeasti, ettemme muistaneet kohdanneemme jo paria vuotta aikaisemmin eräässä discossa, jossa Sanni näytti Courtney Lovelta ja minä pojalta ja, jossa tuli heti kaikenlaista sanomista puolin ja toisin.

Onneksi ”oikea ensikohtaamisemme” valkeni meille vasta, kun oli jo myöhäistä perua hyvin alkanutta ystävyyttä, joka on nyt kestänyt lähes kaksikymmentä vuotta. Viimeksi näin Sannin pari viikkoa sitten hänen saavuttua meille spontaanisti sunnuntailounaalle. Se oli hyvä päivä.

  

Sanni Sepän yksityisnäyttely galleria Katariinassa Helsingissä 22.8.-9.9.2018.

ELÄN TÄSSÄ TALOSSA

Koti on paikka, jota ihminen käyttää vakituiseen asumiseen, jossa säilytetään henkilökohtaisia tavaroita, jossa vietetään vapaa-aikaa ja paikka jossa perheen jäsenet asuvat.

Koti on myös se paikka, jossa ihminen todennäköisimmin kokee tapaturmaisen kuoleman.
Kotona ollaan ihanien eläinten kanssa. Kotona levätään ja luodaan, käydään vessassa ja juodaan. Kotona sairastetaan ja rakastetaan. Koti voi olla vieras tai uusi, mielessä tai muualla. 

Kodin rajat eivät ole tarkat ja täsmälliset vaan suhteelliset: kuvissa näkyvät samat tapetit ja samat tyynyt, samat matot ja varpaat ja ihmiset, sama kissa ja sama koira. Sommitelmat muuttuvat jatkuvasti, tilanteet ja valo jossa ne nähdään muuttuvat jatkuvasti.

Kodin seinät suojaavat tai peittävät, piilottavat. Ne saattavat homehtua tai kaatua päälle tai antaa myöten ulos. Seinässä on tapettia tai maalia tai ikkuna. Kaikkea voi katsoa. Katse on usein etsivä, aina tutkiva, kysyvä. Kotona kun avaa ikkunan, sisään tulee ilmaa ja valoa.

Ikkuna talon seinässä
on taiteen teko.  

-Petri Poutiainen, Helsingissä 25.4.2018.

Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan Sannin näyttelyssä! Näyttelyn Facebook-tapahtumasta voi katsoa tarkemmat tiedot.

Kannattaa kurkistaa myös Sannin Sairaan Ihana Sanni -blogiin, jossa taiteilija kirjoittaa muun muassa työstään, rakkaudesta, mielenterveydestään, muistoistaan, päivän ajatuksistaan ja ihan kaikesta, suoraan ja kaunistelematta.

Kaunista päivää kaikille!

Kuvat: Tanja Becher

Lue myös:

Ysärinuoruus

Throwback Duckface

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.