Hei Asikaine kymmenen vuotta sitten!

Trendi haastoi besserwisseröimään kymmenen vuotta nuoremmalle itselleen. 

Hei, 21-vuotias Asikaine. Laita nuudelikeitto hetkeksi jäähtymään pöydälle, ota pussihousuissasi mukava asento pinkillä sohvallasi ja kuuntele hetki pätemistäni.

– Ai jaha, äänimieheksi menit opiskelemaan! Jännä! Mahdat olla kusessa. Ammatinvalintasi on suurempi mysteeri kuin se, miten pääsit tiukan seulan läpi äänipuolelle taiteen- ja viestinnän oppilaitokseen. Älä hakkaa päätäsi seinään opetellessasi itku kurkussa äänittämistä ja patchaamista. Myönnä olevasi atk-vammainen, joka ei erota XLR-piuhaa jatkojohdosta. Et lopulta tule tarvitsemaan piuhatietoja. Reittisi työelämään tulee olemaan mutkainen, mutta löydät tiesi oudoista valinnoistasi huolimatta. PS. On helpompia tapoja pokata pitkätukkia, kuin hankkiutua miksauspöydän taakse.

– Älä kanna huolta tuhlatessasi kaikkia säästöjä kesäisin matkusteluun ja festareihin. Jatka samaan malliin! Iltojen hämärtyessä, tulet aina löytämään uuden baaritiskin, jonka taakse pääset tarjoilemaan ja tiskaamaan. PS. Tarjoilusta puheen ollen: everstille ei _oikeasti_ voi myydä kahta tuoppia enempää muuten joudut kantohommiin, taas.

– Unohda ”tyyppi’, ketä ”tapailet”. Ja ne muutkin (paitsi se yksi aika hyvännäköinen. Sitä voit ihanasti aina vanhanakin muistella). Parin vuoden kuluttua Hippi iskee kuin miljoona volttia. Tunnistat herra Oikean hänen hauskuudestaan, jota lyhytnäköisempi saattaisi äkkiseltään luulla typeryydeksi. PS. Rakkaus on välillä hankalaa ja parisuhteet vaikeita.

– Voisitko ystävällisesti lajitella ja viedä kirpparille ylimääräiset vaatteet ja roinat häkkikomerostasi, jottei kymmenen vuotta myöhemmin tarvisi lajitella kaikkia basaarin kiliseviä loimia pikkuvauva sylissä, kun olet muuttamassa Nekalaan ja raahaamasi roinat eivät mahdu muuttokuormaan. PS. No älä sitä Saksasta ostamaasi punaista nahkatakkia mene myymään!

10351605_10152194624687194_4364553957511196926_n-1.jpg

– Pidä hauskaa! ( Siihen liittyen voisin kertoa monta vinkkiä, mitä päätöksiä ei kannata tehdä. Teet ne kuitenkin.)

– Ymmärrän, että on mahdotonta ottaa näitä tai muitakaan neuvoja vastaan, koska tiedät tällä hetkellä määrätietoisesti kaikesta kaiken.

Toivottavasti nuudelisi eivät tämän paasauksen aikana jäähtyneet. Kokkaaminen ei oikeastaan ole hankalaa tai kallista. Makaroonilaatikosta saa laatikkoa laittamalla siihen munamaitoa. (Munamaitoon tulee kananmunia ja maitoa. Kysyt tätä pian puhelimessa äidiltäsi, joka ärsyttävästi nauraa vilpittömälle kysymyksellesi). Syö terveellisemmin senkin pakastepitsa-nuudeli-muija!

 

PS. Kerro ihanille ystävillesi terveisiä. Täällä ollaan ja muistellaan!

 

 

 

Share

3 kommenttia

 1. Kristaliina kirjoitti: Vastaa

  Hei tahtoo nähdä paremman kuvan susta tuolta ajalta!!!

 2. Kristaliina kirjoitti: Vastaa

  Heh tai joo anteeksi, ei ollut tarkoitus arvostella kuvaajan valokuvallista ilmaisua! Mutta siis sellaisen, jossa sulla ei ole pyykkitelinettä päässä 🙂

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No joo, täytyy kyllä laittaa ”parempi” kuva, jossa 21-vuotias minäni pääsee paremmin esille kaikessa tyylikkyydessään 😀

  Tämä oli itseasiassa ainut tuon aikainen kuva, jonka sain kaivettua täällä anoppilassa (nyt kesälomailemassa) ollessani kaverin facebookista. Täällä ei sattuneesta syystä löydy musta mitään kymmenen vuoden takaisia otoksia, koska en ollut vielä olemassa. Heh heh. 

  Mutta illalla kotiin, niin täytyy kaivaa arkistojen aarre ja tulla lisäämään 😉 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.