Hanki sinäkin nyt oma naapurin muijasi!

P3200693Kaupallinen yhteistyö: Yhteismaa

Jo muuttopäivänä molempien puolien naapurin äijät saapuivat kantoavuksemme ja ensimmäisenä yönä molemmat naapurin muijat istuivat kaikuvassa keittiössämme tyhjentämässä viinipulloa muuttolaatikoita. Sateisesta syyskuun yöstä alkoi arkemme yhteisössä, jossa juostaan ovelta ovelle lainaamaan munia, kyselemään sopivaa sadetakkia ja pyöräilykypärää tai hakemaan yöllä särkylääkkeitä. Huolehditaan toistemme lapsista, osallistutaan yhdessä pihakirppiksiin ja järkkäillään talkoita.

P9120179

P6260028Reissussa ollessamme naapurit tyhjentävät postilaatikon ja lämmittävät takkoja. Pikkujouluja, Halloween-juhlia ja vappuja vietetään usein yhdessä. Nimijuhliin saimme astioiden ja kakkujen lisäksi kummejakin naapurista. Viimeksi tiistaina korttelin päässä asuva Hipin sisko hilppasi lyhyellä varoitusajalla hoitamaan poikia iltamenojemme osuttua päällekäin.

Portailtamme on viinittelevien naapurin muijien lisäksi löytynyt muun muassa käytettyjä lastenvaatteita, potkupyörä ja leivoksia. Postilaatikolla törmäsin seuraavassa risteyksessä asuvaan kollegaan, joka tarjosi omaa kotitoimistoaan ratkaisuksi valittaessani kotityöskentelyongelmistani. Jos sulla pää hajoo, niin sää voit tulla meille tekeen hommia, vaikkei me oltas kotonakaan! Meet kato siitä ovesta sinne vaa, siä on se mun työpöytä!

P6300008

P7100018

IMG_0278

IMG_8981Itselleen saa hyvän mielen, kun arjessa voi pienestikin olla avuksi naapurille lainaamalla autoa, leivinpaperia tai tapettipöytää (joka ei sekään edes ole meidän, vaan lainassa), antamalla kyydin, lahjoittamalla liian pieniä vaatteita tai vaikka katsomalla naapurin lasten perään.

Pelkkä tieto lähellä olevista ihmisistä, jotka auttavat tarvittaessa, tekee olon turvalliseksi.

P8140102

P4160010

Ennen kaikkea porukassa kaikki on hauskempaa oli kyseessä sitten puutarhajuhlat, kirppispöytä, helvetillinen piharemontti, sateiset halkotalkoot, keinutolpalla seisoskelu tai rullaluistelun opettelu. Joukossa ja höpötellessä tiivistyy tyhmyyden lisäksi parhaat ideat ja hauskuus!

Ravintolapäivät, Siivouspäivät ja puistoriehat ovat hienoja keinoja tutustua naapurustoon ja lähialueensa ihmisiin, mutta vihdoin on kehitetty myös uusi sosiaalinen media helpottamaan lähekkäin asuvien ihmisten tutustumista toisiinsa.

Nyt sinäkin voit hankkia Nappi Naapurista omat naapurin muijasi, äijäsi, puistomummosi, leikkikaverisi, mammaryhmäsi, koirakaverisi tai vaikka vaan löytää lainattavan ruohonleikkurin!

Nappi Naapuri on joukkorahoituskampanjalla kehitetty karttapohjainen sosiaalinen media, joka helpottaa lähellä asuvia ihmisiä tutustumaan toisiinsa sekä saamaan ja antamaan naapuriapua. Palvelu edesauttaa kehittämään arkipäivän sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä.

P8290113

P2270583

Ihmisten tutustuessa saattaa syntyä esimerkiksi lastenhoitorinkejä, talkoita, pihakirppiksiä, vaatekutsuja tai vaikka naapurustojuhlia. Nappi Naapurin avulla on jo nyt tehty paljon kivoja juttuja: ihmiset ovat löytäneet kavereita, sopineet lemmikinhoidoista, lainanneet työkaluja, perustaneet ruoka- ja käsityöpiirejä.

Nappi Naapurin takana on yleishyödyllinen Yhteismaa ry, jonka innovatiivista porukkaa häärii mm. Siivouspäivän, Illallinen taivaan alla -tapahtuman ja joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n takana. Yhdistyksen tarkoitus on vaatimattomasti saada kunnolla muutettua maailmaa!

ARVOSTAN!

nappi

Alkuun pääsee osoitteessa nappinaapuri.fiEtusivun infosta löytyy ohjeita, joilla pääsee eteenpäin. Palvelua voi kokeilla myös rekisteröitymättä, jolloin pääsee esimerkiksi katsomaan viestejä ”testaamansa osoitteen” lähellä.

Palvelu on helppo käyttää, sillä jopa kaltaiseni atk-amatööri oppi idean nopsasti ja sai tarkistettua, mistä voisin lainata esimerkiksi vohveliraudan tai kaipaisiko joku lähistöllä vaikka leikkipuistoseuraa. Rekisteröityminen tapahtuu etusivulta Facebookin tai sähköpostin kautta. (Palveluun on kehitteillä myös mobiiliversio!)

Kun Nappi Naapuriin rekisteröityy lisää käyttäjiä, palveluun voi liittyä myös paikallisia järjestöjä, yrityksiä, kotihoitotyöntekijöitä tai mitä tahansa julkisten sektoreiden tahoja. Luontevalla tavalla palvelussa voi ilmoittaa vapautuneita kampaamoaikoja, ylijäämälounaita tai mitä vain lähiseudun asukkaille hyödyllisiä vinkkejä.

P8190134Nappi Naapurin käyttäjiä on nyt reilut 4000, mutta käyttäjämäärän kasvaessa palvelu paranee ja monipuolistuu nopeasti, joten kehoitan kaikkia naapurustostaan ja yhteisöllisestä meiningistä kiinnostuneita rekisteröitymään palveluun!

Aloitetaan maailman muuttaminen omasta naapurustosta! 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

Share

5 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Onko kukaan kokeillut tätä naapurinappia? Olisi kiva kuulla kokemuksia, että onko ollut lottovoitto vai ei.

 2. Laura kirjoitti: Vastaa

  Moikka! Mä olen ollut homemade-brunssilla vieraiden tyyppien kotona! Oli onnistunut ja aivan mahtava kokemus! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihan mahtava idea, kiva kuulla näitä ihan konkreettisia juttuja, miten on toiminut 🙂

 3. Maisa kirjoitti: Vastaa

  Helsingissä toimii alueittain jo tosi kivasti. On syntynyt käsityö- ja ruokapiirejä ym. Vaatii tietty, että tarpeeksi moni käyttää tietyllä alueella palvelua. Kannattaa tutustua:)!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos tästä! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.