Elämänhallintaeteinen ennen ja jälkeen

Kolmen viikon kesäreissun jälkeen voi nähdä oman kodinkin ihan uusin silmin, valitettavasti jopa eteisestä alkaen. En ollut astunut edes ovesta sisään, kun uudistuneet lomasilmäni huusivat jo niin hoosiannaa, että Saimaan rannoilta ammennettu zen-tila alkoi haalistua ja teki mieli kaasuttaa takaisin kohti itärajaa. Mitä helvetin helvetin helvettiä nyt taas?

Kuin kaikki maailman helvetin paskaroina olisi muuttunut paskaroinaksi ja tiivistänyt itsensä lattiasta kattoon tuulikaappiimme!! AIVAN KUIN TUULIKAAPPI LUULISI HUONEEN SIJASTA OLEVANSA JOKU RUOKALUHUONEEMME KULMAKAAPIN TYYPPINEN ROINAKAAPPI, joka magneetin tavoin imee kaiken turhan hötteröntötterönpötterön käsistämme.

Kaiken lisäksi kyyristyttyäni hetkeksi muistelemaan eteismeininkejämme tajusin, ettei tuulikaapissamme vallitseva roinuus ole mikään arkikaaoksen aiheuttama hetken tila, vaan KAHDEN VUODEN perus säilytysratkaisu. Kaksi vuotta olemme pujottautuneet kotiimme paskavuoren vierestä! Ja niin ovat pujottautuneet kaikki muutkin meillä kyläilleet, ystävät ja nokikolarit, virpojat ja toverit ja ties ketkä kotonamme vierailleet salet ja jennit, kaikki ovat saapuneet kasan läpi, voi saatanan saatana.

Silmä vähän tottuu ja näköjään myös päivittäiseen pujottautumiseen tottuu.

No niin, huuh sattuuhan sitä. Vanhojen talojen tilaratkaisut ei aina ole ihan kätevimmästä päästä ja varmasti myös muilla on eteisessä epäjärjestyksessä kaikenlaista tärkeää tavaraa, joka on hyvä olla lähtiessä saatavilla. Itsekin tarvitsen lähes päivittäin liian pientä lätkäkypärää, likaista termospulloa, märkäpukua ja erityisesti vanhat verhot on hyvä olla eteisessä napattavissa mukaan. Puen aina myös pelastusliivit lapsille kotoa poistuessamme -koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua!!!

Juuh. Eteishomma ja elämänhallinta meni vähän tunteisiin, ihan että vittu mitä paskaa, MEIDÄN ELÄMÄ EI VOI OLLA TÄLLÄSTÄ!! (paitsi että on, ihan juuri sellasta, aina!!) ja hetken tärinän jälkeen rattaat oli putsattuna taitettuna autoon valmiina kiertoon ja olin tilannut Tori.fistä ensimmäisen tilaan jotenkin sopivan kapeahkon parinkympin säilytysratkaisun ja heittelin maanisena kaiken hertsinpertsinvertterin roinaa pihaamme.

Hippi pakeni lomasilmäkohtaustani lähtemällä äkkiä hakemaan Torista löytämääni laatikostoa sekä lainaamaan kaverilla lainassa olevaa poraamme.

Ja zimzalabim ja ähäkutti Marie Kondo ja fuck you Huvila&Huussi ja mitä näitä nyt on! Että tervetuloa meille vaan, täällä ei ole mitään elämänhallintaongelmia, roinaa tai muutakaan nähtävää. Pelkkää seestettä ja siistejä säilytystaparatkaisuja ja cooleja skeittilautoja.

Elämämme on tälläistä. Urheilullista ja kaunista!

Vähän vielä haaveilen kauniista naulakosta ja yritin jo itseasiassa kysellä ystäväni vanhaa design-naulakkoa, mutta hän sanoi naulakkonsa näyttävän siltä, kuin siinä roikkuisi ihmisiä, eikä kuulemma voinut siksi suositella sitä kenellekään (!?!?!? hänelläkin menee näköjään kesän jälkeen mentaalisesti ihan kivasti). Sekä ellipsin mallisesta tai pyöreästä vanhasta peilistä, josta voisin aina lähtiessäni katsoa itseäni syväluotaavasti silmästä silmään ja todeta olevani asiallinen ja skarppi ihminen, jolla on elämänhallinta ja eteisen säilytysratkaisut ihan vitun mintissä.

Että I rest my case ja hyvää tiistaita kaikille.

Muita kohtauksia:

Terkkuja Marie Kendolle

Kaikelle on paikkansa

Koti sellaisena kuin se ei ole

M

Share

30 kommenttia

 1. JK kirjoitti: Vastaa

  Ihan parasta taas!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   😀

 2. Krista kirjoitti: Vastaa

  No mutta, ihan ku meiän eteinen, josta ei vttu pääse pujottautumaan mitenkään kompastumatta matkalla miljoonaan kenkään, tasan siihen paikalleen riisuttuihin vaatteisiin, roskapusseihin, kierrätyspusseihin, roinaan joka menee tai tulee ja keittiötikkaisiin(!)
  Joka päivä ihan zeninä kuljen siitä ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, mullakin meni ihan hyvin zeninä ne pari vuotta, MUTTA SITTEN SEKOSIN. Ei ollut terveellinen kohtaus, mutta tulipa nyssi tällänen.

 3. Sotkupesästäjä kirjoitti: Vastaa

  Salet ja Jennit?? Alkoi pikkaisen kiinnostaa! ?
  Mutta juuh, tulin kastelemaan äitini kukkia ja mietiskelin että miksiköhän en ole perinyt hänen siivous- ja turhanroinanhävitysgeenejään vaan sain isäni siivoonkerranviikossamuttaseeiautakunsäilytänkaikenturhanroinan-geenit, ja lisäksi rakastan projektien _aloittamista_… Että klikkailenpa nyt sinne torille…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jep, mulla tuota samaa aloittamista aika paljon. Ja sen seurauksena sellaisia PROJEKTIHUONEITA ja kasoja ja vaikka mitä saakelin paskaa ympäriinsä odottamassa jotain uutta puuskaa, joita tulee noin kahden vuoden välein…
   ETTÄ FEEL U

 4. k.d. kirjoitti: Vastaa

  KIITOS ASIKAINE, ETTÄ OOT PALANNUT LOMALTA!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HAHA! Kiitos kun tulit tänne lukemaan!! 🙂

 5. Linn kirjoitti: Vastaa

  Asikaine, meiltä löytyy teille peili. Vanha ja raskas, valkoinen raami. Call me, tai siis laita sähköpostia.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jaahas..hmm.. kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂
   Vähän mietin sellaista sirohkoa..oiskohan sulla laittaa jotain kuvaa? 😀

 6. Sylvia kirjoitti: Vastaa

  No, onneksi edellisen itketysvirren jälkeen tuli taas tällaista omaan pirtaan sopivaa asiatekstiä. Kyllä Asikaiseen voi luottaa. (Itkin Jonne-tekstin luettuani niin pal kauhiast etten kommenttejakaan voinut lukea, enkä vähiten siksi, että meillä siihen jos joku kaataa maidon tai syöksee sieraimestaan puuroa liittyy ennemminkin huutoa ja hermojen kiristelyä kuin yhteistä naurua. Miksi jumankauta on niin vaikea elää hetkessä, olla läsnä ja kuunnella pientä ihmistä. Ei tarvitse odottaa lasten tästä edes kasvavan kun nyt jo kaduttaa oma meininki.)

  Hieno eteisproggis. Ihan tosta vaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HAHAHA!

   Ja joo ,niin se on itsellenikin vaikeeta olla läsnä ja kuunnella ja muistaa niitä asioita, osaa en muistakaan. Mutta onneksi jotain sentään on tarkasti mielessä <3
   Hankalaa aikaa päälle nämä kukkupäävuodet! Tsemppiä sinne syksyyn!

 7. Ano kirjoitti: Vastaa

  Tsemppiä <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 8. Saija kirjoitti: Vastaa

  Nuo hatut seinällä tiivistää kaiken olennaisen. Arvostan niitä suuresti.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   SAMA! 😀

 9. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

  Ei tuu pysyy siistinä, sori. Mä oon tehny ton saman niin miljoona kertaa ja äiti toiset. Ja kaks päivää, ni ne pelastusliivit on taas keskellä kuistia.
  Jos onnistut kuitenki tässä, ni voitko kertoo väliaikaraporttia miten se onnistuu? Missä ne on nyt ne liivit? Onko joku helpompi jättöpaikka keksitty niille?
  Vielä olis mahdollista opettaa jälkikasvu siistiksi, mut mitäs teet ku mies jättää kaikki väärään paikkaan!?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No nyt on pysyny ihan ok kunnossa, (vähän kyllä kauhulla odotan talvea ja syksyä ja niitä roinia)
   Liivit on palautettu, ne oli lainassa ja jääny vaan tuohon pyörimään, niin kuin suurin osa tuosta kamasta, pöytäliinat jne. Laskettu vaan käsistä ja oikeestaan ees miettimättä jääny siihen. Suuri helpostus, kun ei ole nyt laskupaikkaa siinä…Ne lasketaan portaille tai johonkin seuraavaan jättöpaikkaan…eli johonkin se ongelma siirtyy, jos ei eteiseen.. :/ Mutta kivempi tulla sisälle.

 10. Gw kirjoitti: Vastaa

  Onko se loppuroina vielä kasassa siellä pihalla? Oot kyllä niin helmi???

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NE ON VIETY HOPELLE JA SINNE MIHIN KUULUU!! WHAAAT!!!

 11. Juurihan tuossa tänään kompastelin ovea avatessani lapsen polkupyörään (oi miksi se oli sisällä??), siitä kimposin rattaisiin, niistä kenkiin ja viimeisenä niittinä siihen ulkoilua odottavaan vaipparoskikseen. Sattoipa tuo oven takana ollut henkilökin vähän katsoa kummeksuen.
  Mutta jee, upea zeneteinen Nekalassa!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahahhahaaa! Jes, kuulostaa tutulta touhulta!

 12. veeamilia kirjoitti: Vastaa

  Ilmassa on syksyn (jota vihaan, mutta koitan kiivaasti löytää jonkun vähän rakentavamman suhtautumisen vuodenaikoihin ja säähän, koska tajuan että tää asenne tuottaa liikaa turhaa päänsisäistä jupinaa) taikaa! Meidän eteisestä hävisi tänään likaisten mattojen kasa, joka oli ehtinyt jo kuukausien aikana kaivaa itselleen kuopan eteisen lattiaan! Puhtaat matot, lauantai, seesteisesti meillä soi cooli jatsi. Kohta mennään rannalle, koska Joy of missing out pakotti jäämään pois sinänsä ihkusta Reposfääristä ?. Ihanaa festaria!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kuulostaa ihanalta <3
   Ite en päässyt valitettavasti tänä vuonna Reposfääriin!

 13. possu kirjoitti: Vastaa

  Meidän eteinen on näennäisesti Asikaista lainatakseni ”ihan vitun mintissä”, mutta se illuusio haihtuu nopeasti. Tila on L-kirjaimen muotoinen, eikä kukaan taatusti arvaa mihin a) likapyykit, b) ulkoiluvaatteet, c) vaaterekki, jossa on vähän kaikkea, d) neljät luistimet, joita ei ole käytetty ehkä seitsemään vuoteen, e) pyykkikorit, joissa ehkä joskus on sitä likapyykkiä (likapyykki ei tykkää olla niissä, vaan muualla…) ja kaikki muu tarpeellinen tavara on säilötty. Luonnollisesti alakerran ovi on siellä samassa jemmassa kaiken takana. Kun haluaa mennä sinne, ei tartte enää muuten kuntoilla. On jo hiki valmiiksi roinan siirtelystä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, pelkäänpä ettei meilläkään tää illuusio oo pysyvä, mutta YRITETTY ON! Ja meilläkin on sama tuo kellarin ovi, siihen portaille kertyy aika helposti KAIKENLAISTA..mutta eipä ole eteisessä ja tarvi kiivetä yli vaan ees pois silmistä! (ja mielestä ;D)

 14. hannawee kirjoitti: Vastaa

  Tuo yksittäinen naulakonoloinen, samoin kuin haaveiltu useanaulainen serkkunsa, on vaaranpaikka. I do know, edellisessä asunnossa oli kh-remppa vuosi sitten heinä-elokuun ja pystytin ”väliaikaisen” jalallisen naulakon keittiön puolelle – sen sitten sisältöineen pakkasin huhtikuussa muuttokuormaan, eikä siinä siis ollut vaatteita, vaan laukkuja, reppuja, joogamatto ja useampi sorttaamista odottava ostoskassi ”väliaikaisesti”. Mitä tukevampi ratkaisu, sen vaarallisempi, hyvin seinään pultatusta saatat jossain siivoushepulissa löytää esim. alasimen ja työkalusarjan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahahaaa! Jep, yllättäviä esineitä kyllä löytyy näistä väliaikakasoista, työkalut, skeittilaudat..kaikki hukassa olleet aina jonkun kuivumassa olleiden pyyhkeiden alla,,, mitä hittoa! ;D

 15. molli kirjoitti: Vastaa

  Oon vähän kipeänä ja surkeana ja tulin saamaan lohtua tänne blogiin ja ai saakeli että kannatti! Niin timanttista settiä jälleen kerran, oot huikee!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Voi ei, toivottavasti siellä voidaan jo paremmin!! <3
   Hyvä jos piristi 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.