Ei se vappu tule ovelta hakemaan. -Jaa ei vai?

Jäätävä keli ja ihmistungos eivät varsinaisesti houkutelleet vappuhumuun. Hipin unohdettua puolet ostoksistaan kaupan kassalle ja huomattuani, ettei meillä ole yhtäkään ilmapalloa tai pätkääkään serpentiiniä, oli naapuriperheen ilmaantuminen ovellemme paikallaan.

Otimme leipomani vappukakun sekä muistetut ostokset kainaloon ja hilppasimme naapurimme notkuvaan vappupöytään herkuttelemaan. Naapurit olivat puolestamme hakeneet ruuhkasta Pojalle vappupallon, jonka muumikuvaa hassumassu hihkui ihastuksissaan. Perunasalaattia ja viiniä. Hauskaa seuraa. Nekalan muijakin pistäytyi miehensä kanssa. Vapputunnelmissa viihdyimme naapurissa yöhön asti.

kuva.JPG

Tänään kahvittelimme puoleen päivään ja suunnittelimme hitaasti lähtöä vapputorille. Ennen kuin ehdimme pakata pientä simasuuta vaunuihin, naapurit koputtelivat oveen eiliset astiat mukanaan ja sain muutaman talon päästä tekstiviestin: Mitäs eilen, onko mikä vointi? Mitä teette iltapäivästä? Ajateltiin grillata joskus 16 aikoihin. Tarkoitus olisi kysyä myös joitain muitakin tänne.

Lähdimme puistoon koputtelijoiden houkuttelemana. Mikä onni, että aitamme takana asuu ilmapallotaituri, joka osaa väännellä mustia ja vihreitä koiria. Paukkuvia ilmapallohaukkuja ei taida vapputorilta niin vain löytääkään. 

kuva.JPG

Leikimme porukalla piilosta avarassa puistossa. Maatessani hiekkalaatikon takana (puiden lisäksi ehkä ainut mahdollinen piilo koko mestassa) piilossa, varis kävi nokkimassa kassissani ollutta kakkua ja naapurin mummu luuli minun olevan kännissä. Onneksi etsijät Hippi ja Poika löysivät, vaikka yritin smoothisti sujahtaa hiekkalaatikon toiselle puolelle. 

kuva.JPG

Puistopalloilun jälkeen jatkoimme matkaamme grillijuhliin viemisinämme nokittu kakku ja hyvä meininki. 

kuva.JPG

Muutkin olivat tuoneet hyvää vappufiilistä kassikaupalla ja lämmittäneet grillin valmiiksi.

kuva.JPG

Koska ulkona oli viileä ilma ja jossain vaiheessa satoi räntääkin, leikkivät pienet vappukaverukset sisällä.

kuva.JPG

Isommatkin vappukaverukset viihtyivät olkkarin lämmössä.

kuva.JPG

Grillasimme katkarapuvartaita, bratwursteja, soijanakkeja ja nakkinakkeja. Lisäksi katoimme pöytään perunasalaattia, kreikkalaista salaattia, chilimarinoituja kesäkurpitsoja, perunasalaattia patonkia, paistettua halloumia, tsatsikia, oliiveja, rypäleitä..

kuva.JPG

Jälkkäriksi nautimme pitkulaista variskakkua, munkkeja ja kahvia. (Kuvan patongit eivät liity tapaukseen.) 

Vappujuhliminen meinasi välillä karata käsistä. Hjalliksena huudettiin useampaan otteeseen, tuoli muuttui hyppyrimäeksi, tikkapallo puhkesi, välillä piti huutaa ja hihittää. Holtittomalla otteella kippistettiin niin monta kertaa, että lasi meinasi räsähtää rikki.

kuva.JPG

Monien riemunkiljahdusten jälkeen pieni simasuu matki nojatuolilla kuorsausääniä, joka on lapsineron tapa viestittää väsymystä. Osa vappujuhlijoista lähti vielä jatkamaan juhlia, osalla oli huomenna luvassa töitä. Me lähdimme pienen ja isomman simasuun kanssa kotiin lukemaan Herra Petteri -kirjaa.

kuva.JPG

Onneksi vappu tuli ovelta hakemaan. Nekala <3

Huomenna päiväksi paluu arkeen ja sitten onkin taas viikonloppu. Ha hah! Toivottavasti kaikkien vaput sujuivat iloisissa tunnelmissa!

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.