Ei saa tappaa Hermannia, ei saa tappaa Hermannia

Eilen illalla saapuessamme kotiin huomasimme naapurin muijan tuoneen jännittävän kassin ovellemme. Pussissa oli Hermanni-kakku. Voi helvetti! Semisti ysärihenkinen ’kiertokakku’ toimii periaatteella, jossa osa Hermannin taikinan juuresta annetaan aina uudelle ystävälle. Voi helvetti! Kakun juurta pitää pitää hengissä ja hoitaa kymmenen päivää. Voi helvetti! Sen jälkeen kakku leivotaan ja taikinan juuri annetaan eteenpäin. Voi helvetti!

Olen syönyt Hermannia joku aika sitten toisen naapurin muijan illanistujaisissa(, joissa viiniä kaadettiin lasiini väkisin ja liikaa). Nousuhumalassa Hermanni tuntui hyvältä idealta. Nyt Hermanni on saapunut yhden välipysäkin kautta ovellemme. Minulle, joka ei saa kukkaakaan pidettyä hengissä eikä yleensä kakkaroitakaan leivottua. Mitä, jos tapan Hermannin? Se on kiertänyt parikymmentä vuotta ja kuolee tänne minun komerooni? Voi helvetti! Paineet! 

kuva.JPG

Jotain hyvää tässä sentään on. Naapurin muija oli pakannut juuren mukana palan itseleipomaansa Hermannia, joka oli kahvin kanssa herkullista…

kuva.JPG

kuva.JPG

…ja jos saan Hermannin pysymään hengissä, voin antaa sen ’ystävällisesti’ eteenpäin ja vierittää vastuuta muille. Kjäh kjäh! Antaako sen rivissä seuraavalle Nekalan naapurille vai jopa kauemmaksi? 

Nyt menen hämmentämään Hermannia. Kolmas päivä menossa. (Seitsemän edessä, huoh!)

 

Share

13 kommenttia

 1. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Ei haittaa vaikka Hermanni kuolis, mulla on pakastimessa kolme juurta varalla. Että jos haluut ihan kunnolla laittaa vahingon kiertään, niin apu löytyy läheltä.. 😀

 2. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Sen voi siis pakastaa sen loppujaon jälkeen, jos lähipiiristä ei löydy viittä Hermanniin valmista ihmistä. 

 3. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Eikun sä olet saanut yhden juuren, joka tietysti aina kasvaa kun sä lisäät sinne jauhoja, sokeria jne. Sit lopulta sitä on muistaakseni viiden tai kuuden juuren verran, josta itse leivot yhden loppuun saakka ja sit annat loput eteenpäin. Jos siitä tulisi vaan yksi juuri, niin miten siitä koskaan riittäisi kellekään annettavaa ja leivottavaa..? 😀 eikö sulla tullut ohjetta mukana?

 4. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Mulla yleensä sama vika. Vaikka koulussa aina käskettiin lukea koko tehtävänanto läpi ennen ratkaisemisen alottamista, niin en koskaan ehdi. Ohjeet on lahjattomille.

 5. San kirjoitti: Vastaa

  Hehee, esikoinen toi meille toissa talvena Hermannin juuren. Voi helvetti, todellakin! Koska myös minä tapan kaiken elollisen. (No, lapset ja puoliso on just vielä hengissä.) Mutta jösses, mitkä paineet iski, kun kyseessä oli LAPSEN Hermanni. Jonka hoitamisessa toki jouduin jeesaamaan. Ihmeen kaupalla se kakku sitten aikanaan leivottiin ja taikina jaettiin eteenpäin toimitettavaksi. Jaxuhali!

 6. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Ole hyvä vaan, hihihii 😀

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tässä mun ohjeessa ei lue tosta pakastamisesta mitään.. !!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mieti, tuo voi olla sama Hermanni, jota sinä olet paineen alla hoitanut esikoisesi kanssa! 

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Voipi olla, että sun apua tarvitaan täällä Hermannin hoitamisessa.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Siis TÄ? Mä luulin, että se annetaan yhdelle!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Olen vasta päivä nelosen kohdalla ohjeessa..

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jep jep..neljälle kaverille..!?!!

 13. Kokkiviisijapuoli kirjoitti: Vastaa

  Nyt alkoi kiinnostaa? Kertokaa lisää? ???? Siis kakku mutta todellakin olisi mahtava kuulla Hermannin tarina

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.