Ei pysty! Ei kykene!

KEITTIÖSSÄ OLEMME PYSTYNEET

– purkamaan koko keittiön(Hipin homopileistä huolimatta / ansiosta)

– kaivamaan seinän sisältä hormit ja hinkkaamaan vanhan muurin esiin

– vetämään voimavirtaa pois ja takaisin eri kohdasta

– purkamaan keittiön puupaneloinnit ja eristämään keittiön ulkoseinän uudelleen

’puhdistamaan’ muurin piikkamalla (Voi jumalauta!)

levyttämään kaikki seinät

– asentamaan keittiökalusteet ja (saatanan) hyllyn

– hankkimaan Haminasta _juuri_ sopivan kokoisen halvan hellan sekä siirtämään sen Tampereelle

– löytämään mystisesti kadonneen muurarin takaisin

– muuraamaan puuhellan paikoilleen

– maalaamaan katon, karmit ja kynnykset

– suoristamaan oven kaariholven (!!)

valitsemaan sekoilusta huolimatta tapetit

– hiomaan ja vahaamaan puisen pöytätason

– rakentamaan uuden lattian

– tapetoimaan kaikki keittiön seinät paperitapetilla…

 

..mutta..

IMG_7788_2.JPG

Keittiön ovenkarmin toisen puolen seinässä on noin viisitoistasenttinen seinäsiivu vielä tapetoimatta. EI PYSTY!

 

IMG_7789_2.jpg

Vaikka pienen tapetoimattoman kaistaleen katselu vähän raivostuttaa päivittäin. EI PYSTY!

Yhdeksän kuukauden ajan pikku pikku seinän kappale on odottanut tapettia, jotta saisimme viimeiset ovilistatkin paikoilleen.  EI PYSTY! EI KYKENE!

 

IMG_7799_2.jpg

– Päivää. Haluaisin esittää pienen laulun tähän väliin.

 

 

Iloista laskiaista! Sain juuri tietää, että se onkin tänään eikä viime sunnuntaina.

Share

30 kommenttia

 1. sanninen kirjoitti: Vastaa

  Toi on niin totta! Kun talosta puuttuu lattia niin pystyy, mutta sitten kun on laittamatta yksi lista niin EI PYSTY! Meillä on just tollasia kivoja nurkkia talo täynnä. Sitä antoi kaikkensa niin enää ei pysty antamaan yhtään. ps meidän pihasauna OIS valmis! Mutta peltimies EI PYSTY tulla laittamaan vesitiivisteitä  piippuun.

 2. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

  Heh, meillä on vaatehuoneessa yksi kattopalkki (oviaukossa; mitat n. 100x20x10cm), joka on ollut remontista asti (so. viitisen vuotta) pohjamaalissa. Siis sitä tarvitsisi vain kevyesti sipaista hiekkapaperilla ja maalata saman sävyn valkoiseksi (yksi maalikerros riittää), kuin muutkin seinät. Meillä jopa on oikeansävyistä maaliakin. Koko toimitukseen menisi laiskotellenkin ehkä kymmenisen minuuttia. Mutta. 

  EI PYSTY!!! 

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Joo ei kyllä pysty. Ei mitenkään. Mites jos laittais niin leveän listan (tai siis laudan pätkän) ettei tartte tapetoida? 🙂

 4. Enne kirjoitti: Vastaa

  Jos yhtään lohduttaa, niin toi on ihan perus. Ei kannata huolestua. Meillä tuvan seinissä edelleen pinkopahvin rippeet, joiden poistaminen ei todellakaan vaatisi kuin 5 min ja pitkät kynnet. Vasta 1,5 vuotta. EI PYSTY EI KYKENE! 🙂

 5. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Ei ole mitään hätää vielä. Meillä oli reilun nyrkin kokoinen reikä seinässä 4,5 vuotta. Se vaati päälleen vain pienen paikkapalan tapettia. Viime kuussa sain laitettua sen. Aikaa meni kuutisen minuuttia. Kannatti 4,5 vuotta katsella!

  Ja mitä laskiaiseen tulee, niin se on ollut alunperin 3 päivää, sunnuntaista tiistaihin. Sitten vaan joku keksi, että jos maanantaina mentäisiin kuitenkin töihin ja pidettäisiin välipäivä pullista. Ei tartte pitää välipäivää, jos ei pysty!

 6. Enne kirjoitti: Vastaa

  Pakko vastata tähän, että mulle laskiainen on se ajanjakso runebergintorttujen ja laskiaispullien välissä, jolloin voi syödä ihan helposti molempia. Omnomnom!

 7. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ajauduin tähän blogiin eilen ja naureskelin melki koko yön teidän remonttihommille ja muillekin! Ihan tosi hauskasti osaat kirjoittaa. Jotenkin se on vaan kiva myös nauraa muille, kun oma kylppäriremppä on tuossa ollut kesken ainakin viisi kuukautta..Jatkakaa samaan malliin!

 8. AV-mamma kirjoitti: Vastaa

  Meillä puuttuu muuten valmiista olkkarista muurin listoitus ja pönttöuunin edestä kipinäpelti – EI PYSTY! Makuuhuoneessa on ollut lattialla kasa listoja ehkä nelisen vuotta – vittu. Mä oon lähtenyt lukemattomia kertoja lapsen (myöh. lasten) kanssa viikonlopuksi, että mies sais laittaa niitä rauhassa. No, lattialistat onkin laitettu, ei siinä.

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 I feel u…

  Onko peltimies ehkä mystisesti kadonnut..?

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa ylitsepääsemättömältä! No mutta, jos se on vaatehuoneessa niin haittaakse? ;D

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! EI! Menee liian toispuoleiseksi! Muutenkin hämää, kun tuohon tulee noin kapealinja toisen puolen ovea tuon tiilimuurin (ja huuvan sitten joskus kun tulee) takia.

  Kaikki pitää tehdä just eikä melkein…siiitteeen joooskus, kun tekee..

  😉

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kyllä se vähän lohduttaa.. 🙂 Kiitos!

  Ja se on aina merkillistä, kun joskus tarttuu toimeen ja huomaa aikaa kuluneen noin 6 minuuttia asiassa, jota on puoli vuotta lykännyt!

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha! Hyvä sää!!! Mieletön suoooritus!!

  Meilläkin oli tuolla ruokailuhuoneen puolella oven yläpuolella tapetiton kohta (siitä kun suoristettiin se holvikaari) niin yli vuosi meni ootellessa ja lopulta parikymmentä minuuttia kului, kun siihen laittoi palan tapettia..Wuuh!

  Ai, onko laskiaisena ollut joskus ihan vapaapäiviä!!?

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihanaa tervetuloa! 🙂 JEe!

  Ja saa nauraa..etenkin, jos itsellään siellä kylppäri repsottaa, saa muille nauraa vielä vähän räkäsemmin!)

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nyt kun sanoit, niin puuttuu meiltäkin se kipinäpelti keittiöstä..huuuoh. EI PYSTY JOO.

  Ja joo, listakasat on tuttuja täälläkin! Ja joo, evakkoonkin on lähetty, että saa rauhassa purkaa keittiön…en ole vieläkään ihan varma, oliko se lopulta hyvä idea.

 16. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

  No haittaa, koska se palkki on tietysti siinä (ovettoman) vaatehuoneen oven yläpuolella, johon mulla on suora näköyhteys mun sängystä. Eli näen sen joka aamu, ja reaktio on

  [[{”fid”:”507904″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”196″,”width”:”240″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  :´D ah hah haa..

  ..ummarran, ummarran!!

 18. Katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Meillä ollaan kans aika kykenemättömiä. Muutettiin Hollannista Belgiaan vuonna 2007. Silloin ekana jouluna ostettiin heti joulukuusi. Sitten joulun jälkeen se piti viedä kadulle tiettyyn päivään mennessä. Emme pystyneet. Pystyimme kyllä kantamaan sen yläkertaan kapeita ja jyrkkiä portaita ja viemään terassille. Se on siellä vieläkin. Joku kerto että nyt on vuosi 2015.

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah haa! 😀 😀

  Onko joka vuosi se päivä menny ohi!!

 20. katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Ei o, mutta ei kykene koska ollaan kehitetty tästä itsellemme jo tämänasteinen ongelma, että pyrimme näkemään kuusen hyvässä valossa. Totuuden nimissä: se on ruukussa eli elävä (???yhÄ???), mutta karseen näköinen.

 21. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Mä nauran tälle ääneen, huutonaurua. Ei pysty ei.

 22. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Mulla on ollu verhotangot kaksi vuotta olkkarin nurkassa. Pitäis hankkia iskuporakone ja saada ne seinään. Mut ei pysty!

  Saa nähä onko ne siinä seuraavat 10 vuotta nojailemassa. 🙂

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha haa! Toivottavasti kuolemattomassa joulukuusessa on vielä koristeet oksilla 😉

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Toi ON paha oikeesti, jos täytyy vielä erikseen hommata jotain välineitä. Tollaseen en kyllä pystyis. Voimia!

  PS. Meilläkin verhotangot ootti ainakin vuoden ennen kuin kohosivat seinälle, vaikka poria on monia..akku tosin aina loppu kaikista. Miksi sitä kutsutaan akkuporakoneeksi, meillä ainakin on aina akkuloppuporakone.

 25. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Mun verhotankoja varten matkusti akkuporakone lankomiehen kanssa puolen Suomen halki, jotta hän laittaa ne verhotangot seinään. Lanko ja akkuporakone saapuivat paikalle, katsoivat yhdessä seinää ja sen jälkeen mua vähän säälivästi ja kertoivat että nämä ovat kiviseiniä, näihin tarvitaan iskuporakone. (Oon ihan varma et se akkuporakonekin sääli tyhmää tyttöä joka ei tajunnut että niitä on erilaisia).

  Mies vähän sanoi että se vois isältään ottaa porakoneen lainaan ja laittaa ne. Mut luulempa että sekin kohtaa tän ei pysty! vastustuksen. 

 26. sanninen kirjoitti: Vastaa

  Peltimies oli käynyt! Huomasin kun pressu oli poistunut saunan katolta. Tänään lämpiää!!!!

  (p.s pakko tehdä jossakin vaiheessa susta inspiroituneena kirjotus kaikista keskeneräisistä nurkista… vai lisäiskö se ahdistusta?? Tulis pisin blogipostaus IKINÄ!!!!)

 27. Meillä taas kestää kaikkien remonttien aloitus, kun mies ei pysty jättämään niitä kesken. Eli se haluaa tehdä kaikki aina loppuun saakka valmiiksi. Mikä on tietysti älyttömän hyvä. Paitsi, että joudun odottamaan niiden remonttien alkamista aina niin kauan. Vähän väliä kyselen, koska sillä olis aikaa aloittaa joku pikkupikkuremontti…

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo hei aargh just noin! Määkin oon innoissani ollu joskus, että nyt menee taulu seinälle ja pora on valmiina (akku ladattu jne!!) ja sitten kop kop..joo ei ei, tähän tarvii iskuporakoneen kyllä..pitää lainata jostain..

  AAAARGH! ja sitten homma siirtyy taas noin seitsemän kuukautta…

 29. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tuo on kyllä ehkä kuitenkin ihan älyttömän hyvä juttu! Hyvä! 🙂

  Tosin täällä meillä on sen verran tekemistä, ettei koskaan voisi mitään aloittaa, jos ”pitäisi tehdä heti myös valmiiksi” koska tarvisi jonkun parin kuukauden vapaan, että saisi jonkun prokkiksen tehtyä VALMIIKSI. 😉

 30. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa! Onnea uuteen saunaan!

  Ja joo, tee postaus keskeneräisistä, se aina lohduttaa, kun muillakin..haa haa!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.